close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Fly

Flyselskaber: Ny tværbane i Kastrup er måske uanvendelig

En ændret tværbane gavner ifølge Københavns Lufthavn særligt SAS med deres vindfølsomme fly. Men SAS og andre flyselskaber hæver ikke armene i jubeludbrud.

19. maj 2017 17

CPH skifter kurs: Tværbanen bevares

Københavns Lufthavn i Kastrup beholder sin sidste tværbane og forskyder den ud mod Øresund – selvom netop den placering ifølge lufthavnens egne ingeniører er uhensigtsmæssig.

18. maj 2017 17

Rygterne lyder: Computer-forbud på fly mellem Europa og USA præsenteres i dag

Kilder fra europæiske myndigheder peger på, at USA’s elektronik-forbud snart udvides, så bærbare computere henvises til bagagerummet på fly fra Europa.

11. maj 2017 22

F-35B: Nu lander kampflyet vertikalt

Den første erstatning for Harrier-flytypen er rullet ud fra fabrikken uden for Milano.

10. maj 2017 7

USA’s mystiske militær-rumfly X-37B lander efter 718 dage i rummet

Det er fjerde gang, at rumflyet bliver testet og (igen) slår sin egen rekord. Ingeniøren har bedt en rumfartsekspert give et bud på, hvad amerikanerne tester i rummet.

8. maj 2017 3

Software til F-35 forsinkes op til et år og bliver tre gange så dyr

For at komme i luften har US Air Force været tvunget til at bruge kræfterne på at gøre gammel software færdig. Ny software bliver derfor forsinket.

1. maj 2017 13

Nu med landingspladser på tagene: Uber vil have flyvende storby-taxaer i 2020

Det kontroversielle transportfirma, har indgået en række partnerskaber, der om få år skal gøre det muligt at transportere kunderne via elektriske VTOL-fly.

26. apr 2017 6

Flyvende vandscooter kommer snart til salg

Amerikanske Kitty Hawk, som er støttet af Google-grundlæggeren Larry Page, præsenterede i går prototypen på et enpersoners vandfly, som kommer på markedet i løbet af i år. Kitty Hawk Flyeren er dog bare et af mange bud på fremtidens alternative luftbårne transportmidler.

25. apr 2017 10

VIDEO: Elektrisk VTOL-fly letter for første gang

Den tyske virksomhed Lilium viser nu, at deres fuldskala prototype som lovet både kan lette og lande lodret og mestrer overgangen til at flyve som et almindeligt fly.

24. apr 2017 32

Nu sender USA for første gang kampklare F-35-fly til Europa

Seks kampklare F-35A Lightning II sendes nu til Europa, men det er fortsat hemmeligt, hvor flyene får base.

21. apr 2017 23