close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Cirkulær økonomi 13 artikler

Cirkulær økonomi

En ny fortolkning af vigtigheden af at genbruge verdens ressourcer er netop nu på vej op ad agendaen hos regeringen, Dansk Industri og en lang række virksomheder. Vi ser her på, hvad der findes af gode eksempler, og hvordan udviklingen skrider frem.

Artikler (13)

Britisk forsker: Her er et alternativet til gammeldags økonomiske vækstmodeller

Britisk økonom vil skabe en ny økonomisk teori, kaldet Doughnut-modellen, der egner sig til det 21. århundrede og favner en bæredygtigt verdensorden, hvor menneskelig trivsel og bæredygtighed er i fokus – og ikke higen efter vækst. Hun gæstede Danmark fredag.

19. maj 2017 5

Kortlægning: Regeringen siger nej til nye krav om cirkulær økonomi

EU’s miljøorganisationer har kortlagt regeringernes holdninger til seks af EU-Kommissionens ambitiøse forslag omkring affaldsbehandling. Danmark siger nej til fire og står langtfra alene med afvisningen.

17. maj 2017 7

Juiceflasker bør ikke være skrald: Dansk Affaldsforening vil have pant på 156 millioner plastflasker

Dåse- og flaskepant sparer årligt klimaet for 109.000 ton CO2. Tallet kunne øges med 14 pct., hvis andre plastflasker blev inddraget i pantordningen.

11. maj 2017 32

Gamle uniformer bliver til nye reoler

Bomuld og uld fra udslidte tekstiler bliver omdannet til kompositmaterialer.

22. dec 2016 4

Verdens største net af wifi-hotspots i New York baseres på cirkulær økonomi

New York City har etableret verdens kraftigste og største offentlige net af wifi-hotspots, der samtidig skal fungere som tablet, telefonoplader og leverandør af hyperlokale reklamer.

18. nov 2016 7

Split et hus ad og se, hvad der kan genbruges

Cirkulær økonomi er nået til byggeriet. Men hvis murværk, vinduer og træspær skal kunne genbruges, kræver det forståelse for materialerne og et nyt mindset i hele byggebranchen.

17. nov 2016

Holland har hacket koden for genbrug af beton

I Holland bliver bygherrer belønnet for at bruge beton fra nedrivninger som tilslag i ny beton. I dag kan genbrugen fungere uden støtte.

16. nov 2016 4

Virksomheder lytter nu til affaldsnørderne: Reduce, reuse....rethink

En ny fortolkning af vigtigheden af at genbruge verdens ressourcer er netop nu på vej op ad agendaen hos regeringen, Dansk Industri og en lang række virksomheder.

14. nov 2016 6

Genopstanden beton deler vandene

Gammel beton skal genbruges som tilslag i ny beton, mener man på flere københavnske projekter. Men betonbranchen er skeptisk.

13. nov 2016 6

Forsyningsminister: Ny strategi fremmer cirkulær økonomi og genanvendelse

Cirkulær økonomi er til gavn for både økonomien, erhverslivet og miljøet, sagde forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt på en affalds-konference. Her lovede han også penge til forbrændingsanlæg, der kommer i knibe som følge af den nye forsyningsstrategi.

29. sep 2016 10