close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Fjernvarme

Nyt lovforslag tillader stadig, at fjernvarmekunder malkes

’Dybt foruroligende’ kalder fjernvarmedirektør et nyt lovforslag, der vil give kommuner mulighed for at bruge fjernvarmebrugernes penge i deres el- eller gasforsyning.

5. maj 2017 26

Analyse: Store multiforsyningsselskaber er et effektivt alternativ

Ny analyse har set på effektiviseringsgevinsten i en sammenlægning af forsyningsvirksomheder på tværs af sektorerne i stedet for en konsolidering inden for hver af sektorerne vand, gas, varme og el.

4. maj 2017 2

Unikt anlæg skal opvarme Brønderslev

Et solfangeranlæg, som både producerer el og varme, indgår i et anderledes energianlæg hos Brønderslev Varme.

29. apr 2017 30

Jyske fjernvarmekunder betaler regningen for afgiftsændringer

Fjernvarmekunder i Aalborg og Trekantsområdet skal betale henholdsvis 350 kr. og 560 kr. mere om året for varme. Fjernvarmeselskaber vil nemlig miste en hidtidig afgiftsfritagelse, hvis en række ændringer af afgiften på overskudsvarme vedtages.

5. apr 2017 4

Dansk Fjernvarme: Ny afgiftsanalyse fremmer slet ikke overskudsvarmen

Dansk Fjernvarme giver ny afgiftsanalyse dumpekarakter, fordi dens anbefalinger stort set ikke fører til øget anvendelse af overskudsvarme i Danmark.

3. apr 2017 8

Fjernvarmeselskaber: Sænk elafgiften, hvis ikke spildvarme fra datacentre skal gå tabt

En foreslåede fast afgift på overskudsvarme kan gå hårdt ud over fjernvarmeprojekter med Facebook og Apple. Fjernvarmeselskaber peger på reduktion af elafgiften, hvis økonomien skal holde.

31. mar 2017 6

Nye regler kan gøre det urentabelt at udnytte spildvarme fra datacentre

En ensretning af afgifterne på overskudsvarme er én af flere anbefalinger i nye afgiftsanalyse. Men forslaget kan gøre det dyrere at udnytte spildvarmen fra datacentre.

31. mar 2017 15

Nyt koncept vil producere fremtidens fjernvarme uden ild

Udviklingselskabet European Energy mener, at fremtidens fjernvarme skal leveres af overskudsstrøm fra sol og vind via kæmpestore varmelagre. Et projekt er undervejs i Esbjerg, og selskabet har også regnet på et projekt for forsyning af hele København med konceptet.

30. mar 2017 26

Kronik: Biomasse er første skridt i fjernvarmens grønne omstilling

9. mar 2017 77

Minister inviterer til krisemøde om energispareordning

Blot to måneder efter at en ny energispareaftale er indgået, indkalder ministeren forligspartierne og branchen til møde for at stramme op på aftalen.

21. feb 2017