tendens Kvanteteknologi 77 artikler

Gør dig parat til kvanterevolution 2.0

It-firmaer og forskere bruger i disse år en ny forståelse af kvantefysik til at skabe nye sensorer, ure og computere. Hovedfokus er en universel kvantecomputer, der kan foretage hidtil usete beregninger, men i laboratorierne kæmper forskerne med at fastholde kvantetilstande og skrive ny software. Ubrydelig kryptering er i sigte, men sikkerhedstjenesterne frygter også angreb fra de nye computere.

Artikler (77)

Kvanterygter løber hurtigere end klassiske rygter

Teoretisk analyse viser, at kvanteinformation kan forplante sig hurtigere gennem et netværk end klassisk information – men kun til en vis grænse.

10. feb 2017 1

Tegneserie: Hvad alle forældre bør lære deres børn om kvantecomputere

En lille tegneserie redegør på fremragende vis for almindelige misforståelser omkring kvantecomputere. Læs den før dine børn.

18. dec 2016

Krypteringsfolket frygter kvantecomputeren

Virksomheder, der udvikler krypteringsværktøjer, er begyndt at forberede sig på et teknologiskifte, der skal imødegå angreb fra kvantecomputere.

11. dec 2016 7

Kvanteskolen del 4: Kvantebit og kvantealgoritmer

Kvantecomputeren bruger bits og algoritmer, som alle andre computere. Men kvantealgoritmer er også helt anderledes end traditionelle algoritmer.

9. dec 2016 1

Matematikere skal lægge kvantepuslespil

Nyt forskningscenter på Københavns Universitet skal fastlægge de matematiske principper for kvantestof og kvanteinformation.

27. nov 2016 1

Charles Marcus: »Universiteter kan ikke udvikle en kvantecomputer alene«

Professor Charles Marcus fra Niels Bohr Institutet fortæller til Ingeniøren, at det kræver andre former for forskningsinstitutioner end universiteter at løfte store forskningsopgaver.

26. nov 2016 2

Kvantecomputer haves (næsten) – software ønskes

Kvantecomputeren kan blive banebrydende – men ikke uden nye kvantealgoritmer og en bedre viden om, hvilke problemer en kvantecomputer med fordel kan beregne.

26. nov 2016 8

Video-kvanteskole del 3: Den ene partikel ved, hvad den anden gør

Entanglement. Velkommen til det mest besynderlige inden for kvantefysikken: Partikler, der opfører sig ens, selv om de befinder sig forskellige steder i universet.

25. nov 2016 45

Hvem kommer først med kvantecomputeren? Microsoft eller Google?

Verdens it-giganter kappes om at lave en universel kvantecomputer. Japansk papirkunst kan bruges til akustik og nye materialer, der kan opsuge CO2. Her er ugen i videnskaben.

25. nov 2016

Microsoft åbner nyt udviklingscenter i samarbejde med Københavns Universitet

Københavns Universitet ser frem til unikt samarbejde med Microsoft om udvikling af kvantecomputeren.

25. nov 2016