Ny vækst

94 artikler

Kan ingeniørerne skabe ny vækst i Danmark?

Den vestlige verden lider under lav økonomisk vækst og høje omkostninger til velfærd.

Vi ved, at den største værditilvækst bliver skabt i højteknologiske erhverv, hvor forskning og udvikling vejer tungt - ligesom andelen af ingeniører og andre teknikere. Den enkle løsning på svag vækst kunne derfor være at skaffe flere højteknologiske virksomheder, og dermed jobs, til Danmark. Men hvordan gør vi det i praksis?

Er løsningen at målrette den offentlige støtte mod de erhverv, som skaber mest vækst for skattekronerne? Skal vi hellere sænke de højteknologiske virksomheders skatter og afgifter, så de måske opretter deres nye stillinger i Danmark frem for i udlandet? Eller skal vi sætte ind på at skaffe flere teknologi-talenter til landet?

I dette Engineer the future-tema sætter vi fokus på fire af udfordringerne. Og vi får brug for dit bud på, hvordan vi løser dem.

Følg også vores øvrige debatter - og læs mere om Engineer the future-bevægelsen her

Multimedia

Seneste nyheder om Ny vækst

Artikler (94)

Mærsk og Dong gik fra hyggeindustri til milliardforretning – nu er de solgt

Med salget af Maersk Oil til det franske olieselskab Total S.A. er begge de store danske olie- og gasselskaber på udenlandske hænder. Med Maersk Oil og Dong Energy i spidsen har den danske oliebranche over 50 år undergået en voldsom forvandling fra national hyggeindustri til global, højteknologisk milliardforretning. Læs mere i dette tilbageblik fra Ingeniørens magasin Året Rundt 2012.

21. aug 2017 3

Dyson mangler 3.000 ingeniører

Inden 2020 skal den innovative britiske støvsugerproducent bruge 3.000 nye ingeniører og har derfor vendt blikket mod Skandinavien.

25. aug 2016 13

Regioner: Vi skal bruge ny infrastruktur til at udvikle Danmark uden for København

Danske Regioner mener, at regeringen investerer for lidt i bredbånd og veje, og at der skal gøres en målrettet indsats for at sikre flere job i kyst- og landområder.

14. okt 2015 2

FLSmidth bag ny supercoating af metaloverflader

Med plasmasvejsning kan FLSmidth nu gøre overfladen på store stålkonstruk­tioner 15 gange mere slidstærk end almindeligt stål – og modstandsdygtig over for varme og korrosion.

30. aug 2015

Regeringen giver 100 millioner til avanceret produktion

Virksomheder og forskere kan i 2016 formentlig søge om midler til at understøtte produktion, hvor der indgår intelligente robotter samt produktion med behov for særlig forskning. Ifølge Uddannelses- og forskningsministeriet skal det sikre arbejdspladser i Danmark.

12. maj 2015 7

Tyske kraner bygger verdens højeste bygning

Den tyske kranleverandør Liebherr gør det muligt at bygge Kingdom Tower i Saudi-Arabien i mere end én kilometers højde. Foreløbig bliver konstruktionen mindst én kilometer høj.

15. apr 2015 8

Danske virksomheders forsknings-satsning står i stampe

Virksomhederne investerer ikke selv mere i forskning, og Dansk Industri efterlyser flere offentlige midler til den tekniske forskning, som erhvervslivet efterspørger.

13. feb 2015 3

Robotterne kan ikke undvære jer

Sara Rosendal

Det er dig, ingeniør, der skal gøre robotten til en god forretning. Det er budskabet fra Jan Steentoft, professor på Institut for Entreprenør og Relationsledelse ved Syddansk Universitet i en arti...

Verdens første silicen-transistor fungerede i et par minutter

Et atomtyndt lag af silicium kan fungere som halvleder i transistorer i nanostørrelse. Det kan føre til hurtigere computere.

3. feb 2015

Ny tech-pris går til firma bag ny type strømforsyning

Blandt 22 produktions-iværksættere løb Nordic Power Converters med den halve million kroner i ny stor teknologi-konkurrence.

29. jan 2015