close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fremtidens fødevarer 32 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Fremtidens fødevarer, tendens, megatendens

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Seneste nyheder om Fremtidens fødevarer

Artikler (32)

Halvdelen af Danmarks landbrugsarealer dyrkes ud fra GPS-data

Danske landmænd er for alvor kommet i gang med at bruge geodata i deres arbejde, og målsætningen er, at mange flere landmænd begynder at bruge data fra rummet.

3. okt 2017 1

Gas fra olieplatforme bliver til dyrefoder og skåner klimaet

Et forskningsprojekt vil skabe foderproteiner af methangas i stedet for at bruge sojabaseret protein. Dermed vil man kunne mindske klimapåvirkningen fra dyrefoder.

28. sep 2017 16

Danske enzymer skal klemme mere olie ud af palmefrugterne

Novozymes har fundet en teknik, der kan gøre produktionen af palmeolie mere bæredygtig. Lige nu afprøves metoden i Indonesien og Malaysia.

11. sep 2017 6

Individuel føde: Sygehus vil skræddersy 3D-printede måltider

Et nyt samarbejde mellem blandt andre Teknologisk Institut og Aalborg Universitetshospital skal inden for fire år have en prototype klar til 3D-printet hospitalsmad.

4. sep 2017

Nytænkning skal bevare de danske planters gener og sikre, at de bliver brugt

Ny strategi for jordbrugets plantegenetiske ressourcer inviterer alle til at komme med ideer til at udvikle mere smagsfulde, sunde og klima- og skadedyrsrobuste afgrøder. NGO kalder strategien luftig og visionsløs.

30. aug 2017

Fremtidens fødevare? Finner producerer protein af tynd luft og grøn energi

Luft tilsat mikrober kan danne proteiner, der kan tilsættes både fødevarer og foder og på den måde modvirke hungersnød, mener finske forskere.

2. aug 2017 6

Danskere omdanner blævrende vandmænd til sprøde chips

Gastrofysikere fra SDU udvikler smart opskrift, der ved hjælp af alkohol speeder tilberedningen af vandmands-chips markant op.

1. aug 2017 5

Krydderurter skal overleve vinteren i teknologisk plantekasse

Det finske firma Tregren vil med sine indendørs plantekasser erstatte urtepotten i vindueskarmen med et specialdesignet og teknisk dyrkningssystem til hjemmet. Dansk forsker ser intet nyt i teknologien.

24. feb 2017 1

Den vertikale farm: Landbrug uden jord og naturligt sollys

Dyrkning uden jord og naturligt lys har stort potentiale til at forsyne verdens storbyer med lokalt producerede fødevarer. En mulighed virksomheden Aerofarms har fået øjnene op for med deres vertikale farm i New Jersey, som er verdens hidtil største af sin slags.

22. feb 2017 14

Drivhus og dyrehold rykker ind på taget af Fields

Bæredygtigt landbrug skal op på taget af storcentret Fields på Amager. Fødevareproduktionen skal udnytte overskudsvarme fra supermarked og madaffald fra restaurant. Kunderne kan dermed få lokale og friske råvarer.

21. feb 2017 12