close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fremtidens fødevarer

43 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Fremtidens fødevarer, tendens, megatendens

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Inge­niøren ser på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Seneste nyheder om Fremtidens fødevarer

Artikler (43)

Smuthul for genredigerede fødevarer får både tilhængere og modstandere til at gå agurk

Ifølge en rådgiver for EU-domstolen er der intet juridisk til hinder for at europæiske bønder begynder at dyrke genredigerede grøntsager. Både tilhængere og kritikere af genredigering mener, at udmeldingen underminerer markedet for fødevarer i hele Europa.

24. jan 2018 8

Danske mutant-tomater rykker tættere på din tallerken

Planteforædling med dna-saksen er rykket et skridt nærmere. Er det manipulation, når man bare fjerner nogen gener?

23. jan 2018 7

Kødforskere anbefaler: Steg julens flæskesteg i vandbad i timevis

Sprød flæskesvær, mere mad og perfekt bid i svinekødet: Teknologisk Institut kårer den bedste tilberedningsmetode: sous vide.

21. dec 2017 25

Den blødende plantebøf kommer til Danmark

Danskproduceret, hakket plantefars med rødbedesaft skal tage kampen op mod klimabelastende oksefars.

12. dec 2017 75

Crispr kan gøre hvede spiselig for glutenallergikere

Spanske forskere har ved hjælp af genredigering med Crispr udviklet hvedetyper, hvor indholdet af glutenproteiner er reduceret markant. Teknologien åbner for, at glutenallergikere kan begynde at spise bagværk af rug, hvede og byg.

6. dec 2017 7

Morgendagens sunde frikadelle får et strejf af rug og ærter

Plantefibre tilsat færdige kødprodukter gør fødevaren mere mættende, viser dansk forsøg om fødevarers effekt på appetitregulering.

1. dec 2017 17

Nyt studie: Økologisk landbrug kan brødføde verdens befolkning

En gruppe af forskere har vist, at det er muligt at omlægge hele verdens fødevareproduktion til økologi, uden at optage mere areal til landbruget. Det vil dog kræve en stor reduktion i både madspild og produktion af foder til husdyr.

20. nov 2017 20

Kunstig intelligens skal hjælpe Carlsberg med at smage på øl

Carlsberg Laboratorium vil fremstille øl, der skal smages til ved hjælp af kunstig intelligens, der med sensorer og maskinlæring skal gøre det lettere at finde frem til de bedste smage.

7. nov 2017 3

Fremtidens energibar indeholder protein fra dansk græs

DTU forsker i alternative proteiner til dem, vi i dag får fra mælkeprodukter og kød.

6. nov 2017 6

Automation skal stoppe dejspild for millioner på kagefabrikken

Spektroskopi og automation skal gøre op med et stort madspild i den dejbaserede fødeproduktion. I første omgang startes forsøg i pasta- og småkageproduktionen.

22. okt 2017 4