Flygtninge

21 artikler

Teknologihjælp til nærområderne

Den store flygtningestrøm fra især krigsområderne i Syrien har sat tusindvis af mennesker i en ulykkelig situation og Europa under pres. På mange måder har vi ikke været forberedt på situationen, og den kalder derfor på nye og hurtige løsninger. En del af disse løsninger er teknologiske. Om det er logistik, sanitet, transport eller overvågning - så skal vi finde en vej.

Seneste nyheder om Flygtninge

Artikler (21)

Nyudviklede nødhjælpstelte skal modstå verdens klimaforandringer

Unicef har udviklet en ny type telt, som skal bruges i katastroferamte områder. Teltet er især blevet udviklet med henblik på at kunne modstå mere ekstreme vejrforhold.

13. feb 2020 4

GRAFIK: Fjernstyret redningsbøje på vej til flygtninge i Middelhavet

Dagligt ankommer op mod 2.000 flygtninge og migranter til Lesbos. Den græske kystvagt iler mellem kæntrede og havarerede både. Nu er der tiltrængt assistance på vej i form af en fjernstyret redningsbøje ved navn EMILY.

15. mar 2016 1

Beredskabschefer frygter brande i danske teltlejre

Brandsikkerheden i midlertidige flygtningeboliger som teltlejre bekymrer foreningen Danske Beredskaber, fordi reglerne er uklare. I udlandet har der været dødsbrande i midlertidige boliger.

24. nov 2015 15

Svenske flygtninge kan blive huset i shelter fra Ikea

Flygtninge og katastroferamte i Irak, Chad, Grækenland, Djibouti, Makedonien og Nepal bor i shelters udviklet af Ikea. Nu overvejer de svenske myndigheder at bruge løsningen i hjemlandet.

20. nov 2015 2

Organisationer og virksomheder bag Ingeniørens flygtningezar

Dansk Flygtningehjælp og virksomheder støtter ideen om et teknologiløft til nærområderne. Nu sender vi forslaget til statsministeren.

28. sep 2015

Grundfos: Ingeniørens flygtningezar er lige det, der er brug for

Grundfos bakker op om Ingeniørens initiativ, der kan samle teknologiske kompetencer med ngo’er og det politiske niveau om hjælp til nærområderne.

21. sep 2015

Dansk flygtningegeneral: Der er brug for ingeniørhjerner i nærområderne

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm bakker op om Ingeniørens idé med at samle dansk ingeniør-knowhow og ngo’er for at finde vigtige teknologiløsninger til nærområderne.

18. sep 2015 4

Verden skal drikke ‘dansk vand’ fra spildevand og urin

Eksporten af dansk vand­teknologi stiger, men konkurrencen er hård. Derfor skal der bakkes op om demonstrationsanlæg, hvor de bedste teknologier kan spille sammen, siger vandekspert.

12. sep 2015 2

Dansk drone-software kan sikre bedre nødhjælp til flygtninge

Version2 En supercomputer, en fynsk it-virksomhed, en drone og en studerende er måske opskriften på at løse ét af de praktiske problemer med at hjælpe mennesker på flugt.

11. sep 2015

Leder: Hjælp os med at udpege en dansk flygtninge-zar

Vi mangler en skabe en kraft, der kan samle og binde innovative ingeniører sammen med det politiske niveau og ngo’er. I USA er der tradition for, at præsidenten udpeger en såkaldt ‘zar’, der leder og overvåger særligt påtrængende indsatsområder. Hjælp os med at finde en dansk.

11. sep 2015 39