Engineering 15 opdateringer

Engineering i undervisningen

Vi fortæller inspirerende historier om de skoler, hvor eleverne undersøger, skaber og løser problemer – også kaldet engineering. Engineering er også kendt som ingeniørens arbejdsmetode. Det er dokumenteret, at engineering i undervisningen i grundskolen fremmer, at flere vælger naturvidenskabelige og tekniske fagretninger i gymnasiet og dermed har mulighed for at læse ingeniør og cand.scient. efterfølgende. Vi ønsker, at der kommer mere engineering i undervisningen.

Engineer the future har valgt at sætte fokus på første led i fødekæden, grundskoleeleverne fordi undersøgelser viser, at kimen til en ingeniørkarriere lægges tidligt; og at elever allerede som 12-årige begynder at forholde sig til fremtidig karriere.
Der er uendelig mange mulige tilgange til at styrke første led i fødekæden af ingeniører.

Med en blanding af analyser, reportager, social medie aktiviteter og events sætter Engineer the future fokus på tre områder, som alle har positiv effekt på elevernes interesse for naturvidenskab og teknologi: 1. Den 'gode' lærer, 2. Engineering (ingeniørens arbejdsmetode) i undervisningen og 3. Interaktion med lokalevirksomheder.

På denne side kan du læse alle de historier, vi har skrevet om 'engineering i undervisningen'.

Seneste nyheder om Engineering

Artikler (15)

Ministre skyder teknologipagt i gang: Skal skabe flere teknologi-studerende

I dag har ministre og repræsentanter for uddannelsesinstitutioner og foreninger giver håndslag på en teknologipagt efter hollandsk forbillede. Målet er at få flere unge til at vælge teknologiske uddannelser. IDAs formand er sikker på, at de private virksomheder vil deltage aktivt.

24. apr 2018 2

Dansk verdensrekord i brudsikkert glas

Danske forskere har udviklet ny type glas, der er så stærkt, at universitetet var nødt til at købe nyt udstyr for at kunne måle styrken.

2. okt 2017 17

Verdens bredeste fly består motortest

Flyvemaskinen Stratolaunch gennemfører indledende motortest. Flyet er nu et skridt tættere på afgang.

25. sep 2017 1

Kan dit barn lære at tænke som en teknologiekspert?

Sara Rosendal

Igennem de seneste to år har Engineer the future gennem en målrettet indsats råbt Danmark op og gjort opmærksom på ingeniørmanglen. Vi har hevet politikerne i ørerne og talt højt om behovet for øge...

GRAFIK: Sådan klimasikres hovedstaden

Efter det voldsomme skybrud i København den 2. juli 2011 har staten og kommunerne iværksat klimasikring flere steder. Klik dig rundt i kortet og få overblikket over hændelserne og indsatsen mod nye oversvømmelser.

27. mar 2016 4

Store Nørd: Når børn får lov at på opdagelse i verden, kommer interessen for naturvidenskab

»Man kan ikke lære naturvidenskab på 20 minutter, men vi kan begejstre, fascinere og få børnene til at forstå lidt af den verden, vi omgiver os med,« siger Store Nørd Emil Nielsen, der selv var at lukke helt ned i fysiktimerne i skolen på grund af den kedelige undervisning.

22. dec 2015

Kommune inspirerer børn til at vælge naturvidenskaben

»Når vi kan påvirke børns interesse, har vi også ansvaret for at gøre det,« siger borgmester i Lyngby-Taarbæk kommune Sofia Osmani, der vil have flere børn og unge til at vælge den naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesvej.

17. dec 2015

Novozymes: Vi vil vise børn, hvor forunderlig den naturvidenskabelige verden er

Naturvidenskab kan være svært og uoverskueligt, hvis man ikke får fingrene ned i det. Derfor bidrager Novozymes hvert år til hundredvis af arrangementer, der skal fange børn og unges interesse ved at engagere dem praktisk. For eksempel ‘Nørd Days’ i Lyngby.

10. dec 2015

»På skolen får vi aldrig lov at lege med lever«

Rå lever, ild-tornadoer, cola-eksplosion og brun sovs. Store Nørd, Novozymes og Lyngby-Taarbæk Kommune byder indenfor til en dag, hvor 5. klasser bruger hænderne til at lære.

8. dec 2015

Skoleleder: Min pligt at give elever naturlig tilgang til teknologi

Fagligt svage blomstrer op, andre får et kick, og nogle opdager evner, de ikke anede, at de havde. På Antvorskov Skole er teknologi og engineering en integreret del af undervisningen på alle klassetrin - for fremtidens skyld.

23. nov 2015