close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig vore nyhedsbreve, accepterer du også vores brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-koncernen lejlighedsvis må kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud med videre via telefon, sms og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fremtidens fødevarer 25 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Artikler (25)

Krydderurter skal overleve vinteren i teknologisk plantekasse

Det finske firma Tregren vil med sine indendørs plantekasser erstatte urtepotten i vindueskarmen med et specialdesignet og teknisk dyrkningssystem til hjemmet. Dansk forsker ser intet nyt i teknologien.

24. feb 2017 1

Den vertikale farm: Landbrug uden jord og naturligt sollys

Dyrkning uden jord og naturligt lys har stort potentiale til at forsyne verdens storbyer med lokalt producerede fødevarer. En mulighed virksomheden Aerofarms har fået øjnene op for med deres vertikale farm i New Jersey, som er verdens hidtil største af sin slags.

22. feb 2017 14

Drivhus og dyrehold rykker ind på taget af Fields

Bæredygtigt landbrug skal op på taget af storcentret Fields på Amager. Fødevareproduktionen skal udnytte overskudsvarme fra supermarked og madaffald fra restaurant. Kunderne kan dermed få lokale og friske råvarer.

21. feb 2017 12

Fremtidens mad spirer i storbyens landbrug

Rundt om i verdens storbyer skyder plantefabrikker, der vil brødføde byboere ved hjælp af avancerede teknologier til. Nu spirer det også herhjemme.

19. feb 2017 17

Håndholdt scanner afslører det sande indhold i supermarkedernes mad

Med en håndholdt scanner vil man i fremtiden kunne måle sammensætningen af næringsstoffer i sine måltider.

2. jan 2017 16

Undersøgelse: Vi spiser hellere græs og alger end insekter

Insekter får svært ved at gøre indtog på danskernes tallerkener, mens vi ikke ser problemer ved at spise alger, viser undersøgelse fra Ingeniørforeningen.

30. dec 2016 12

Quiz et gavekort: Hvor mange penge fik melormene med sig?

Vær med i Ingeniørens julekalender 2016. Hver dag med et nyt teknisk spørgsmål fra året, der gik. Hver dag med præmier.

22. dec 2016

Korn og kødrester skal hjælpe ældre til mere næring i frikadellerne

Flere projekter rundt om i landet prøver at fremtrylle bedre proteinkilder til ældre og syge ved at udnytte biprodukter fra fødevareproduktionen.

18. dec 2016 23

Øget viden om krop og mad kan give skræddersyede fødevarer

Viden om gener, metabolitter, proteiner og tarmbakterier kan sammen med øget computerkraft give fødevare­sektoren nye udviklingsmuligheder.

17. dec 2016 10

Danske forskere vil fodre svin med alger fra luftrensere

Svinefoder består i høj grad af soja fra Sydamerika, men danske forskere vil gøre os i stand til at dyrke alternative foderafgrøder her i landet.

4. dec 2016 10