close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dieselskandalen

154 artikler

Bilproducenterne i historiens største sag om miljøsvindel

vw volkswagen tdi

Dieselskandalen har rullet med rasende fart, siden den amerikanske miljøstyrelse (EPA) i midten af september 2015 afslørede Volkswagen-koncernens miljøsvindel med dieselbiler i USA. Millioner af biler har fået installeret software, der nedbringer bilernes NOx-udledning under tests. Efterfølgende har sagen spredt sig til en lang række andre bilproducenter, der har brugt lignende metoder.

Seneste nyheder om Dieselskandalen

Artikler (154)

Bilfabrikanter må ikke indberette for lavt forbrug af brændstof - men gerne for højt

Gennem et smuthul i loven om CO2 udledning kan bilfabrikanter manipulere med tallene. Ved at blæse tallene op nu, får de lettere ved at leve op til fremtidige målsætninger.

2. aug 2018 6

Nissan dropper dieselmotoren i Europa

Nissan vil gradvist trække dieselmodeller ud af verdens største marked for dieselbiler: Det euopæiske.

10. maj 2018 4

ANALYSE: Bosch vil redde dieselmotoren med teknologisk fix - men skal den overhovedet reddes?

Hvis dieseludstødning nu kan gøres ren, hvad er så argumentet for at udfase teknologien? Tyskland ønsker det i hvert fald ikke.

2. maj 2018 59

Nu kan EU kræve, at biler med diesel-fusk købes tilbage

Hidtil har det EU-land, som har typegodkendt en bil, været den eneste instans, der kunne kræve, at biler skulle tilbagekaldes.

30. apr 2018 5

Dieselgate: VW parkerer 294.000 biler i lange, støvede rækker

VW har købt over 300.000 dieselbiler tilbage fra amerikanske ejere for at få dem væk fra vejene. Måske en læser har et eksemplar, som kører på danske veje?

13. apr 2018 19

Tyskernes interesse for dieselbiler i frit fald

Tyske bilkøbere vil nu lige så gerne have en elbil som en dieselbil. Udviklingen går hurtigt efter ny lovgivning, der gør diesellivet mere besværligt.

10. apr 2018 24

VW’s NOx-fiks giver højere brændstofforbrug

Australsk test afslører op til 14 procent højere forbrug af brændstof, efter at VW havde fikset dieselbil med for høj NOx-udledning. Samtidig forurener bilen stadig over fire gange så meget med NOx, som laboratoriemålingerne viste.

13. mar 2018 33

Tysk domstol siger god for at forbyde dieselbiler i storbyer

Düsseldorf og Stuttgart har fået grønt lyst til at forbyde de mest forurenende dieselbiler. Dommen ventes at få betydning for biltrafikken over hele landet.

27. feb 2018 28

Lækket plan: Fiat vil droppe dieselmotorer om fire år

Ifølge Financial Times viser en intern plan fra Fiat-Chrysler, at 2022 bliver sidste år, hvor bilkoncernen vil sælge dieselbiler. Andre bilproducenter melder også om et muligt stop for salg af dieselbiler. Samtidig styrtdykker salget af dieselbiler i Europa.

26. feb 2018 64

Tysk domstol udskyder skæbnedag for dieselbiler

Afgørelsen om, hvorvidt byerne Düsseldorf og Stuttgart må forbyde de mest forurenende dieselbiler, ventes at lande i næste uge. Dommen kan få betydning for biltrafikken over hele landet.

23. feb 2018