Kvanteteknologi

117 artikler

Gør dig parat til kvanterevolution 2.0

It-firmaer og forskere bruger i disse år en ny forståelse af kvantefysik til at skabe nye sensorer, ure og computere. Hovedfokus er en universel kvantecomputer, der kan foretage hidtil usete beregninger, men i laboratorierne kæmper forskerne med at fastholde kvantetilstande og skrive ny software. Ubrydelig kryptering er i sigte, men sikkerhedstjenesterne frygter også angreb fra de nye computere.

Seneste nyheder om Kvanteteknologi

Artikler (117)

Fire ministerier vil afprøve kvantekrypteret kommunikation

Kvantekommunikation skal afprøves i netværk i hovedstadsområdet med en forbindelse til Odense.

20. mar 2023

'Det smukkeste fysik, der længe er præsenteret': Google viser vejen til fejlkorrektion for kvantecomputere

Dansk kvantefysiker jubler over Googles eksperiment, der påviser, at fejlkorrektion med fordel kan benyttes i kvantecomputere.

22. feb 2023 15

Novo Nordisk Fonden donerer halvanden milliard til udvikling af verdens bedste kvantecomputer

Med bevillingen på halvanden milliard kroner får danske forskere og ingeniører til opgave at udvikle en fejltolerant kvantecomputer i løbet af de næste 12 år.

21. sep 2022

Kvanteprofessor i spidsen for milliardprojekt: ‘Intet quick fix til at bygge en kvantecomputer’

Vejen til en fejltolerant kvantecomputer er brolagt med store teknologiske udfordringer. De skal tackles i et ambitiøst dansk program over 12 år.

21. sep 2022 3

Forskere og erhvervsliv drømmer om milliarder: Politikerne klar til at støtte kvanteforskning

Regeringen spiller snart ud med en ny kvantestrategi. Forskere og erhvervsliv presser på for en kraftig indsprøjtning af midler til udvikling af kvanteteknologi.

15. sep 2022 1

Kemikere vil bruge halvdårlige kvantecomputere til molekylære beregninger

Med en bevilling fra Novo Nordisk fonden skal kemikere på Københavns Universitet undersøge hvilke kvantekemiske beregninger, der allerede i dag med fordel kan udføres på mindre og støjplagede kvantecomputere.

7. sep 2022

Wheatstonebroen får en kvante-pendant

Forskere ved Aarhus Universitet har vist, hvordan man kan bestemme koblingsstyrken mellem kvantebits på samme måde, som man kan bestemme værdien af en ukendt elektrisk modstand.

25. jun 2022

DTU-forskere vil tæmme ustabilt elnet med fremtidens kvantecomputer

Ph.d.-projekt på DTU demonstrerer de første beregninger på kvantecomputeres rolle i styringen af et fremtidigt komplekst elnet med mange fluktuerende energikilder.

17. jun 2022 1

Halvdelen af Nato-center i København betales af forskningsmidler: 'Ærgerligt', siger IDA-formand

Fra 2026 og frem vil der blive 33,5 millioner kroner årligt til drift af det kommende Nato-center for kvanteteknologi med forankring på Niels Bohr Instituttet.

31. maj 2022 2

Microsoft beretter om gennembrud for topologiske kvantecomputere - skeptiker er ikke overbevist

Microsoft hævder endelig at have byggestenene til en topologisk kvantebit klar, men holder detaljerne hemmelige. Andre forskere er skeptiske, da lignende påstande tidligere ikke har vist sig at være rigtige.

17. mar 2022