Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
close
Får du vores nyhedsbreve?expand_lessmail_outline
Nej tak

Fremtidens fødevarer

47 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Seneste nyheder om Fremtidens fødevarer

Artikler (47)

Ny rapport: Her er diæten, der redder både krop og klima

Mindre kød og sukker – meget mere grønt: Alle i verden må rette ind, hvis vi både skal redde klima og folkesundhed, konkluderer ny rapport, som 37 forskere har været tre år om at udforme.

17. jan 2019 79

Norge vil fodre laks med sukkertang i stedet for sojaprotein fra Sydamerika

Ligesom Danmark lægger Norges sojaimport beslag på et enormt landområde i Sydamerika. Sukkertang kan blive løsningen, men kræver nytænkning.

5. nov 2018 2

Flydende farm med 40 malkekøer er på vej til Rotterdam

Wauw! Ingeniøren blev blæst bagover af potentialet i denne banebrydende idé, der fra sidst på året kan opleves i Holland – og senere måske blive dagligdag i alverdens storbyer.

17. jul 2018 26

Verdens første søstjernefabrik opføres i Skive

Søstjerner skal omdannes til fiskemel og blandes i økologisk dyrefoder som proteinkilde. Samtidig løser fabrikken et stort problem for Limfjordens blåmuslinge-produktion.

17. apr 2018 20

Smuthul for genredigerede fødevarer får både tilhængere og modstandere til at gå agurk

Ifølge en rådgiver for EU-domstolen er der intet juridisk til hinder for at europæiske bønder begynder at dyrke genredigerede grøntsager. Både tilhængere og kritikere af genredigering mener, at udmeldingen underminerer markedet for fødevarer i hele Europa.

24. jan 2018 8

Danske mutant-tomater rykker tættere på din tallerken

Planteforædling med dna-saksen er rykket et skridt nærmere. Er det manipulation, når man bare fjerner nogen gener?

23. jan 2018 7

Kødforskere anbefaler: Steg julens flæskesteg i vandbad i timevis

Sprød flæskesvær, mere mad og perfekt bid i svinekødet: Teknologisk Institut kårer den bedste tilberedningsmetode: sous vide.

21. dec 2017 25

Den blødende plantebøf kommer til Danmark

Danskproduceret, hakket plantefars med rødbedesaft skal tage kampen op mod klimabelastende oksefars.

12. dec 2017 75

Crispr kan gøre hvede spiselig for glutenallergikere

Spanske forskere har ved hjælp af genredigering med Crispr udviklet hvedetyper, hvor indholdet af glutenproteiner er reduceret markant. Teknologien åbner for, at glutenallergikere kan begynde at spise bagværk af rug, hvede og byg.

6. dec 2017 7

Morgendagens sunde frikadelle får et strejf af rug og ærter

Plantefibre tilsat færdige kødprodukter gør fødevaren mere mættende, viser dansk forsøg om fødevarers effekt på appetitregulering.

1. dec 2017 17