Førerløse biler

58 artikler

Selvkørende biler ruller ud på vejene

It-firmaer og bilproducenter er i fuld gang med at udvikle biler helt uden folk bag rattet, uden en ejer og med mulighed for at bestille on demand. Udviklingen betyder en omvæltning for de gamle bilproducenter, og nye spillere, som Uber, Google, Lyft, Apple og Samsung, melder sig på banen.

Multimedia

Seneste nyheder om Førerløse biler

Artikler (58)

FDM: Misvisende når biler sælges med ‘fuldt selvkørende egenskaber’

Flere af Teslas elbiler markedsføres med tilkøbsfunktionen ‘fuldt selvkørende egenskaber’, og det er misvisende, lyder det fra FDM. Den hastige digitale udvikling af nye biler gør det svært for bilister og forhandlere at finde hoved og hale i hvilke funktioner der reelt fungerer på hvilke biler. Det skaber forvirring og misforståelser.

21. jul 2021 2

Rapport: Selvkørende biler kan gøre vejene mindre sikre

MobilityTech En ny rapport fra International Transport Forum peger på mulige faldgruber i godkendelsen af forsøg med selvkørende biler. Problemstillinger der kan resultere i, at færdselssikkerheden forværres med de automatiserede køretøjer på vejene.

For abonnenter på mobilitytech.
26. sep 2018

Assessorkrav forsinker forsøg med selvkørende busser

MobilityTech Den første selvkørende bus på danske veje holder stille. Det kniber nemlig stadig med at få den godkendt, og det skyldes især et dansk krav om en uafhængig sikkerhedsgodkendelse. Et krav, de ikke har i vores nabolande, påpeger ansøger.

For abonnenter på mobilitytech.
26. sep 2018

Apple parkerer elbilen: Satser på systemer til selvkørende

Hundredvis af bil- og softwareingeniører har forladt Apple, er blevet omplaceret eller fyret i de seneste måneder, fordi elektronikfirmaet har droppet planerne om at udvikle sin egen elbil. Nu skal der satses på systemer til selvkørende.

18. okt 2016 3

Udsigt til førerløse biler i Københavns Nordhavn

Loven er det største bump på vejen for selvkørende biler. Politikerne i Københavns Kommune arbejder nu for en regelundtagelse, så kommunen sammen med blandt andre DTU kan teste biler uden mennesker bag rattet.

19. apr 2016 25

Førerløse biler er som skabt til verdens aldrende befolkning

Japanske bilproducenter vil udvikle førerløse biler til en aldrende befolkning uden for byerne, der ikke længere selv kan køre. Fint, siger FDM, for hvis man ikke kan overskue komplekse trafiksituationer, skal man ikke køre en almindelig bil.

21. jan 2016 20

Fra FM-radio til digital bil

Væk er den analoge bil med FM-radio. I fremtidens førerløse bil vil en stor del af computerkraften blive dedikeret til video. For hvad skal vi ellers lave, når vi ikke skal styre bilen?

19. jan 2016 25

Bedre sent end aldrig: Japan kaster sig ud i førerløse biler

Toyota vender på en tallerken og vil nu selv udvikle førerløse biler. Nissan har været i gang et stykke tid, og i Korea vil Samsung producere teknologien, der skal bruges til førerløse biler.

18. jan 2016

It-firmaer ryster bilbranchen på vejen mod førerløse delebiler

Bilproducenter er presset til at indgå alliancer med it- industrien i en udvikling, der går mod førerløse biler, vi ikke ejer, men rekvirerer, når vi har brug for dem.

15. jan 2016 27

Google: Chaufføren måtte gribe rattet 69 gange

Da Google testede deres to førerløse bil-prototyper på Californiens veje forekom der i 341 situationer, hvor det automatiske styresystem kom til kort. Google kritiseres for at fifle med kriterierne for, hvornår en situation kræver menneskelig indblanding og hvornår de indrapporteres.

14. jan 2016 11