Fra affald til ressource 103 artikler

Fra affald til ressource

Dansk affaldspolitik flytter sig hastigt i disse år - fra fokus på forbrænding til fokus på genanvendelse og hen mod at betragte affaldet som en ressource. Dermed bliver der brug for nye teknologier og nye metoder til at sikre, at værdien i affaldet kan udnyttes så effektivt og smart som muligt.

Multimedia

Artikler (103)

FOTOS: Her ender dit elektronikaffald sine dage

Kun halvdelen af det danske elektronikaffald ender sine dage, hvor det burde: hos genanvendelsesvirksomhederne. Men hvad sker der med det, der trods alt ender, hvor det skal? Ingeniøren har besøgt DanWEEE Recycling i Hedehusene, der modtager 80 pct. af småt elektronikaffald fra de danske genbrugspladser.

14. mar 2017

København vil genanvende endnu mere plastaffald

Fredag indvier Københavns Kommune et nyt testanlæg, der skal knække koden for, hvordan man bedst genanvender plast. Fra 1. maj får københavnerne derfor lov at smide blød plast i plast-containeren.

10. mar 2017 7

Kina fordobler sit elektronikaffald på fem år

Øst- og sydøstasiatiske lande kasserer stadigt mere elektronik hvert år. I Kina er mængderne fordoblet, mens regionen generelt har øget mængden med 63 pct. på fem år.

22. jan 2017 1

Privatdetektiver afslører elektronikklunsere for Miljøstyrelsen

Danskere og udlændinge klunser årligt omkring 3.400 ton udtjent elektronik fra affaldsspande og genbrugspladser, estimerer privatdetektiver, der har overvåget dansk elektronikaffald. Alle klunsere er nu politianmeldt.

27. dec 2016 71

Gør det selv-projekt vil bekæmpe plastforurening

Global open source-bevægelse tilbyder guide til, hvordan du selv kan bygge maskiner og ‘upcycle’ dit plastaffald.

26. nov 2016 18

Replik: Genanvendelse er en gammel nyhed for betonbranchen

23. nov 2016 3

Forsyningsstrategi spænder ben for kommunal affaldsindsats

Regeringens forsyningsstrategi forbyder kommunerne at anvende egne håndteringsløsninger til affald – som tre nordjyske kommuner gør med nyt fælles anlæg.

22. okt 2016 3

Nordjyske kommuner går sammen om affaldssortering

Tre nordjyske kommuner har investeret i et avanceret affaldssorteringsanlæg til plast og metal for at være med til at øge genanvendelsen.

22. okt 2016 2

Langvarig kamp for finansiering tog livet af bioraffinaderi-projekt

Et afslag fra regeringen på lånegaranti til milliardprojektet stoppede planerne om en dansk bioethanolfabrik. Dong ser nu dystert på fremtiden for 2G-bioethanol.

15. okt 2016 20

Forsyningsminister: Ny strategi fremmer cirkulær økonomi og genanvendelse

Cirkulær økonomi er til gavn for både økonomien, erhverslivet og miljøet, sagde forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt på en affalds-konference. Her lovede han også penge til forbrændingsanlæg, der kommer i knibe som følge af den nye forsyningsstrategi.

29. sep 2016 10