Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Det digitale samfund

69 artikler

Hvad skal vi med ingeniører i en digital verden?

I 2020 vil op mod 50 milliarder enheder være koblet til internettet - biler, vaskemaskiner, elpærer.

'The internet of things' er landet, og bag mange af løsningerne står en ingeniør. Men hvordan vil det påvirke danskernes syn på teknik og ingeniører, når de rykker helt ind i vores soveværelse?

Hvordan ser design- og it-ingeniørerne deres position ændre sig, efterhånden som der kommer IT og teknologi ind i alt? Og hvordan bevarer vi en IT-industri på danske hænder, når andre vil levere det hele for det halve?

I dette Engineer the future-tema sætter vi fokus på fire af udfordringerne. Og vi får brug for dit bud på, hvordan vi løser dem.

Følg også de øvrige debatter - og læs mere om Engineer the future-bevægelsen her

Seneste nyheder om Det digitale samfund

Artikler (69)

98 kommuner skal tilpasse 120 it-systemer: Vil EFI’s afløser gentage skandalen?

Kommunerne er i oprør, og en førende professor i store it-projekter er bange for, at »det endnu engang går i fisk.« Statens nye it-system til inddrivelse af offentlig gæld er på vej, men EFI’s eftermæle spøger stadig.

30. jan 2019 1

Ansættelse af ingeniører skal fremtidssikre Mærsk-koncernen

Den danske shipping-gigant har hyret medarbejdere med erfaring inden for digitalisering. Det er nødvendigt at få folk ind, der arbejder anderledes, hvis vi skal have succes, lyder det.

15. dec 2016

Forskere: Sådan kan vi trådløst oplade 40 smartphones på fem meters afstand

Koreanske forskere har udviklet en teknologi til trådløs opladning af blandt andet smartphones, som virker både på afstand og i flere retninger, som vi kender det fra wifi.

10. jul 2015 5

Kontorbygning med alt inventar skal 3D-printes

En lille kontorbygning i Dubai skal 3D-printes fra inderst til yderst. Bag projektet står erfarne amerikanske arkitekter og rådgivere, mens kinesisk firma skal printe bygningen.

2. jul 2015

Sensorer giver glat trafik i Aarhus

Bilister med tændt Bluetooth er - uden de ved det - med til at få trafikken til at glide i Aarhus. Sensorer opfanger signalet og giver andre bilister realtime-trafikinformation.

15. jun 2015 6

Google lancerer smart city-firma

Et nyt innovationsselskab skal melde Google ind i det intensiverende smart city-kapløb. Virksomheden har endnu ikke konkrete planer, men skal arbejde med energiforbrug, transport og effektivisering af offentlig administration.

12. jun 2015 2

Google vil styre din vaskemaskine, ovn og belysning

It-giganten har lanceret et styresystem for internetforbundne enheder og et system, der lader enhederne kommunikere med hinanden

31. maj 2015 12

Nyt cover oplader mobilen med radiobølge-strøm

En amerikansk startup-virksomhed har opfundet et iPhone-cover, der oplader telefonen med strøm fra radiobølger. De mener, at det kan forlænge batterilevetiden med 30 pct., men dansk ekspert tvivler.

8. maj 2015 7

Nye vinduer indsamler energi fra regn og vind

Vinduer, der selv kan skifte farve og indsamle elektricitet fra regn og vind skal fremover kunne drive trådløse netværk, mener forskere.

14. apr 2015 6

Robotten Hector får både bevidsthed og følelser

Kan robotter få bevidsthed? Ja, siger to tyske forskere, der har designet insektrobotten Hector, som nu bliver udstyret med en softwarearkitektur baseret på kunstige neurale netværk, der skal gør den i stand til at målrette sin adfærd og på sigt endda få følelser.

9. apr 2015 6