Fremtidens fødevarer

48 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Seneste nyheder om Fremtidens fødevarer

Artikler (48)

Verdens største rigmænd skyder penge i kødalternativ baseret på vulkan-svamp

Svamp fra vulkanske kilder har fået investorer som Bil Gates, Jeff Bezos og Al Gore til at spytte kraftigt i kassen hos virksomhed bag kødfrie produkter.

11. jul 2021 249

Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde

Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.

16. jun 2021 16

Nyt ingeniørstudie: Sour cream & onion chip smager lige så godt med mindre salt

Saltreducerede kartoffelchips smager lige så godt som dem, vi kender, viser et nyt studie fra Syddansk Universitet, og det kan føre til bedre folkesundhed.

24. jun 2020

Danmark uenig med EU om skadelige stoffer i madplast

Fire salte skal fremover være lovlige at bruge i den plast, vi bruge til mad. DTU mener at risikovurderingen fra EU er for dårlig.

28. feb 2020

Kineserne vil have planter til at vokse hurtigere med elektrisk felt

Kinesiske forskere har taget en over 100 år gammel idé og brugt den til at øge planters vækst. Men forskere rundt om i verden er skeptiske – også danske.

27. aug 2019 9

Fra larve til snacks på spisebordet: Forbrugere sporer insekter i realtid

Spiselige insekter kan i dag følges fra producent til supermarkedet i realtid på et nyt blockchain-netværk. Projektet skal bane vejen for bedre sporbarhed i fødevaresektoren.

4. jul 2019

Ny rapport: Her er diæten, der redder både krop og klima

Mindre kød og sukker – meget mere grønt: Alle i verden må rette ind, hvis vi både skal redde klima og folkesundhed, konkluderer ny rapport, som 37 forskere har været tre år om at udforme.

17. jan 2019 79

Norge vil fodre laks med sukkertang i stedet for sojaprotein fra Sydamerika

Ligesom Danmark lægger Norges sojaimport beslag på et enormt landområde i Sydamerika. Sukkertang kan blive løsningen, men kræver nytænkning.

5. nov 2018 2

Flydende farm med 40 malkekøer er på vej til Rotterdam

Wauw! Ingeniøren blev blæst bagover af potentialet i denne banebrydende idé, der fra sidst på året kan opleves i Holland – og senere måske blive dagligdag i alverdens storbyer.

17. jul 2018 26

Verdens første søstjernefabrik opføres i Skive

Søstjerner skal omdannes til fiskemel og blandes i økologisk dyrefoder som proteinkilde. Samtidig løser fabrikken et stort problem for Limfjordens blåmuslinge-produktion.

17. apr 2018 20