close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

3D-print 221 artikler

3D-print vil revolutionere design og produktion

3d print person

Udviklingen af nye billige og brugervenlige 3D-printere har sat gang i en bevægelse. Det gælder både hobby-folket, som har kastet sig over de nye spændende muligheder, 3D-printerne giver for kreative udfoldelser på køkkenbordet, og professionelle produktudviklere, der bruger 3D-print til prototyper og mindre produktserier. Men når 3D-printerne bliver hurtigere, mere præcise, og produkterne billigere, forventer iagttagere, at 3D-print inden for få år vil revolutionere den måde, vi udvikler og producerer produkter på. Ingeniøren følger udviklingen i artikler på nettet og i avisen.

Multimedia

Artikler (221)

3D-printeren åbnede for en ny måde at tænke på

Teledyne Reson anskaffede en 3D-printer for at ­lette ­udviklingsarbejdet, men i dag bruges den også til at producere emner, som før blev bestilt hos underleverandører. Det har givet store besparelser.

5. jun 2017

3D-printede æggestokke skal hjælpe kræftramte kvinder til at få børn

Ved hjælp af en 3D-bioprinter har amerikanske forskere printet funktionelle æggestokke. Teknologien skal hjælpe kvinder, der har haft kræft til at producere hormoner og få ægløsning.

22. maj 2017

Studerende ved MIT 3D-printer raketmotor i plast

VIDEO: Dysen og motoren holdt overraskende godt til trykket. Nu vil gruppen af studerende bygge en raket, der kan flyve.

28. apr 2017 3

Nu kan du 3D-printe glas ved stuetemperatur

Tyske forskere har gjort det meget lettere at lave 3D-printede glasobjekter med meget fine detaljer. Komponenterne kan bruges i lynhurtige computere og udstyr til bioteknologisk forskning.

25. apr 2017 2

Når prisen ikke er afgørende: 3D-printede titanium-gearhjul til cyklen

Jysk specialist har i samarbejde med Teknologisk Institut taget endnu et skridt i retning af ultralette gearhjul til den velbeslåede cykelentusiast.

24. apr 2017 14

Derfor har markedet for 3D-printere taget sig en ordentlig rutsjetur

Danske Blueprinter var et af de firmaer, der måtte lade livet i forsøget på at bygge en billig 3D-printer til produktionen. Det lader sig ikke gøre, for professionelle 3D-printere koster stadig på den anden side af en mio. kr., fortæller en af direktørerne.

17. apr 2017 3

Første 3D-printede bygning i Danmark på vej

For første gang skal en bygning i Danmark bygges med 3D-printet beton. Arkitekten bag er dog stadig ikke overbevist om teknologien.

12. mar 2017 6

VIDEO: Første hus 3D-printet i ét stykke

For første gang er et hus blevet 3D-printet i ét stykke direkte på byggepladsen. Det tog kun 24 timer. Pris: 71.000 kroner.

8. mar 2017 5

Industriens Fond skyder 50 millioner kroner i 3D-print

De små og mellemstore virksomheder skal have et sted at gå hen, når de vil i gang med 3D-print. Derfor opretter Industriens Fond initiativet AM-Lab, der bredt skal favne alle de udfordringer, som 3D-print kan give.

7. mar 2017

Fysikere analyserer sig til bedre 3D-print i metal

Porøsitet, krumning eller gal legering. Teknologisk Institut går til kernen af de fysiske udfordringer ved metalprint.

26. feb 2017 1