Open-Access

Seneste nyheder om Open-Access

Artikler (32)

Nature gør det muligt at læse alle artikler gratis

Det bliver nu muligt at dele videnskabelige artikler fra 48 Nature-tidsskrifter, som kan læses gratis, men ikke downloades eller printes.

2. dec 2014 3

Videnskabelige tidsskrifter optager artikler, der er rent vås

Fejl, mangler og forkerte oplysninger slipper forbavsende let igennem hos redaktører af open access-tidsskrifter, viser ny undersøgelse.

4. okt 2013 13

Gør-det-selv genetik til formidling og kunstprovokation

Der blev gensplejset og delt mikroorganismer, da kunstorganisationen [The Art Catalyst](http://www.artscatalyst.org/experiencelearning/detail/labeasy/) i London inviterede offentligheden og biohackere indenfor til workshops og diskussion om garagebiologi.

Der blev gensplejset og delt mikroorganismer, da kunstorganisationen The Art Catalyst i London inviterede offentligheden og biohackere indenfor til workshops og diskussion om garagebiologi i forbin...

I USA skal der være fri adgang til forskningsresultater efter ét år

Den amerikanske regering vil gøre resultater af offentlig finansieret forskning frit tilgængelig efter en karenstid på ét år.

25. feb 2013 1

Matematikere til forskere: Nu starter vi vores egne Open Access-tidsskrifter

En gruppe matematikere samle forskere til en række frit tilgængelige videnskabelige fagblade, som skal udfordre den traditionelle publikationsproces.

1. feb 2013 3

Danske forskningsartikler bliver gratis for alle

De danske forskningsråd har vedtaget en fælles politik om, at forskningsartikler i fremtiden skal kunne læses og distribueres uden finansielle, tekniske eller juridiske restriktioner.

22. jun 2012 2

Stenrige Harvard boykotter dyre tidsskrifter: Vil have Open Access

Et af verdens rigeste universiteter, Harvard University, nægter at betale 21 millioner kroner om året for tidsskrifter og opfordrer nu forskere til at boykotte tidsskrifterne.

26. apr 2012 12

Forskningsfond vil kræve fri adgang til forskningsartikler

Fonden Wellcome Trust vil konkurrere med Science og Nature med nyt gratis internettidsskrift. Samtidig vil fonden tvinge forskere til at publicere i tidsskrifter, der er gratis for alle at læse.

12. apr 2012 4

Forskerprotest mod Elsevier får opbakning fra matematikforeninger

Vagn Lundsgaard Hansen, formand for Dansk Matematisk Forening, støtter protesten mod de dyre forskningstidsskrifter fra forlaget Elsevier. Det samme gør præsidenten for Den Internationale Matematiske Union.

10. feb 2012 5

Britisk matematiker starter stort oprør mod dyre tidsskrifter

Mere end 3.300 forskere har skrevet under på, at de ikke vil offentliggøre artikler i tidsskrifter, som udgives af hollandske Elsevier. Det sker i protest mod de eksorbitante høje priser.

3. feb 2012 4