tendens Fremtidens fødevarer 21 artikler

Med teknologi, etik og ressourceknaphed på menuen

Vores kost vil i de kommende årtier være præget af ressourceknaphed, øget viden om kroppen, idealisme samt aldersrelaterede næringsbehov. Frem til jul drager Inge­niøren i marken for at se på, om nye afgrøder kan afhjælpe fødevaremanglen – og om havet og byen i stigende grad skal inddrages som marker. Desuden vil vi se på, hvordan fødevareindustrien vil imødekomme forbrugernes person­lige sundhedsbehov.

Artikler (21)

Håndholdt scanner afslører det sande indhold i supermarkedernes mad

Med en håndholdt scanner vil man i fremtiden kunne måle sammensætningen af næringsstoffer i sine måltider.

2. jan 2017 16

Undersøgelse: Vi spiser hellere græs og alger end insekter

Insekter får svært ved at gøre indtog på danskernes tallerkener, mens vi ikke ser problemer ved at spise alger, viser undersøgelse fra Ingeniørforeningen.

30. dec 2016 12

Quiz et gavekort: Hvor mange penge fik melormene med sig?

Vær med i Ingeniørens julekalender 2016. Hver dag med et nyt teknisk spørgsmål fra året, der gik. Hver dag med præmier.

22. dec 2016

Korn og kødrester skal hjælpe ældre til mere næring i frikadellerne

Flere projekter rundt om i landet prøver at fremtrylle bedre proteinkilder til ældre og syge ved at udnytte biprodukter fra fødevareproduktionen.

18. dec 2016 23

Øget viden om krop og mad kan give skræddersyede fødevarer

Viden om gener, metabolitter, proteiner og tarmbakterier kan sammen med øget computerkraft give fødevare­sektoren nye udviklingsmuligheder.

17. dec 2016 10

Danske forskere vil fodre svin med alger fra luftrensere

Svinefoder består i høj grad af soja fra Sydamerika, men danske forskere vil gøre os i stand til at dyrke alternative foderafgrøder her i landet.

4. dec 2016 10

Går vi mod en global fødevarekrise i 2050?

Skal vi brødføde over ni milliarder mennesker i 2050 med både kød og grønt, bliver det en udfordring for både marker og pengepung, vurderer professor.

4. dec 2016 59

Video: Lær at temperere chokolade – og få den videnskabelige forklaring bag

Ole G. Mouritsen, fysikprofessor på SDU og leder af Smag for livet samt Morten Christensen, postdoc samme sted, viser her, hvordan du giver konfektchokolade det magiske knæk og forklarer, hvorfor det er så vigtigt at arrangere chokoladens fedtmolekyler rigtigt.

27. nov 2016

Danske insektfabrikker skal producere fødevarer af melorme

Innovationsfonden har skudt 19 mio. kroner i udviklingen af dansk insektproduktion med fokus på melorme til foder og fødevarer.

23. nov 2016 22

Undgå koen: Danmark skal lave kød af planter

Teknologisk Institut har investeret i udstyr, som kan give planter kødstruktur. Håbet er, at danske fødevarevirksomheder vil kaste sig over opgaven.

21. nov 2016 109