Folkemødet

13 artikler

Folkemøde 2017

For sjette år i træk afholdes der Folkemøde på Bornholm fra 15. til 18. juni. Gennem knap 3000 events mødes politikere,organisationer, ngo'er, mediefolk, lobbyister, firmaer og almindelige danskere i det ophavsmanden Bertel Haarder har kaldt ‘en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak’.

Ingeniøren dækker Folkemødet ved at følge de debatter, der bredt set er relevante for ingeniørfaget. Det vil sige miljø, transport, energi, byggeri, infrastruktur, fødevarer, forskning, landbrug og digitalisering. Også Version2 vil dække relevante debatter på Folkemødet.

Seneste nyheder om Folkemødet

Artikler (13)

Minister puster nyt liv i Københavns Ring 5-motorvej

Vi skal helt klart have en Ring 5-motorvej rundt om København, siger transportminister Ole Birk Olesen. Han er klar til at koble skeptiske nordsjællændere af projektet.

20. jun 2017 50

Klimaminister: Glad for at kunne skåne landbrug mod CO2-krav

Lars Chr. Lilleholt er ‘tilfreds’ med, at Danmark kan købe CO2-kvoter for at dække kommende udledningskrav. Det vil komme landbruget til gode, men trodser Klimarådets anbefalinger.

19. jun 2017 23

»Verden kan ikke holde til at brænde lige så meget træ af, som danskerne gør«

Selv i det mest optimistiske fremtidsscenarium bruger Danmark dobbelt så meget bioenergi, som kloden kan levere, hvis alle andre gør som os. Derfor må vi endelig ikke eksportere vores forbrug af træpiller til andre lande, siger SDU-professor.

19. jun 2017 47

Universiteter til politikerne: Giv os arbejdsro

Danske universiteter hungrer efter langsigtede mål, stabile rammevilkår og muligheden for at dyrke de skæve ideer.

19. jun 2017 2

Energinet.dk frigiver data: Følg danskernes energiforbrug i går, nu og i morgen

Med Energidataservice kan enhver få indsigt i historisk og nutidigt energiforbrug, hvorvidt strømmen er fra sol, vind eller andre kilder, og hvor meget CO2-udledning, der følger med.

17. jun 2017 19

Leg skal tiltrække fremtidens ingeniører

FOLKEMØDE: En robot og en dukke kan lære børn at programmere allerede fra børnehavealderen. Og det er nødvendigt, hvis Danmark skal følge med i den teknologiske udvikling, siger studieledere.

17. jun 2017

Brancheorganisationer og forskere: Samarbejde skal sikre cirkulær økonomi

FOLKEMØDE: Cirkulær økonomi fylder godt i samfundsdebatten og derfor også på årets Folkemøde. Ingeniøren har fulgt to forskellige debatter og fået forskernes og interesseorganisationernes syn på sagen.

17. jun 2017

Programmør: Giv energidata fri og hjælp den grønne omstilling på vej

FOLKEMØDE: Er strømmen grøn eller sort, og hvem bruger hvor meget el hvornår? Luk op for energidata, så vi kan træffe bedre omstillings-beslutninger, lød det fra brugere af energidata på Folkemødet.

16. jun 2017

Brintbranchen: Læg afgifter på bilers CO2-udledning

Afgiftssystemet skal kigges efter i sømmene og laves mere gennemskueligt, hvis brint og andre grønne energiformer skal være konkurrencedygtige på længere sig. Det mener brintbranchens virksomheder.

16. jun 2017 79

Politikerne er uenige: Kan man have et klimavenligt landbrug uden markante omstruktureringer?

FOLKEMØDE: Landbruget skal reducere sine klimagasudledninger. Men om det kan ske med teknologisk udvikling af en eksisterende landbrugsmodel, eller der skal gennemgribende forandringer til, kan politikerne ikke enes om.

16. jun 2017 9