Flygtninge

27 artikler

Teknologihjælp til nærområderne

Den store flygtningestrøm fra især krigsområderne i Syrien har sat tusindvis af mennesker i en ulykkelig situation og Europa under pres. På mange måder har vi ikke været forberedt på situationen, og den kalder derfor på nye og hurtige løsninger. En del af disse løsninger er teknologiske. Om det er logistik, sanitet, transport eller overvågning - så skal vi finde en vej.

Seneste nyheder om Flygtninge

Artikler (27)

Nyudviklede nødhjælpstelte skal modstå verdens klimaforandringer

Unicef har udviklet en ny type telt, som skal bruges i katastroferamte områder. Teltet er især blevet udviklet med henblik på at kunne modstå mere ekstreme vejrforhold.

13. feb 2020 4

GRAFIK: Fjernstyret redningsbøje på vej til flygtninge i Middelhavet

Dagligt ankommer op mod 2.000 flygtninge og migranter til Lesbos. Den græske kystvagt iler mellem kæntrede og havarerede både. Nu er der tiltrængt assistance på vej i form af en fjernstyret redningsbøje ved navn EMILY.

15. mar 2016 1

Beredskabschefer frygter brande i danske teltlejre

Brandsikkerheden i midlertidige flygtningeboliger som teltlejre bekymrer foreningen Danske Beredskaber, fordi reglerne er uklare. I udlandet har der været dødsbrande i midlertidige boliger.

24. nov 2015 15

Svenske flygtninge kan blive huset i shelter fra Ikea

Flygtninge og katastroferamte i Irak, Chad, Grækenland, Djibouti, Makedonien og Nepal bor i shelters udviklet af Ikea. Nu overvejer de svenske myndigheder at bruge løsningen i hjemlandet.

20. nov 2015 2

Civilingeniører: Flyt midlertidige asylcentre til byerne

Mange midlertidige asylcentre står forladt tilbage i landområder, når flygtninge flytter ud. To nyuddannede civilingeniører mener, centrene er uudnyttede ressourcer, som skal flyttes til byområder.

6. okt 2015 11

Organisationer og virksomheder bag Ingeniørens flygtningezar

Dansk Flygtningehjælp og virksomheder støtter ideen om et teknologiløft til nærområderne. Nu sender vi forslaget til statsministeren.

28. sep 2015

Dansk shelter-opfindelse giver flygtninge et hjem

Virksomheden Evershelter har udviklet et alternativ til telte og skure i flygtningelejre. Deres shelters er testet af flygtninge i Irak, hvor de har klaret vind, varme, kulde og nysgerrige blikke.

22. sep 2015 4

Grundfos: Ingeniørens flygtningezar er lige det, der er brug for

Grundfos bakker op om Ingeniørens initiativ, der kan samle teknologiske kompetencer med ngo’er og det politiske niveau om hjælp til nærområderne.

21. sep 2015

Dansk flygtningegeneral: Der er brug for ingeniørhjerner i nærområderne

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm bakker op om Ingeniørens idé med at samle dansk ingeniør-knowhow og ngo’er for at finde vigtige teknologiløsninger til nærområderne.

18. sep 2015 4

Børn tør ikke bruge toiletter i flygtningelejre

Der er ikke sket nogen udvikling af toiletter i flygtningelejre de seneste 50 år. De er en skræmmende oplevelse for børn, som derfor vælger et andet sted og dermed bliver smittespredere..

15. sep 2015 5