close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fly

Amerikanske techgiganter i kapløb om fremtidens persondroner

Både Google, Uber og Boeing har meldt sig i kapløbet om persontransport med droner.

16. maj 2018

Tysk persondrone skal flyve i Dubai

SERIE: Volocopters drone 2X får nu drone-lufthavne.

15. maj 2018 3

Den flyvende bil findes allerede

Utallige projekter har gennem tiderne forsøgt at gøre biler flyvende. Her er tre eksempler på køretøjer, som også kan indtage luftrummet. Men prisen er høj, og der er stadig brug for en start- og landingsbane.

14. maj 2018 10

Fire persondroner til fremtiden

Teknologivirksomheder verden over arbejder på at udvikle selvflyvende droner til persontransport. Her er fire eksempler på, hvad der er på vej.

11. maj 2018

Dronerne har fået vokseværk – snart kan de bære mennesker

Luftrummet er ikke blevet indtaget af flyvende biler, som fremtidsforskerne ellers spåede. Men måske er der udsigt til, at elektriske persondroner begynder at snurre over vores hoveder.

11. maj 2018 4

Turisme belaster kloden langt mere end antaget

Ny forskning kigger på turisternes samlede CO2-aftryk. Det kalder på indgreb, mener forskerne.

8. maj 2018 14

Tysk medie: Kun fire af Tysklands 128 Eurofighters er fuldt kampdygtige

Ifølge oplysninger, som tyske Der Spiegel er kommet i besiddelse af, er kun en brøkdel af Tysklands Eurofighter-jagerfly fuldt funktionsdygtige. Resten står uden selvforsvarssystem på grund af manglende kølesystem til en vigtig komponent.

7. maj 2018 5

GRAFIK: Se detaljerne på USA's supermissil JASSM

Ved det koordinerede vestlige angreb på Syriens laboratorier og lagre til kemiske våben forleden blev våbengiganten Lockheed Martins top-avancerede krydsermissil JASSM for første gang anvendt i en rigtig krigssituation. I alt 19 JASSM-missiler blev affyret fra B1-bombefly langt uden for Syrisk luftrum. Ifølge Pentagon ramte de alle deres mål nær hovedstaden Damaskus. Se detaljerne her.

22. apr 2018 36

Flykaptajn fortæller: Svært at nødlande med eksploderet motor og 469 om bord

Kaptajnen på Qantas Flight 32 fortæller om en dramatiske nødlanding med A380 i 2010.

20. apr 2018 12

Ødelagt flymotor har måske samme fejl som ved ulykke i 2016

For 20 måneder siden fik et fly af typen Boeing 737-700 ødelagt en motor. Fejlen ligner den, som mandag resulterede i, at et lignende fly måtte nødlande i USA. Nu tjekker flyselskaber over hele verden deres motorer for samme fejl.

19. apr 2018 19