Airbus-flystyrt over Alperne

24 artikler

Airbus-flystyrt over Alperne

Flight 4U9525 på ruten mellem Barcelona og Dusseldorf skrev sig den 24. marts ind luftfartshistorien, som et af de mest fatale flystyrt i Europa i nyere tid. 100 kilometer nordvest for Nice styrtede det ned i de franske alper efter en jævn nedstigning, der blev påbegyndt et minut efter sidste radiokommunikation med flyet. 150 mennesker omkom.

Illustration: Flightradar24.com
Multimedia

Seneste nyheder om Airbus-flystyrt over Alperne

Artikler (24)

Germanwings-ejer anbefaler uanmeldte stoftest af piloter

via Frankfurt Allgemeine Zeitung Tilfældige sundhedstjek og tilladelse til at bryde tavshedspligten kan styrke flysikkerheden, mener Germanwings-ejer. Meldingen kommer efter det dramatiske flystyrt, der i marts dræbte 150 passagerer.

26. maj 2015 4

Havarikommission: Har vi gjort cockpits for sikre?

Har vi ramt den rigtige balance mellem at sikre piloterne mod passagererne og at sikre passagererne mod piloterne? Det spørgsmål plager den franske havarikommission efter Germanwings-styrtet.

6. maj 2015 10

Leder: Massemordspilot fik indført meningsløs cockpitregel

30. apr 2015 20

Alle danske flyselskaber vil altid have to personer i cockpittet fremover

Der vil altid være mindst to personer i cockpittet hos danske flyselskaber, viser en rapport fra Trafikstyrelsen. De psykologiske tests af piloter bør undersøges nærmere af EASA, mener styrelsen.

22. apr 2015 8

Tre teknologier, der måske kunne have forhindret Germanwings-styrtet

Flere teknologier, som eksisterer i dag, men som ikke bruges i passagerfly, kan mindske risikoen for pilotselvmord, som efter alt at dømme var årsagen til Germanwings-styrtet.

12. apr 2015 11

Se systemet der tager flyet fra piloten

Flere systemer, der i øjeblikket er under udvikling, rummer muligheden for at overtage kontrollen med et fly, der er i risiko for havari.

9. apr 2015 2

Ni år gammel flyteknologi kan tage kontrollen fra piloter

Flyselskabet Boeing har udviklet teknologien, der fra landjorden kan afbryde pilotens kontrol med flyet.

9. apr 2015 17

Germanwings: Teknologien til at tage styrepinden fra piloten findes allerede

Kampfly får lige nu installeret teknologi, som automatisk forhindrer flystyrt. Og det er teknisk muligt at integrere samme system i kommerciel luftfart, fortæller Nasa.

1. apr 2015 38

Er tiden inde til at tage styrepinden fra piloterne?

Pilotfejl udgør en stadig større procentdel af årsagerne til styrt. Tiden er inde til at bygge teknologiske sikkerhedshegn omkring dem, mener branchefolk nu.

30. mar 2015 62

Dansk ingeniør omkom på Germanwings-fly

Søren Berg, der tidligere har arbejdet for Rockwool, Lego og Landmark A/S, var blandt de omkomne i tirsdagens Germanwings ulykke.

27. mar 2015 1