Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

EU-patentdomstolen og enhedspatentet

28 artikler

Fælles EU-patentsystem – lettere, billigere eller mere risikabelt?

Den 25. maj 2014 skulle danskerne til stemmeurnerne for at afgøre, om Danmark skulle tilslutte sig en fælles europæisk patentdomstol. Det blev som bekendt et ja.

Ingeniøren satte i tiden op til afstemningen fokus på fordele og ulemper ved det nye domstolssystem, og hvordan det ville påvirke danske teknologi- og ingeniørvirksomheder.

Seneste nyheder om EU-patentdomstolen og enhedspatentet

Artikler (28)

Flere eksperter kritiserer europæisk patentering af liv

via Kristeligt Dagblad Dansk professor i genetik kalder det for 'mangel på respekt for mennesket’ at udtage patenter på gener og støtter dermed interesseorganisationers mangeårige kritik af det europæiske patentkontors praksis på biotek-området.

23. maj 2014 8

Patentrådgiver: Sådan bliver software patenteret, selvom softwarepatenter er forbudt

Version2 Henrik Sass Larsen har helt ret i, at man ikke kan få patent på software alene, siger patentrådgiver Jan Simonsen. Men det kan godt patenteres, når det kører på en computer.

23. maj 2014

Overblik: Sådan har patentdebatten bølget blandt ingeniørerne

Få de væsentligste stridspunkter fra debatten om ja eller nej til EU-patentdomstolen og enhedspatentet, som den er foregået på ing.dk og version2.dk.

22. maj 2014 2

Biotek-advokat: Her er fup og fakta om EU-patent

Den erfarne advokat Peter Markvardsen kommer med sin vurdering af, hvad der er op og ned ved søndagens afstemning.

22. maj 2014 69

Kronik: Ja til patentdomstol vil give EU-ret forrang for dansk lov

20. maj 2014 18

Patentadvokat: Minister tager fejl - softwarepatenter findes i Europa

Version2 Det passer simpelthen ikke, at man ikke kan tage patent på ren software i Europa, siger en advokat med speciale i softwarepatenter. Han vil have lovteksten tilpasset virkeligheden.

20. maj 2014

Replik: IDA støtter et ja til patentvalget med saglige argumenter

12. maj 2014 187

Replik: IDA og Ingeniøren misinformerer om patent-valget

6. maj 2014 47

Se IDA og Ingeniørens seminar om patentdomstolen

Hvilke muligheder giver det nye enhedspatent og EU-patentdomstolen for dansk erhvervsliv, og hvad er faldgrupperne? Det kom der svar på ved et seminar hos Ingeniøren onsdag, som nu kan ses online.

2. maj 2014 1

Erhvervsminister: Patent-samarbejde er attraktivt

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen ser kun fordele i det kommende fælleseuropæiske enhedspatent. Det fastslog han på Ingeniørens og IDAs patentseminar onsdag

30. apr 2014 31