close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

50 vilde danske ’mad’-planter skal risikovurderes

Der skal være sikkerhed for, at køkkenchefens jagt på nye smagsoplevelser ikke gør gæsterne syge, mener DTU Fødevareinstituttet.

24. jun 2017 7

Biogasbranchen jubler: Endelig kan vi bruge madaffald i store biogasanlæg

Miljøstyrelsen konkluderer, at madaffald nu kan modtages i fælles biogasanlæg og samtidig levere gødning tilbage til mælkebøndernes marker.

19. jun 2017 9

Rapport: Ufødte og små børn udsat for store mængder bly og hormonforstyrrende stoffer

Børn taber 5 IQ-point på grund af blyeksponering – og det er umuligt helt at undgå eksponeringen, fastslår DHI og DTU Fødevareinstituttet.

12. jun 2017 16

Techtopia #4: Maskinlæring og kunstigt kød skal gøre os til vegetarer

Podcast: Oksekød udgør en væsentlig miljømæssig belastning af kloden. Hvordan løser vi problemet med ny teknologi - skal det være kunstigt kød, eller skal vi være vegetarer? Vært: Henrik Føhns.

12. jun 2017 3

Spis chokolade og undgå hjerteflimmer

En undersøgelse, der omfattede 55.000 danskere, viser endnu en gavnlig effekt af chokolade.

24. maj 2017 28

Britisk forsker: Her er et alternativet til gammeldags økonomiske vækstmodeller

Britisk økonom vil skabe en ny økonomisk teori, kaldet Doughnut-modellen, der egner sig til det 21. århundrede og favner en bæredygtigt verdensorden, hvor menneskelig trivsel og bæredygtighed er i fokus – og ikke higen efter vækst. Hun gæstede Danmark fredag.

19. maj 2017 5

I 2050 bliver din bøf dyrket i et laboratorium

Fortsætter vi med at opskalere traditionel kødproduktion, får det fatale konsekvenser for klima og miljø. Så enten skal vi droppe kødet eller dyrke det i laboratorier, mener hollandsk professor.

13. maj 2017 33

Filosof: Kultur + teknologi = kunstigt kød

Der en begyndende tendens til, at folk skaffer deres proteiner fra andre kilder end kød. Proteiner er blevet open source, og det åbner døren for kunstigt kød, mener filosof og økonom - og kampagneleder for Kødfri Mandag - David Pedersen.

9. maj 2017 6

Tebladenes genom kan fortælle om den hemmelighedsfulde smag

Kinesiske forskere har kortlagt tebuskens genetiske arvemasse og giver et forsigtigt bud på, hvorfor teblade kan smage så forskelligt.

8. maj 2017

Professor: Slagt langt de fleste landbrugsdyr og spis kunstigt kød

Den voksende middelklasse i Indien og Kina har samme appetit på kød som forbrugerne i de industrialiserede lande. Men miljømæssigt og arealmæssigt vil det være katastrofalt at fortsætte tradtionel kødproduktion. Hvis vi ikke vil være vegetarer, skal vi i stedet vænne os til at spise kunstigt kød, lyder det fra ekspert.

3. maj 2017 55