Kabeltyverier

19 artikler

Kabeltyverier: Et stigende problem på den danske jernbane

De danske jernbaner er ugentligt udsat for tyverier af kobberkabler, og det påvirker hvert år mange hundrede togafgange og koster samfundet millioner af kroner.

Særligt den sjællandske S-bane er udsat, da tyvene her har forholdsvis let adgang til de kobberkabler, der udløser en god betaling hos skrothandleren. Strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Køge er suverænt landets mest udsatte med 60 kabeltyverier i 2014. I Jylland er strækningen mellem Lunderskov og Tinglev den mest ramte.

Banedanmark har igennem årene iværksat en række initiativer for at sikre kablerne. Men hidtil har intet virket, og antallet af tyverier er steget konstant siden 2010.

Seneste nyheder om Kabeltyverier

Artikler (19)

Første kabeltyve i Danmark fældet af dna-spray

Forslag fra Ingeniørens læsere til Banedanmark viser sig nu effektivt for politiet, som har anholdt to personer med kabler fra MT Højgaard.

25. feb 2016 3

Banedanmark klar med dna-spray mod kabeltyve

Ingeniørens læsere foreslog Banedanmark at bruge dna-spray for at stoppe kabeltyverierne for lidt over et halvt år siden. Dengang blev det et nej, men nu er det et ja.

4. sep 2015

Her er Banedanmarks svar på læsernes kabeltyve-forslag

Ingeniørens læsere er i ugens løb kommet med gode ideer til, hvordan Banedanmark kan komme de omfattende kabeltyverier, der koster samfundet millioner, til livs. Vi har leveret forslagene til Banedanmark, der er positivt stemt over for flere af ideerne.

30. jan 2015 41

Kabeltyve får stadigt mindre for deres kobberkabler

Prisen på kobber er faktisk den laveste i fem år på grund af en dårlig verdensøkonomi. Alligevel eksploderer antallet af kabeltyverier.

29. jan 2015 16

Her slår kabeltyvene til

Den danske togtrafik hærges for tiden af kabeltyverier, og sidste år ramte 173 tyverier mere end 1.600 afgange. Se her, hvilke strækninger det gik ud over.

28. jan 2015 14

Succes i andre lande: Europa bekæmper kabeltyve med dna

Et stigende antal kabeltyverier hærger den danske togtrafik med store omkostninger for passagerer og myndigheder. Ingeniørens læsere har peget på lande, der har succes i kampen mod tyvene, blandt andet ved hjælp af hunde.

28. jan 2015 6

Hjælp os med at hjælpe: Hvor svært kan det være at stoppe kabeltyveri?

Mange hundrede togafgange påvirkes hvert år af kabeltyverier, der koster samfundet millioner. Ingen foranstaltninger har virket. Så nu spørger vi læserne - landets mest vidende på området: Hvordan skal myndighederne stoppe kabeltyvene?

27. jan 2015 174

Kabeltyverier: Et stigende problem for Banedanmark

via Politiken Flere og flere tog bliver aflyst eller forsinkede på grund af de kabeltyverier, som i højere og højere grad rammer S-togsnettet i og omkring København.

27. jan 2015 34

Banedanmark: Kabler med blandet metal skal dæmme op for tyveri

Fremover vil Banedanmark udskifte udsatte kobberkabler ved jorden med kabler af aluminium eller bimetal, som er en sammensmeltning af kobber og stål. Det betyder, at kablerne bliver noget nær værdiløse.

8. okt 2013 19

Forsøg på kabeltyveri forsinker togene på kystbanen

Opdateret: Kobberkabler ved Nivå Station i Nordsjælland brød i aftes i brand, efter at tyve havde forsøgt at stjæle dem. Der var derfor store forsinkelser på Kystbanen mellem Helsingør og Københavns Hovedbanegård her til morgen.

7. aug 2013 10