Nye signaler til jernbanen 86 artikler

Den danske jernbane får nye signaler

De forældede signalsystemer på jernbanen og S-bane-nettet skal skiftes ud med nye frem mod 2021. De nye ERTMS-signaler kræver både nyt udstyr langs banen og i alle tog. Den samlede investering forventes at ende på 19 mia. kr. Til gengæld forventer Banedanmark, at de nye signaler vil fjerne omkring 80 pct. af de forsinkelser på fjernbanen, der skyldes signalfejl, mens tallet er ca. 50 pct. for S-banen. Udrulningen af systemet bliver en meget kompleks opgave, hvor nye og gamle systemer skal holdes i drift samtidig.

Artikler (86)

Aalborg-forsker: Banedanmark burde have forudset kompleksiteten i Signalprogrammet

Endnu en IC4-skandale, kalder en forsker Banedanmarks signalprogram til 20 milliarder kroner. Projektet er løbet løbsk, og nu vil politikerne sætte projektet under skærpet tilsyn.

17. jan 2017 7

Politikere vil sætte Banedanmark under skærpet tilsyn

Transportordførere fra både borgerlige partier og Socialdemokraterne frygter, at tidsplanen og budgettet i Signalprogrammet skrider yderligere.

17. jan 2017 17

Signalprogrammets problemer forsinker jernbane til Billund med fire år

Forsinkelsen i Banedanmarks landsdækkende signaludskiftning betyder, at den planlagte bane mellem Vejle og Billund tidligst kan sluttes til jernbanenettet i 2024, viser nyt notat.

5. jan 2017 20

Nyt tog ‘taler’ flydende svensk, dansk, tysk og europæisk

Siemens har udviklet en oversætter til signalsystemer, der kan fremtidssikre tog, der kører over grænserne mellem Sverige, Danmark og Tyskland.

19. dec 2016 10

Banedanmark mørklægger milliard-ekstraregning til nye signaler

Det er umuligt at få oplyst, hvilke dele af signalprojektet der har gjort den samlede regning fire milliarder kroner dyrere. Politikere lover at følge projektet tæt.

14. dec 2016 22

Nyt signalsystem forsinker tusindvis af tog

Både Banedanmark og DSB kæmper med at få det nye signalsystem til at fungere. Det giver mange forsinkelser for passagerer på S- og fjernbanerne.

26. okt 2016 8

Danmark som forsøgskanin: Først om tre år er ny signalstandard til togene klar

Alle alarmklokker bimler hos it-forsker, fordi Danmark er første land til at teste det signalsystem, som skal gøre det muligt at dirigere togene ind på de mest befærdede stationer.

26. okt 2016 16

Ny Banedanmark-chef fandt ekstraregning på fire milliarder til signaler

En dramatisk udvikling, siger projektlederen for de 20 milliarder kroner dyre signaler til den danske jernbane. Med Rigsrevisionens øjne i nakken har han hevet skeletterne ud af skabet.

13. okt 2016 31

Bombe fra Banedanmark: Forsinkelser og ekstra milliardregning for nye signaler

Det kommer til at tage to år længere at udskifte signalerne på den danske jernbane, som først er klar om syv år. Samtidig er hver eneste reserve-krone i budgettet på 20 milliarder allerede nu disponeret.

12. okt 2016 12

Banedanmark på rundrejse: Vi skal bruge andre landes dårlige erfaringer med nye togsignaler

Hvordan forbereder man den storstilede udskiftning af de danske jernbanesignaler? Banedanmark har besøgt en række europæiske jernbaner og høstet erfaringer fra Schweiz, Holland og Spanien, fortæller chef­ingeniøren for signalprogrammet.

25. jun 2016 14