IDA-valg 2016  

Medlemmerne af Ingeniørforeningen skal til de virtuelle stemmebokse i år. Valget gælder de 65 pladser i IDAs ’Folketing’, repræsentantskabet, som beslutter, hvad de årligt cirka 225 millioner kontingentkroner skal bruges til. Repræsentantskabet vælger også IDAs formand. Da den nuværende formand Frida Frost har siddet i to perioder, kan hun ikke genvælges. Hvem du stemmer på, er derfor afgørende for, hvem den nye formand bliver. Valget foregår i perioden fra og med 12. april til og med 28. april 2016.

Ingeniøren dækker valget til Ingeniørforeningens repræsentantskab med uafhængige, journalistiske artikler. Valgdækningen er sponseret af IDA.

Julequiz: Hvor var det formanden kom fra?

Vær med i Ingeniørens julekalender og vind gavekort på 10.000 kroner hver dag.

15. dec 2016

IDAs nye formand: »Jeg skal kunne se mig selv i øjnene«

IDAs medlemmer kommer til at opleve en ny stil, men ikke en ny kurs, fortæller den nyvalgte formand, Thomas Damkjær Petersen. Han afviser, at hans fortid i Enhedslisten får indflydelse på IDAs politik.

28. maj 2016

Familielisten: IDA-formands engagement i Enhedslisten er et stort problem

Som de eneste to undlod Familielistens medlemmer af IDAs 65 mand store repræsentantskab at stemme på Thomas Damkjær Petersen. Bekymringen er ubegrundet, lyder det fra andre lister og fra en tidligere samarbejdspartner i den tværpolitiske interesseorganisation Skole og Forældre.

26. maj 2016 6

Thomas Damkjær Petersen er ingeniørernes nye formand

Et enigt repræsentantskab har netop valgt Fagforeningslistens formand til fremover at stå i spidsen for Ingeniørforeningen.

23. maj 2016 16

Formandskandidat: »Der er ikke noget specielt ved offentligt ansatte ingeniører«

Det vil ikke få betydning for indsatsen, hvis en ny IDA-formand kommer fra en stilling i det offentlige. Det understreger den eneste officielle kandidat til posten som svar på kritikken af, at han ikke kan repræsentere de 80 procent af medlemmerne, der er privatansatte.

20. maj 2016

Valg af IDA-formand: Hvem kan tælle til 33?

I morgen får IDA ny formand. Forhandlingerne foregår i lukkede rum – og der er spænding om resultatet til det sidste.

20. maj 2016

IDAs afgående formand Frida Frost: »Hver anden kalder mig for Ida«

Efter seks år som IDA-formand gør Frida Frost status. Det har været et langt sejt træk, men hun er stolt af meget fra perioden.

14. maj 2016

Lav valgdeltagelse chokerer IDA-politikere

Selvransagelse i Ingeniørforeningen efter den suverænt laveste stemmeprocent i foreningens historie – kun hvert tiende medlem stemte.

8. maj 2016 16

Top-10 ved IDA-valg: 63 personlige stemmer er nok

Rekordlav stemmeprocent slår også igennem, når det gælder de personlige stemmetal. Formandseffekten slår klart igennem, men ikke alle på top-10-listen får plads i repræsentantskabet.

4. maj 2016 1

Lederne er valgets store taber

Lederlisten mistede halvdelen af sine mandater i repræsentantskabet, mens Fagforeningslisten og Senioringeniørlisten begge gik frem

29. apr 2016