Oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf

Seneste nyheder om Oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf

Artikler (102)

Olieselskab ødelagde beviser om udslip i Den Mexicanske Golf

Jyllands-Posten: Olieselskabet Halliburton erkender sig skyldig i at ødelægge beviser i forbindelse med oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

26. jul 2013 1

BP vil betale kæmpeerstatning efter Deepwater Horizon

BP er klar til at indgå forlig og betale omkring 78 milliarder kroner i erstatning til sagsøgere efter Deepwater Horizon-ulykken i 2010.

27. feb 2012

BP sagsøger teknikleverandør for oprydning efter oliekatastrofe

Oprydningen efter oliekatastrofen i den Mexicanske Golf i 2010 får nu olieproducenten BP til at sagsøge det amerikanske olieteknikselskab Halliburton. Katastrofen dræbte 11 personer og ledte fire millioner tønder olie ud i den Mexicanske Golf.

3. jan 2012

Nye nødventiler og cementtest skal forhindre oliekatastrofe

I kølvandet på det store olieudslip i Den Mexicanske Golf vil olieselskabet BP indføre strammere regler for boringerne. Nye nødventiler skal tjekkes løbende, have mindst to stempler og reglerne for brug af cement bliver strammet.

22. jul 2011

Ny rapport: BP var skyld i gigantisk olielæk

Det var stort set kun BP, der var ansvarlig for olielækken i Den Mexicanske Golf sidste år. Det konkluderer en ny rapport, der er bestilt af ejeren af boreriggen, Transocean.

22. jun 2011 1

BP vil genoptage udskældte dybhavsboringer

Et år efter oliekatastrofen ud for USA's kyst vil BP nu genoptage sine dybhavsboringer i Den Mexicanske Golf. Den udskældte energikoncern har netop søgt om tilladelse, og BP står til at få grønt lys, selvom koncernen endnu ikke har betalt de gigantstore regninger efter katastrofen.

4. apr 2011 2

Rapport: Den Mexicanske Golf tilbage i fin form i 2012

Allerede i 2012 vil Den Mexicanske Golf være restitueret efter oliekatastrofen, forudser ny rapport. De berørte fiskere og andre får derfor en mindre kompensation end forventet.

2. feb 2011 6

Se det enorme oprydningsarbejde efter oliekatastrofen

BP's store olieudslip i 2010 har haft store konsekvenser for naturen. Rednings- og oprydningsarbejdet er kolossalt. Pelikaner og skildpadder kommer i karbad, mens skildpaddeæg graves op, undervandsrobotter lokaliserer olie og strandene renses med store maskiner samt håndkraft.

2. feb 2011

Obamas BP-kommission: Olieselskaberne skal holdes i kort snor

Der skal skrappere reguleringer til og flere penge på bordet fra olieindustrien, hvis der skal kunne bores forsvarligt i fremtiden. Det konkluderer Obamas olieudslipskommission, der skyder med skarpt efter både industrien og myndighederne.

18. jan 2011 1

Bedre ingeniørarbejde kunne have forhindret BP's olieskandale

Det var både ledelses- og ingeniørmæssige fejl, der var årsagen til miljøkatastrofen i Den Mexicanske Golf, hedder det i en rapport, der offentliggøres i dag, tirsdag.

11. jan 2011 3