close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fly

Nasa: Milepæl passeret på vejen mod stille supersoniske flyrejser

Rumfartsorganisationens første test, på vejen mod at gøre supersoniske, kommercielle rejser mulige, har været succesfulde.

27. jun 2017 6

Biler, fly, skibe og tog: Transporten bliver elektrisk og førerløs

Inden for de næste 20-40 år vil udviklingen inden for batterier og datakraft fjerne forbrændingsmotoren og erstatte chaufføren med en computer.

27. jun 2017 23

Israelsk startup: Vi er klar med 9-personers elfly om tre år

Den israelske startup-virksomhed Eviation forventer at være klar med et 100 procent elektrisk fly med plads til ni passagerer i 2020. En prototype af det kommende fly er netop blevet vist på det 52. internationale flyshow i Paris.

25. jun 2017 27

Tyske udviklere vil have kortdistance flytrafik over på brint

Tyske forskere har bygget en prototype, som flyver på brint og batterier. Det kan blive starten på brintbaseret flytrafik.

21. jun 2017 14

Elektriske fly lige nu – og i fremtiden

Udviklingen inden for elektriske fly spurter ikke derudad. Men flere flyproducenter og flyselskaber har indset, at elektrisk drift i luftfarten har en fremtid og investerer derfor i udvikling af fremtidens flytyper til korte distancer. De færreste forventer dog, at rene elektriske fly vil kunne fragte passagerer før om 15-20 år.

19. jun 2017

Elektriske fly giver mulighed for nyt design og lavere forbrug

Med batterier til at drive fly får flyingeniører en række helt nye muligheder i motor- og vingedesign. Men batterierne er stadig for tunge. Nasa regner med fem gange mindre energiforbrug i testfly.

16. jun 2017 7

Elektrisk fly-begynder vil tage kampen op med Boeing og Airbus

Med 25 ton batterier om bord vil Wright Electric sende fly med 150 passagerer ud på en elektrisk flyvetur. Men hvis batterierne ikke bliver meget bedre, kunne løsningen være et hybridfly.

16. jun 2017 9

Hollandsk flyekspert: Batterierne er stadig for tunge til rene elfly

SERIE: El er på vej ind i flyindustrien. Men før det virkelig rykker, skal batterikapaciteten tredobles. De første hybridfly til kommerciel luftfart vil sandsynligvis komme i luften i 2035.

15. jun 2017 16

Danske indenrigsruter passer perfekt til elektriske fly

SERIE: Korte afstande gør Danmark til det ideelle sted for helt eller delvist elektriske fly. Dansk luftfartsdirektør håber, at det kommer til at ske inden for de næste 20 år.

14. jun 2017 32

Luftfarten er på vej til at blive elektrisk

SERIE: Verdens største flyproducenter er i gang med at udvikle elektriske fly. I første omgang som hybrid-fly. Men på længere sigt vil kortere kommercielle ruter kunne betjenes med 100 procent eldrevne passagerfly.

13. jun 2017 48