Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Grønlands råstoffer

66 artikler

Jagten på Grønlands undergrund

Grønland tager netop nu et kæmpeskridt fra jæger- og fiskersamfund og ind i et moderne, industrialiseret samfund, for i sin undergrund råder landet over gigantiske rigdomme af alt fra ædelstene og guld til olie og gas, sjældne jordartsmetaller og uran. Det giver landet en vigtig strategisk, men samtidig meget udsat, position.

Seneste nyheder om Grønlands råstoffer

Artikler (66)

Grønland står foran slutspil om kontroversiel minedrift

Grønland er delt i spørg­smålet om minedrift efter uran og sjældne jordarter. Miljørisikoen og opbevaringen af det radioaktive affald er nogle af stridspunkterne.

2. apr 2016 4

Nu skal Grønland kortlægges digitalt

Smeltende indlandsis, forældede landkort og en pose penge fra A.P.Møller sætter nu gang i en gennemgribende modernisering af kort over verdens største ø.

25. aug 2015 1

Med ny regering rykker Grønland tættere på uranmine

Uran blev afgørende for, hvordan Grønlands nye regering kom til at se ud. De nye regeringspartier er enige om at udvinde uran fra det grønlandske fjeld.

5. dec 2014

Ekspert: Grønlands råstofjagt fortsætter trods strandet mineprojekt

Dagens grønlandske valg handler mindre om råstoffer, end valget gjorde for et år siden, men på trods af, at landets største mineprojekt er strandet, er Grønland ikke nødvendigvis længere fra at være en minenation end for et år siden.

28. nov 2014 1

Dyster fremtid for Grønland: Jagten på mineraler er brat stoppet op

Der bliver hverken investeret i efterforskning eller i nye miner i Grønland, viser Økonomisk Råds årsrapport.

23. sep 2014 7

Grønlandsk kovending: Tager danske råstofeksperter til nåde

Grønland ville hjemtage geologisk rådgivning og forskning og brød i januar med Geus, men nu er en ny dansk-grønlandsk aftale på plads.

19. aug 2014

Rapport: Oliespild i Arktis bliver lynhurtigt en miljøkatastrofe

Ved hjælp af olieindustriens simuleringsteknikker har WWF Verdensnaturfonden opstillet 22 scenarier for, hvordan oliespild i den canadiske del af Arktis vil påvirke omgivelserne. I nogle tilfælde kan olien sprede sig helt til Rusland.

14. aug 2014

Oberst efter F-16-flyvninger over Grønland: 'Ekstremt udfordrende operation'

Planerne om at teste sensorsystemer på F-16-fly over Grønland måtte droppes, da nye brændstoftanke optog for meget plads.

8. aug 2014 45

Grønland lukker kontroversielle minesager for offentligheden

via Jyllands-Posten Et nyt lovforslag vil fratage borgere og miljøorganisationer retten til aktindsigt i det grønlandske landsstyres behandling af sager om råstofindvinding. Det møder kritik fra flere kanter.

22. jul 2014 3

Grønlands regering i strid med australiere om mine til sjældne jordartsmetaller

Grønlands selvstyre går til modangreb på det australske Tanbreez-projekt efter mineselskabets beskyldning om at forhale godkendelsen.

16. jun 2014 8