Fremtidens fødevarer

56 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Seneste nyheder om Fremtidens fødevarer

Artikler (56)

For klimaet og pengenes skyld: Dansk landbrug risikerer at gå glip af væksteventyr

Dansk fødevareproduk­tion skal sadle om og i langt højere grad satse på bæredygtige højværdiafgrøder.

17. nov 2022 11

Nordens største fabriksanlæg til bæredygtig produktion af larver ligger i Østjylland

Danske Enorm Biofactory er klar til at øge produktionen af insektlarver til 30 ton om ugen. Målet er 100 ton om dagen.

12. nov 2022 4

Kunstigt klimavenligt kød fra stamceller gror i petriskåle i nyt dansk forskningsmiljø

Danmark er rig på viden inden for fødevarer, biotek og ingredienser. Det kan få betydning for udviklingen af kultiveret kød og mælk, mener forsker.

10. nov 2022 22

Blødt fedtfrit bakterieskum kan erstatte den fede og klima-uvenlige flødeskum

I et nyt proof of concept erstatter mælkesyrebakterier fedt i flødeskum. Perspektivet er at lade bakteriebaserede alternativer erstatte flere CO2-tunge madvarer baseret på komælk.

8. nov 2022 7

Besøg DTU's forsøgshal: Eksperimenter med alt fra rejeskaller til ærtemos

DTU’s fødevareteknologiske forsøgshal bruges af studerende og forskere til at undersøge nye metoder til fødevare­produktion - ofte i tæt samspil med industrien.

6. nov 2022

Et tørt klima kræver hårdføre afgrøder: Forskere gransker forhistoriske sorter af byg

Under ledelse af AU-forskere jagter internationalt projekt tørkemodstandsdygtige gener i 600 gamle og nye bygsorter.

4. nov 2022 1

Fra regnskovsdræberen soja til danskdyrket lucerne: Kan bruges i kager og plantefars

Aarhusiansk forskningsprojekt har brugt lucerne til skum og gelé. Målet er et alternativ til soja, der kan dyrkes i Danmark.

11. mar 2022 5

Nyt røntgenapparat på KU Food undersøger plantebøffen under stegningen

At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.

25. jan 2022 3

Verdens største rigmænd skyder penge i kødalternativ baseret på vulkan-svamp

Svamp fra vulkanske kilder har fået investorer som Bill Gates, Jeff Bezos og Al Gore til at spytte kraftigt i kassen hos virksomhed bag kødfrie produkter.

11. jul 2021 252

Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde

Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.

16. jun 2021 16