close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevaresikkerhed

Spørg Scientariet: Kan man drikke vand, der har stået i mange år?

En læser vil gerne kende forskellen på frisk og dovent vand og høre til holdbarheden. Det hjælper professor i fødevarekemi med.

26. nov 2017 12

Fremtidens fødevare? Finner producerer protein af tynd luft og grøn energi

Luft tilsat mikrober kan danne proteiner, der kan tilsættes både fødevarer og foder og på den måde modvirke hungersnød, mener finske forskere.

2. aug 2017 6

Svalbards frøbank lider under dyr byggebommert

Tunnelen ind til Svalbards globale frøbank indeholder unødige varmekilder og leder vand fra optøet permafrost tæt på de vigtige frø.

31. jul 2017 5

Kunstvanding med spildevand skaber stigende sundhedsrisiko

Ny rapport viser, at problemets omfang er mindst 50 procent større end hidtil antaget.

25. jul 2017 6

Kan vi opnå selvforsyning med grøntsager i Arktis?

Aviaja Lyberth Hauptmann

Kan man dyrke kilovis af tomater per kvadratmeter i et område, hvor der stort set ikke er sol halvdelen af året, og hvor gennemsnitstemperaturerne svinger et sted omkring frysepunktet? Det kan man ...

50 vilde danske ’mad’-planter skal risikovurderes

Der skal være sikkerhed for, at køkkenchefens jagt på nye smagsoplevelser ikke gør gæsterne syge, mener DTU Fødevareinstituttet.

24. jun 2017 7

Kaos på DTU: Byggestop risikerer at koste universitetet dets veterinærberedskab

Fejlvurdering af byggeomkostningerne ved nye staldlaboratorier i Lyngby og et ophedet byggemarked kan betyde, at universitetet mister beredskabet til bekæmpelse af farlige husdyrsygdomme.

12. jun 2017 19

Studerende vil bruge røgdetektor til at afsløre fordærvet fisk

DTU-studerende har fundet på en ny anvendelse for teknologi fra nyudviklede, intelligente røgalarmer.

25. maj 2017 1

International frøbank på Svalbard oversvømmet af smeltevand

Sidste års rekordhøje temperaturer fik permafrosten på Svalbard til at tø, hvorefter smeltevand oversvømmede tunnellen ind til den globale frøbank, der opbevarer frø fra næsten en million forskellige planter.

22. maj 2017 9

Spørg Scientariet: Hvorfor opbevarer vi maden koldere end i Sverige?

En læser undrer sig over, at svenskerne bliver anbefalet at holde ferske kølevarer på 8° C, når vi herhjemme siger 5° C. Det svarer DTU Food samt de danske og svenske fødevarestyrelser på.

8. maj 2017 18