close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Perklorater forpester marsjord

Planter vokser, og regn­­­- or­me formerer sig lystigt i marsagtig jord, men indholdet af perklorater er et stort problem, hvis der skal dyrkes afgrøder på Mars.

13. jan 2018

Cobots med følsomme fingre skal fremtidssikre dansk krydderurtegartneri

En cobot med en følsom griber håndterer skrøbelige krydderurter på gartneriet Rosborg. Én robot gør ingen underværker, men står det til driftslederen, skal der findes arbejde til yderligere seks til ti robotter.

3. jan 2018

Spørg Scientariet: Hvorfor bliver maden ikke brun i mikrobølgeovnen?

En læser undrer sig over, hvorfor mad opvarmet med mikrobølger ikke udvikler bruning. Det svarer en fysikprofessor på.

2. jan 2018 3

Døde norske laks kan være guld værd som biogas

Norges omstilling til grøn energi kan få en hjælpende hånd af landets enorme mængder fiskeaffald, viser ny forskning.

27. dec 2017 15

Danske æbler har fået et nyt stamtræ

Bjarne Larsen fra Københavns Universitet har kortlagt det genetiske slægtskab mellem 448 æblesorter og fandt flere overraskelser.

25. dec 2017 1

Kødforskere anbefaler: Steg julens flæskesteg i vandbad i timevis

Sprød flæskesvær, mere mad og perfekt bid i svinekødet: Teknologisk Institut kårer den bedste tilberedningsmetode: sous vide.

21. dec 2017 25

Spørg Scientariet: Hvorfor bliver mælk sødere efter opvarmning?

En læser undrer sig over, at mælk får en sødere smag, når den er varm. Det giver mejeriingeniør en forklaring på.

16. dec 2017 8

Hør ugens podcast om selvkørende biler, plantebøffer og RFID-cykelmærkning

Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, sætter vi fokus på selvkørende biler og fortæller bl.a. om en ny plantefars, der smager som hakkekød, og om en test af RFID-chips som erstatning for stelnummer på cykler.

15. dec 2017

Den blødende plantebøf kommer til Danmark

Danskproduceret, hakket plantefars med rødbedesaft skal tage kampen op mod klimabelastende oksefars.

12. dec 2017 75

Crispr kan gøre hvede spiselig for glutenallergikere

Spanske forskere har ved hjælp af genredigering med Crispr udviklet hvedetyper, hvor indholdet af glutenproteiner er reduceret markant. Teknologien åbner for, at glutenallergikere kan begynde at spise bagværk af rug, hvede og byg.

6. dec 2017 7