close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Atomskrot 111 artikler

Slagsmålet om Danmarks atomaffald

Hvad skal der ske med det danske radioaktive affald? Indtil for nylig var planen klar: Deponér affaldet i et slutdepot i en af de fem kommuner, der foreløbigt er udvalgt til at lægge grund til depotet. Men fra en enigt folketing er der gået politik i sagen. Ingen kommuner vil have affaldet, der primært består af lav- og mellemaktivt driftsaffald, og eksport synes meget langt væk. Imens vokser bunkerne af skrot, ikke mindst fra nedrivningen af de nukleare anlæg på Risø.

Multimedia

Seneste nyheder om Atomskrot

Artikler (111)

Atomaffaldet bliver længere på Risø end forventet

Langvarigt politisk tovtrækkeri har gjort det umuligt at følge den oprindelige tidsplan for et atomaffaldsfrit Risø i 2023. Det mener direktøren fra Dansk Dekommissionering.

5. apr 2017 1

Tiden går, det danske atomaffald består

Ingen vil tage sig af atomskrottet på Risø, der stadig venter på sit endelige hvilested. Nu har en arkitekt set på sagen fra en ny vinkel.

11. mar 2017 90

Vandstand én meter fra midlertidigt atomskrot-lager

Det lavradioaktive affald ved Risø-værket nær Roskilde Fjord var under stormen Urd kun en meter over vandspejlet i fjorden. Indtil Folketinget finder en mere permanent placering, må Dansk Dekommissionering følge nøje med i stormvarslerne.

27. dec 2016 49

Quiz en julegave: Hvornår var der gang i atomerne på Risø?

Vær med i Ingeniørens julekalender 2016. Hver dag med et nyt teknisk spørgsmål fra året, der gik. Hver dag med præmier.

23. dec 2016

Rapport: Mellemlager til atomskrot kan ligge i alle egne af Danmark

Samtlige af landets kommuner kan være i spil til at huse Danmarks atomaffald, hvis politikerne vælger at bygge et mellemlager. Det vurderer Geus i ny rapport.

13. dec 2016 7

VIDEO FRA TJERNOBYL: 108 meter høj stål-sarkofag på skinner

'Den største bevægelige landbaserede konstruktion, der nogensinde er bygget', bliver den kaldt af den europæiske udviklingsbank, EBRD, der har postet 11,8 milliarder kroner i den 108 meter høje stålkappe. Efter 40 timer på skinner erstatter stålet den gamle, revnede betonkappe.

15. nov 2016

Sådan byggede de stål-sarkofagen til Tjernobyl

I dag får den havarerede reaktor det, der kaldes 'den største, bevægelige landbaserede konstruktion, der nogensinde er bygget'. 36.000 ton stål på skinner i 40 timer. Se hvordan den blev bygget.

15. nov 2016 8

Sjusket lukning af Risøs atomanlæg: Opryddere beder om 22 mio. kr. ekstra

På grund af komplikationer ved dekommissioneringen af Risøs Hot Cells vil det koste 22 millioner kr. mere end først ventet. Det er en fordobling af det oprindelige budget.

18. okt 2016 13

Atomaffald koster 1,5 milliarder kroner over 100 år

Et mellemlager til det danske atomaffald vil koste 1,5 mia. kroner over 100 år, vurderer rådgivningsfirmaet Cowi og Dansk Dekommissionering i en ny rapport. Hvor lageret skal placeres er dog stadig ikke afgjort.

25. aug 2016 8

Kronik: Den danske atomaffaldsproces må forbedres

29. okt 2015 3