close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kunstig intelligens

40 artikler

Når algoritmen bliver klog

Kunstig intelligens AI

Lynhurtige computere har over de sidste 10 år sat gang i en revolution inden for kunstig intelligens. Neurale netværk kan i dag opbygges med tusindvis af neuroner og dybe lag. Samtidig har de fået adgang til enorme mængder af data.

Det har givet helt nye muligheder for at lade computere lære regler og sammenhænge på et uhørt højt niveau. De gennemtrevler data og finder sammenhænge, som den menneskelige hjerne ikke er i stand til at overskue. De analysere billeder af kræft og de vinder over verdens dygtigste GO-spillere.

Perspektiverne er enorme. Kunstig intelligens bruges allerede i dag indenfor en lang række områder som billed- og talegenkendelse, udvikling af ny medicin, selvkørende biler, robotter, søgemaskiner på nettet, aktiehandel og meget andet.

Men der er også udfordringer. Hvor meget skal vi stole på systemerne? Er vi parate til at give softwaren noget selvbestemmelse, og skal systemerne kunne tage beslutninger, som i sidste ende kan få betydning for liv og død? Mange forskere ser AI som løsningen på en lang række af menneskets udfordringer, mens andre frygter, at den bliver vores endeligt.

Seneste nyheder om Kunstig intelligens

Artikler (40)

Forbud mod kamprobotter kræver en katastrofe

Udbredelsen af autonome kamprobotter på slagmarken tegner til at blive afgjort af i hvor høj grad vi accepterer antallet af civile tab dræbt af algoritmer og AI.

19. apr 2018 6

Google-ansatte til chefen: Stop våben med kunstig intelligens

I et protestbrev bønfalder over 3.100 ansatte deres chef om at annullere en opgave for Pentagon om at udvikle en visuel overvågningsmaskine med AI beregnet til dronekrig.

6. apr 2018 11

Internationale forskere boykotter universitet af frygt for kapløb om dræberrobotter

Over 50 af klodens førende forskere inden for kunstig intelligens og robotudvikling skrinlægger alt samarbejde med sydkoreansk universitet, der samarbejder med våbenproducent.

4. apr 2018 31

Techtopia #29: Chatbot erstatter advokat og fikser din skilsmisse

Podcast: Vi taler mere og mere med chatbots på nettet og via vores smartphone. Vi får ikke kun nyheder eller bestiller pizza, vi får også juridisk hjælp og diskuterer intime detaljer i vores privatliv.

4. dec 2017

Bilen lytter til sig selv og advarer, før den går i stykker

Biler kan blive mere sikre og holdbare, hvis fejl kan opdages, før de bliver til en skade. Nu vil bilproducenter lytte til bilens forkerte lyde.

3. maj 2017 2

Robotter har brug for etik – men hvilken?

Der skal udvikles standarder for kunstig intelligens, så mennesker er beskyttet. Men hvordan giver man en robot et etisk kompas, og skal niveauet være højere end det, der gælder for mennesker? Forskerne forsøger at opstille regler.

28. jan 2017 22

Sex-robotter med kunstig intelligens vil gøre almindeligt samleje dødkedeligt

Inden for en overskuelig fremtid er sex med robotter almindeligt. Det rejser etiske spørgsmål, som porno-industrien ikke skal være alene om at besvare, lyder det fra forskere.

30. dec 2016 51

Kunstig intelligens forudsiger, hvordan scener udspiller sig

En kombination af to neurale netværk gør det muligt for AI-system at skabe korte videoklip, som mennesker tror, er virkelige.

13. dec 2016

Meningsmålinger dumper, men kunstig intelligens forudsagde Trump-sejr

Version2 De fleste meningsmålinger gav præsident-posten til Clinton, men en inder skabte i 2004 en algoritme, som på baggrund af sociale medier nu har forudsagt resultatet af fire præsidentvalg i træk. Meningsmålinger er forældede, mener han.

9. nov 2016

Hurtigere gennem security i scannere med kunstig intelligens

Offentlig transport er nemme terrormål, som stiller store krav til sikkerhed og overvågning. En ny type scanner med kunstig intelligens skal styrke dette arbejde på stationer og i lufthavne.

31. okt 2016