Folkemødet

7 artikler

Folkemøde 2017

For sjette år i træk afholdes der Folkemøde på Bornholm fra 15. til 18. juni. Gennem knap 3000 events mødes politikere,organisationer, ngo'er, mediefolk, lobbyister, firmaer og almindelige danskere i det ophavsmanden Bertel Haarder har kaldt ‘en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak’.

Ingeniøren dækker Folkemødet ved at følge de debatter, der bredt set er relevante for ingeniørfaget. Det vil sige miljø, transport, energi, byggeri, infrastruktur, fødevarer, forskning, landbrug og digitalisering. Også Version2 vil dække relevante debatter på Folkemødet.

Seneste nyheder om Folkemødet

Artikler (7)

Minister puster nyt liv i Københavns Ring 5-motorvej

Vi skal helt klart have en Ring 5-motorvej rundt om København, siger transportminister Ole Birk Olesen. Han er klar til at koble skeptiske nordsjællændere af projektet.

20. jun 2017 50

Klimaminister: Glad for at kunne skåne landbrug mod CO2-krav

Lars Chr. Lilleholt er ‘tilfreds’ med, at Danmark kan købe CO2-kvoter for at dække kommende udledningskrav. Det vil komme landbruget til gode, men trodser Klimarådets anbefalinger.

19. jun 2017 23

»Verden kan ikke holde til at brænde lige så meget træ af, som danskerne gør«

Selv i det mest optimistiske fremtidsscenarium bruger Danmark dobbelt så meget bioenergi, som kloden kan levere, hvis alle andre gør som os. Derfor må vi endelig ikke eksportere vores forbrug af træpiller til andre lande, siger SDU-professor.

19. jun 2017 47

Energinet.dk frigiver data: Følg danskernes energiforbrug i går, nu og i morgen

Med Energidataservice kan enhver få indsigt i historisk og nutidigt energiforbrug, hvorvidt strømmen er fra sol, vind eller andre kilder, og hvor meget CO2-udledning, der følger med.

17. jun 2017 19

Programmør: Giv energidata fri og hjælp den grønne omstilling på vej

FOLKEMØDE: Er strømmen grøn eller sort, og hvem bruger hvor meget el hvornår? Luk op for energidata, så vi kan træffe bedre omstillings-beslutninger, lød det fra brugere af energidata på Folkemødet.

16. jun 2017

Politikerne er uenige: Kan man have et klimavenligt landbrug uden markante omstruktureringer?

FOLKEMØDE: Landbruget skal reducere sine klimagasudledninger. Men om det kan ske med teknologisk udvikling af en eksisterende landbrugsmodel, eller der skal gennemgribende forandringer til, kan politikerne ikke enes om.

16. jun 2017 9

Tab pusten fra toppen af en havmølle med fødderne plantet på jorden

FOLKEMØDE 2017: De færreste får lov at betragte udsigten fra en 140 meter høj vindmølle. Men med Dong’s VR-oplevelse kan man få en fornemmelse af suset fra en ‘Havmøllesafari’.

15. jun 2017