close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flygtninge

31 artikler

Teknologihjælp til nærområderne

flygtninge

Den store flygtningestrøm fra især krigsområderne i Syrien har sat tusindvis af mennesker i en ulykkelig situation og Europa under pres. På mange måder har vi ikke været forberedt på situationen, og den kalder derfor på nye og hurtige løsninger. En del af disse løsninger er teknologiske. Om det er logistik, sanitet, transport eller overvågning - så skal vi finde en vej.

Seneste nyheder om Flygtninge

Artikler (31)

Kun en mentor kan hjælpe en flygtning ind på arbejdsmarkedet

Jobfinder Ingeniør Mahmoud Abdul Karim Altawil mener, at flygtninges vej til arbejdsmarkedet går via hjælp til forståelse af det danske system.

15. jun 2016

GRAFIK: Fjernstyret redningsbøje på vej til flygtninge i Middelhavet

Dagligt ankommer op mod 2.000 flygtninge og migranter til Lesbos. Den græske kystvagt iler mellem kæntrede og havarerede både. Nu er der tiltrængt assistance på vej i form af en fjernstyret redningsbøje ved navn EMILY.

15. mar 2016 1

IDA til ledige: Derfor vil vi hjælpe flygtninge

Jobfinder Debatten blomstrede blandt ledige ingeniører efter Ingeniørens artikel i fredags om antallet af ingeniører blandt asylansøgere i Danmark. IDA svarer på tiltale.

22. feb 2016

Beredskabschefer frygter brande i danske teltlejre

Brandsikkerheden i midlertidige flygtningeboliger som teltlejre bekymrer foreningen Danske Beredskaber, fordi reglerne er uklare. I udlandet har der været dødsbrande i midlertidige boliger.

24. nov 2015 15

Svenske flygtninge kan blive huset i shelter fra Ikea

Flygtninge og katastroferamte i Irak, Chad, Grækenland, Djibouti, Makedonien og Nepal bor i shelters udviklet af Ikea. Nu overvejer de svenske myndigheder at bruge løsningen i hjemlandet.

20. nov 2015 2

Civilingeniører: Flyt midlertidige asylcentre til byerne

Mange midlertidige asylcentre står forladt tilbage i landområder, når flygtninge flytter ud. To nyuddannede civilingeniører mener, centrene er uudnyttede ressourcer, som skal flyttes til byområder.

6. okt 2015 11

Organisationer og virksomheder bag Ingeniørens flygtningezar

Dansk Flygtningehjælp og virksomheder støtter ideen om et teknologiløft til nærområderne. Nu sender vi forslaget til statsministeren.

28. sep 2015

Dansk shelter-opfindelse giver flygtninge et hjem

Virksomheden Evershelter har udviklet et alternativ til telte og skure i flygtningelejre. Deres shelters er testet af flygtninge i Irak, hvor de har klaret vind, varme, kulde og nysgerrige blikke.

22. sep 2015 4

Grundfos: Ingeniørens flygtningezar er lige det, der er brug for

Grundfos bakker op om Ingeniørens initiativ, der kan samle teknologiske kompetencer med ngo’er og det politiske niveau om hjælp til nærområderne.

21. sep 2015

Dansk flygtningegeneral: Der er brug for ingeniørhjerner i nærområderne

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm bakker op om Ingeniørens idé med at samle dansk ingeniør-knowhow og ngo’er for at finde vigtige teknologiløsninger til nærområderne.

18. sep 2015 4