close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danmarks raketbyggere 263 artikler

Danmarks gør det selv-astronauter

Heat1600
Tre hold kæmper om at sende en raket i rummet. To af holdene bygger raketter på Refshaleøen i København, Copenhagen Suborbitals og Raketmadsens Rumlaboratorium, der har over 1000 støttemedlemmer, der sammen med et hav af donorer sender penge til projekterne. De to hold har som mål at sende en person i rummet. I Jylland prøver Danish Space Challenge også at få en raket i rummet.
Multimedia

Seneste nyheder om Danmarks raketbyggere

Artikler (263)

Sådan fungerer Nautilus

Politiet mener at have beviser for, at ubåden Nautilus sank som følge af en bevidst handling. Og der har været mange spekulationer om, hvad ubåden kan, og hvordan den fungerer. Læs forklaringen her.

17. aug 2017 48

Mobiler i Øresund kan lokaliseres meget præcist – men bliver det sjældent

En tændt telefon på en båd i Øresund kan lokaliseres meget præcist, hvis man overvåger den. Hvis man først kigger efter den senere, er mulighederne straks mere begrænsede.

16. aug 2017 6

Sådan reddes elektronisk udstyr fra havets salt

Politiet er i gang med at hive data ud af det elektroniske udstyr fra Peter Madsens ubåd, Nautilus. Dataefterforsker forklarer her, hvordan man håndterer de mulige beviser.

16. aug 2017 33

Status fra rumlaboratoriet: Næppe nogen launch i år

Det er yderst tvivlsomt. om Raket-Madsens Rumlaboratorium vil fastholde den oprindelige plan om at opsende to raketter i eftersommeren. Weekenden over har man været nødt til at tage bestik af situationen.

14. aug 2017 9

Politi sender dykkere ned til sunket ubåd

Københavns Politi oplyser, at de sender dykkere ned til Peter Madsens forliste ubåd Nautilus.

11. aug 2017 53

Peter Madsen: Fejl på ballasttank var skyld i Nautilus' forlis

En fejlslagen reparation førte til et lynhurtigt forlis. Sådan lyder forklaringen fra Peter Madsen, efter ubådskaptajnen vendte tilbage til landjorden. En journalist, som Peter Madsen havde med på en del af turen, savnes stadig.

11. aug 2017 246

Raket-Madsen trækker sig: CS kom først til mølle og må skyde raketten af først

I et blogindlæg overlader Peter Madsen havområdet ud for Bornholm til Copenhagen Suborbitals. Dermed synes striden at være bilagt.

10. aug 2017 50

Raketmadsen efter raketstrid: Vi bruger området i Østersøen

CS opgiver raketopsendelse samme dag som Raket-Madsens Rumlaboratorium, fordi det ’forplumrer’ historien om CS. Dermed mener Peter Madsen, at han råder over to hele weekender.

7. aug 2017 19

Raket-dobbeltbooking: Begge aktører har fået ’grønt’ lys til opsendelse samme dag

Nu er det op til Raket-Madsens Rumlaboratorium og Copenhagen Suborbital at koordinere, hvem der skyder først, siger Søfartsstyrelsen.

4. aug 2017 5

Danske raketbyggere i dobbeltbooking: Hvem skal skyde først?

Raket-Madsen og Copenhagen Suborbitals vil begge opsende raketter samme dag samme sted. Nu taler parterne sammen for første gang i lang tid. Uklart, hvad myndighederne vil gøre.

2. aug 2017 13