Astro-Andreas

75 artikler

Danmarks første mand i rummet

39-årige Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet, da han i toppen af en Soyuz-raket fór mod Den Internationale Rumstation (ISS) klokken 06.34 dansk tid 2. september 2015. På ISS udførte danskeren et utal af videnskabelige forsøg i de 10 dage, han var i rummet. Vejen til rummet har dog ikke været let, men spækket med alt fra ophold på havets bund til hårde ture i simulatorer.

Multimedia

Seneste nyheder om Astro-Andreas

Artikler (75)

Interview: En boreplatform i Congo hjalp Andreas Mogensen til at blive astronaut ... men det anede han ikke dengang

I valget af en gyngende olieboreplatform ud for Congo som sin første ingeniørarbejdsplads lod Andreas Mogensen sig styre af eventyrlyst. Husk, at der er mange veje til drømmejobbet, lyder hans råd.

8. jan 2020

VIDEO: Se Andreas Mogensen træne rumvandring under vand

To år efter turen til rumstationen har Andreas sin faste arbejdsplads hos Nasa. En del af tiden under vandet.

9. sep 2017

To år efter rumrejsen: Danmarks astronaut forfølger drømmen i Nasa

Andreas Mogensen træner i vand, taler russisk, undersøger fejl på nuværende og kommende rumkapsler og siger både godmorgen og godnat til astronauterne på rumstationen.

9. sep 2017

Spørg Scientariet: Hvordan lugter der på rumstationen?

En læser vil gerne vide, hvordan der lugter på ISS. Det svarer dansk rumlæge hos Nasa samt vores egen astronaut, Andreas Mogensen, på.

18. aug 2017 10

Astro-Andreas om rumtur: 'Jeg tager aldrig i rummet igen uden en god bog'

I ny bog om Andreas Mogensens tur til rummet fortæller den danske astronaut blandt andet om det første møde med vægtløshed og den lange tur i Sojuz-fartøjet. Vi bringer historien om ankomsten til rumstationen.

26. aug 2016

I aften sender Aarhus Universitet celler fra blodkar ud i rummet

Forskere fra Aarhus får i aften skudt endotel-celler fra blodkar afsted mod rumstationen, hvor de skal undersøges i vægtløshed til fordel for astronauter og hjertepatienter.

8. apr 2016 22

Andreas Mogensen afviser konspirationsteori: Se beviset

Har Andreas Mogensen overhovedet været i rummet? Diskussionerne og afstemninger har glødet på nettet. Nu må vi se, om et foto på Facebook kan aflive konspirationsteorierne. Den danske astronaut gør i hvert fald forsøget - med et smil på læben.

16. mar 2016 17

Den (knap så) danske astronaut, som blev afvist af DTU

»Hvis andre kan, så kan jeg også,« lyder Andreas Mogensens motto. Han elsker dansk jul, fodbold og sommerdage i Nordsjælland – Men Danmarks første astronaut er tæt knyttet til USA.

24. dec 2015 1

DTU-forskere: Mogensens lyn-videoer fra ISS er guld for os

Trods et hav af udfordringer med at få taget billeder af kæmpelyn fra ISS, lykkedes det Andreas Mogensen at knipse unikke fotos. Læs historien om, hvordan det lykkedes.

9. dec 2015 2

Endelig: Aalborg Universitet er nu i kontakt med Cubesat

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har i samarbejde med europæiske radioamatører etableret tovejskommunikation med universitetets cubesat AAUSAT5, som for tre uger siden blev sendt i kredsløb om jorden fra ISS.

26. okt 2015