Nye signaler til jernbanen 100 artikler

Den danske jernbane får nye signaler

De forældede signalsystemer på jernbanen og S-bane-nettet skal skiftes ud med nye frem mod 2021. De nye ERTMS-signaler kræver både nyt udstyr langs banen og i alle tog. Den samlede investering forventes at ende på 19 mia. kr. Til gengæld forventer Banedanmark, at de nye signaler vil fjerne omkring 80 pct. af de forsinkelser på fjernbanen, der skyldes signalfejl, mens tallet er ca. 50 pct. for S-banen. Udrulningen af systemet bliver en meget kompleks opgave, hvor nye og gamle systemer skal holdes i drift samtidig.

Artikler (100)

Minister: Signalprogrammets børnesygdomme har overrasket alle

Det er ikke godt nok, at S-togenes nye signaler bukker under for frostvejr, siger transportminister Ole Birk Olesen.

23. feb 2017 14

Kronik: Banedanmarks signalsystem ligner en ny it-skandale

21. feb 2017 37

Banedanmark lover: Problemer med is under S-tog er løst inden næste vinter

S-togenes nye signalsystem går i stå på grund af is på togenes radarer, bekræfter Banedanmark. Men afisning af togene hjælper, og problemet er permanent løst inden næste vinter, lover Banedanmark.

16. feb 2017 5

S-togenes nye signaler kan ikke tåle is

Is blokerer radarerne i det nye signalsystem til S-tog, viser intern mail fra DSB. Banedanmark vil ikke bekræfte årsagen til sidste uges aflysninger og forsinkelser.

15. feb 2017 85

Minister afviser at lade sig interviewe om Danmarks største jernbaneprojekt

Transportminister Ole Birk Olesen vil trods to ugers gentagne henvendelser ikke stille op til interview om signalprogrammet.

13. feb 2017 10

Genstart har ikke løst signalproblemerne på S-banen

Banedanmark kæmper fortsat med en del af de problemer, der i går lukkede eftermiddagstrafikken mellem Gentofte og Hillerød ned.

10. feb 2017 17

Leder: Manglende signaler fra Banedanmark

10. feb 2017 7

Banedanmark: Det var en aktiv beslutning at stoppe S-togene

Problemer med det nye signalsystem fik her til eftermiddag Banedanmark til at standse togdriften mellem Gentofte og Hillerød for at genstarte systemet.

9. feb 2017 10

Nye signaler på S-banen stopper togene

Togene mellem Gentofte og Hillerød holder i øjeblikket stille på grund af signalproblemer, mens Banedanmark forsøger at finde årsagen. Strækningen er den første med nyt signalsystem.

9. feb 2017 1

Nye problemer hænger over signalprogrammet

Programmet har ingen økonomisk eller tidsmæssig buffer tilbage, så de næste syv år skal forløbe fuldstændig fejlfrit. Transportministeriet, Rigsrevisionen og professor i økonomistyring advarer om alvorlig risiko.

4. feb 2017 22