Ny vækst

53 artikler

Kan ingeniørerne skabe ny vækst i Danmark?

Den vestlige verden lider under lav økonomisk vækst og høje omkostninger til velfærd.

Vi ved, at den største værditilvækst bliver skabt i højteknologiske erhverv, hvor forskning og udvikling vejer tungt - ligesom andelen af ingeniører og andre teknikere. Den enkle løsning på svag vækst kunne derfor være at skaffe flere højteknologiske virksomheder, og dermed jobs, til Danmark. Men hvordan gør vi det i praksis?

Er løsningen at målrette den offentlige støtte mod de erhverv, som skaber mest vækst for skattekronerne? Skal vi hellere sænke de højteknologiske virksomheders skatter og afgifter, så de måske opretter deres nye stillinger i Danmark frem for i udlandet? Eller skal vi sætte ind på at skaffe flere teknologi-talenter til landet?

I dette Engineer the future-tema sætter vi fokus på fire af udfordringerne. Og vi får brug for dit bud på, hvordan vi løser dem.

Følg også vores øvrige debatter - og læs mere om Engineer the future-bevægelsen her

Multimedia

Seneste nyheder om Ny vækst

Artikler (53)

Mærsk og Dong gik fra hyggeindustri til milliardforretning – nu er de solgt

Med salget af Maersk Oil til det franske olieselskab Total S.A. er begge de store danske olie- og gasselskaber på udenlandske hænder. Med Maersk Oil og Dong Energy i spidsen har den danske oliebranche over 50 år undergået en voldsom forvandling fra national hyggeindustri til global, højteknologisk milliardforretning. Læs mere i dette tilbageblik fra Ingeniørens magasin Året Rundt 2012.

21. aug 2017 3

FLSmidth bag ny supercoating af metaloverflader

Med plasmasvejsning kan FLSmidth nu gøre overfladen på store stålkonstruk­tioner 15 gange mere slidstærk end almindeligt stål – og modstandsdygtig over for varme og korrosion.

30. aug 2015

Tyske kraner bygger verdens højeste bygning

Den tyske kranleverandør Liebherr gør det muligt at bygge Kingdom Tower i Saudi-Arabien i mere end én kilometers højde. Foreløbig bliver konstruktionen mindst én kilometer høj.

15. apr 2015 8

Danske virksomheders forsknings-satsning står i stampe

Virksomhederne investerer ikke selv mere i forskning, og Dansk Industri efterlyser flere offentlige midler til den tekniske forskning, som erhvervslivet efterspørger.

13. feb 2015 3

FLSmidth og Haldor Topsøe har sammen udviklet miljøfilter

via Børsen De to danske virksomheder har i fire år i hemmelighed udviklet et katalytisk filter, som kan erstatte store anlæg til at rense røggassen på bl.a. cementfabrikker.

26. jan 2015

Forskere strikker superlet materiale til biler og fly

Svenske tekstilingeniører har i samarbejde med stålindustrien udviklet et metal, der kan lette vægten på enkelte komponenter i biler og fly med op til 40 procent.

9. jan 2015 1

Se robotterne suse rundt på hovedbanegården

Dansk Robotnetværks Roadshow 2014 lagde i dag ud på Københavns Hovedbanegård. Her kunne forbipasserende og andre besøgende komme i nærkontakt med de robotter, virksomhederne skal bruge for at blive mere konkurrencedygtige.

24. nov 2014

730.000 job overtages af robotter

via Politiken De næste 20 år vil især manuelle job blive presset af robotter, viser undersøgelse fra fagforeninger.

7. nov 2014 14

Umættelig appetit på skyr krævede robotløsning på Thise Mejeri

Thise Mejeri kunne ikke længere følge med efterspørgslen på skyr udelukkende via manuel arbejdskraft. Løsningen blev en håndterings­robot, som allerede i tilbudsfasen blev til to, fordi salget af skyr fortsat steg.

25. okt 2014 3

DanishTools vil erobre verden med 3D-printede specialværktøjer

Via en 3D-printer og efterbehandling på en CNC-maskine er spåntagningsværktøjsproducenten DanishTools i gang med at etablere en unik produktion, der kan fremstille specialværktøjer på 56 timer.

24. okt 2014 1