close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fukushima-katastrofen

155 artikler

Fukushima-katastrofen

Katastrofen på Fukushima atomkraftværket i Japan var og er stadig den største atomkatastrofe siden Tjernobyl. Ulykken skete den 11. marts 2011 efter et kraftigt jordskælv i havet ud for Japans østkyst og en efterfølgende tsunami, der dræbte tusinder af japanere og ødelagde byer og infrastruktur for et kæmpe beløb. På Fukushima forårsagede strømsvigt en delvis nedsmeltning af tre reaktorer og massive skader på fire reaktorbygninger. Reaktor 5 og 6 var lukket ned, da naturkatastrofen ramte. De to reaktorer skal fremover bruges til at forske i nedrivning af de øvrige reaktorer. Det er en gigantisk og ekstremt kompliceret opgave, der vil vare årtier.

Multimedia

Seneste nyheder om Fukushima-katastrofen

Artikler (155)

Japanske Tepco vil genstarte verdens største atomkraftværk

Japanske Tepco har formelt fået lov at genstarte to reaktorer på verdens største atomkraftværk Kashiwazaki-kariwa.

28. dec 2017 33

Sandstrand 100 km fra Fukushima er mere radioaktiv end ved kraftværket

Sand og brakvand langt fra Fukushima ophober cæsium-137 efter atomkraftkatastrofen i Japan i 2011.

4. okt 2017 20

Klumpfisk-robot kan have fundet atombrændsel i Fukushima-reaktor

Video: Den lille svømmende robot har i modsætning til sine syv forgængere været på en succesfuld mission inde i en nedsmeltet reaktor på det katastoferamte atomkraftværk.

28. jul 2017 27

Radioaktivitet fra Fukushima sætter ny målerekord

Tæt på reaktorkernen er målt en abnormt høj stråling, der kan reducere undersøgelsesrobotternes levetid til få timer. Uden for bygningen er strålingsniveauet ikke steget.

7. feb 2017 93

Brændselsstave fundet under nedsmeltet reaktor i Fukushima

Seks år efter nedsmeltningen på atomkraftværket Fukushima Daiichi mener operatøren nu endelig at have lokaliseret nogle forsvundne brændselsstave.

2. feb 2017 19

Fukushima-værket kan snart rense sit radioaktive vand

En amerikansk virksomhed er på vej med en maskine, der kan mindske Fukushima-værkets store problem med lagring af radioaktivt vand.

13. mar 2016 11

Fem år efter katastrofen: I Fukushima venter 90 procent af arbejdet stadig forude

I dag er det fem år siden, en tsunami ramte blandt andet Japan og startede katastrofen på Fukushima Daiichi-kernekraftværket, hvor tre reaktorer nedsmeltede. Oprydningen i nærområdet og på værket går fremad. Men udfordringerne tårner sig op.

11. mar 2016 8

Hjemme-geigertælleren - eller hvad ingeniører kan lære af en japansk madkasse

Safecasts crowdsourcede geigertæller, bGeigie, bliver brugt til at indsamle informationer fra hele verden, inklusive Danmark. Syv gendesign på fem år har været muliggjort ved at lukke øjnene og tage springet ud i det uvisse.

11. mar 2016

Hjemmelavet geigertæller sikrer tillid til Fukushima-målinger

FUKUSHIMA 5 ÅR EFTER: En gruppe ingeniører og teknologientusiaster gik i dagene efter Fukushima-ulykken sammen i gruppen Safecast. De udviklede en open source geigertæller, der har været med til at kaste lys over, hvor alvorlig situationen i grunden er.

10. mar 2016 9

Robot skal svømme i Fukushimas radioaktive vand

Toshiba har udviklet en robot, som skal fjerne brændselsstavene i den nedsmeltede reaktor 3 på Fukushima-værket i Japan. Arbejdet går i gang i 2017.

26. jan 2016 6