close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Plantebaseret ‘kødburger’ ikke godkendt i USA

Den amerikanske fødevarestyrelse er endnu ikke parat til at godkende Impossible Foods' plantebaserede ‘hakkekød’. Firmaet fortsætter dog lovligt salget af deres produkt.

18. aug 2017 6

Fremtidens fødevare? Finner producerer protein af tynd luft og grøn energi

Luft tilsat mikrober kan danne proteiner, der kan tilsættes både fødevarer og foder og på den måde modvirke hungersnød, mener finske forskere.

2. aug 2017 6

Danskere omdanner blævrende vandmænd til sprøde chips

Gastrofysikere fra SDU udvikler smart opskrift, der ved hjælp af alkohol speeder tilberedningen af vandmands-chips markant op.

1. aug 2017 5

Svalbards frøbank lider under dyr byggebommert

Tunnelen ind til Svalbards globale frøbank indeholder unødige varmekilder og leder vand fra optøet permafrost tæt på de vigtige frø.

31. jul 2017 5

50 vilde danske ’mad’-planter skal risikovurderes

Der skal være sikkerhed for, at køkkenchefens jagt på nye smagsoplevelser ikke gør gæsterne syge, mener DTU Fødevareinstituttet.

24. jun 2017 7

Biogasbranchen jubler: Endelig kan vi bruge madaffald i store biogasanlæg

Miljøstyrelsen konkluderer, at madaffald nu kan modtages i fælles biogasanlæg og samtidig levere gødning tilbage til mælkebøndernes marker.

19. jun 2017 9

Rapport: Ufødte og små børn udsat for store mængder bly og hormonforstyrrende stoffer

Børn taber 5 IQ-point på grund af blyeksponering – og det er umuligt helt at undgå eksponeringen, fastslår DHI og DTU Fødevareinstituttet.

12. jun 2017 16

Techtopia #4: Maskinlæring og kunstigt kød skal gøre os til vegetarer

Podcast: Oksekød udgør en væsentlig miljømæssig belastning af kloden. Hvordan løser vi problemet med ny teknologi - skal det være kunstigt kød, eller skal vi være vegetarer? Vært: Henrik Føhns.

12. jun 2017 3

Spis chokolade og undgå hjerteflimmer

En undersøgelse, der omfattede 55.000 danskere, viser endnu en gavnlig effekt af chokolade.

24. maj 2017 28

Britisk forsker: Her er et alternativet til gammeldags økonomiske vækstmodeller

Britisk økonom vil skabe en ny økonomisk teori, kaldet Doughnut-modellen, der egner sig til det 21. århundrede og favner en bæredygtigt verdensorden, hvor menneskelig trivsel og bæredygtighed er i fokus – og ikke higen efter vækst. Hun gæstede Danmark fredag.

19. maj 2017 5