close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kvanteteknologi 86 artikler

Gør dig parat til kvanterevolution 2.0

Kvanteteknologi

It-firmaer og forskere bruger i disse år en ny forståelse af kvantefysik til at skabe nye sensorer, ure og computere. Hovedfokus er en universel kvantecomputer, der kan foretage hidtil usete beregninger, men i laboratorierne kæmper forskerne med at fastholde kvantetilstande og skrive ny software. Ubrydelig kryptering er i sigte, men sikkerhedstjenesterne frygter også angreb fra de nye computere.

Seneste nyheder om Kvanteteknologi

Artikler (86)

Kvanteeksperiment kan vise, om bevidsthed er hinsides fysikkens love

Som ung studerende for næsten 30 år siden fik britisk fysiker en skør tanke. Nu har han videreudviklet tanken og beskrevet et forslag til et konkret eksperiment, der kan vise om bevidsthed adlyder kvantemekanikkens love.

29. maj 2017 19

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #7:Kvantecomputeren indtager sit overherredømme

Google lover at være klar med et 49 kvantebit-computersystem inden årets udgang. En kolossal praktisk bedrift, siger danske eksperter.

24. maj 2017

Kvantecomputere risikerer at tabe kryptokapløbet

Den mest udbredte krypteringsteknik kan måske allligevel modstå et angreb fra kvantecomputere med en gigantisk stor krypteringsnøgle. Forskere har fundet en metode til at lave sådanne nøgler.

17. maj 2017 17

Kvantemekanik skal være allemandseje

I bestræbelserne på at udbrede kendskabet til kvantemekanik har DTU Fysik slået dørene op for gymnasie­klasser og Folkeuniversitetet i det nye Quantum Lab.

29. apr 2017 4

Ny dansk grundforskning: Find kvanteinternet - og Schrödingers kat i stor udgave

Hvorfor producerer mikroorganismer antibiotika? Hvordan kommunikerer celler? Hvordan og hvornår blev de første galakser dannet? Nye forskningscentre træder nye stier.

19. apr 2017 1

IBM lancerer verdens første kvantecomputer til kommerciel brug

Virksomheder og forskningsinstitutioner vil i løbet af året kunne få adgang til det cloud-baserede kvantecomputer-system IBM Q. Ifølge IBM giver Q særligt gode muligheder for udvikling af ny medicin.

6. mar 2017

Kvanterygter løber hurtigere end klassiske rygter

Teoretisk analyse viser, at kvanteinformation kan forplante sig hurtigere gennem et netværk end klassisk information – men kun til en vis grænse.

10. feb 2017 1

Tegneserie: Hvad alle forældre bør lære deres børn om kvantecomputere

En lille tegneserie redegør på fremragende vis for almindelige misforståelser omkring kvantecomputere. Læs den før dine børn.

18. dec 2016

Krypteringsfolket frygter kvantecomputeren

Virksomheder, der udvikler krypteringsværktøjer, er begyndt at forberede sig på et teknologiskifte, der skal imødegå angreb fra kvantecomputere.

11. dec 2016 7

Kvanteskolen del 4: Kvantebit og kvantealgoritmer

Kvantecomputeren bruger bits og algoritmer, som alle andre computere. Men kvantealgoritmer er også helt anderledes end traditionelle algoritmer.

9. dec 2016 1