Fjernvarme

Kronik: Biomasse er første skridt i fjernvarmens grønne omstilling

9. mar 2017 46

Minister inviterer til krisemøde om energispareordning

Blot to måneder efter at en ny energispareaftale er indgået, indkalder ministeren forligspartierne og branchen til møde for at stramme op på aftalen.

21. feb 2017

Droner finder lækager i fjernvarmerør

Overflyvninger med droner og 500.000 termiske billeder senere har afsløret 44 lækager i fjernvarmerør omkring København.

14. feb 2017

Høje nettariffer på el sikrer forspring for varmepumper drevet af naturgas

Dansk Fjernvarme forudser, at der vil komme mange flere naturgasdrevne varme­pumper til overskudsvarmeprojekter, fordi naturgastariffen kun er en brøkdel af el-tariffen.

10. feb 2017 11

Ny molbohistorie om spildvarme: Varmepumperne kører på gas

To jyske fjernvarmeprojekter benytter for første gang herhjemme varmepumper på naturgas. Professor kalder det dumt at benytte et fossilt brændsel i stedet for el.

10. feb 2017 101

Kronik: Sådan effektiviserer vi forsyningerne uden tab af kvalitet

9. feb 2017 7

Leder: Drop molbo-afgifterne, som får os til at fyre for fuglene

3. feb 2017 11

Odense vil lune sig i Facebooks spildvarme, men afgifter står i vejen

Fjernvarme Fyn bekræfter for første gang, at der er forhandlinger med Facebook om at udnytte overskudsvarmen fra det kommende datacenter. Foreløbig blokerer afgifterne.

31. jan 2017 24

Droner søger efter lækager i den københavnske fjernvarme

Flere steder i landet bliver droner nu brugt til at finde lækager i fjernvarmenettet. Den første test af konceptet i København er netop afsluttet.

30. jan 2017

Dansk Fjernvarme: Lunkent vand kan ikke sammenlignes med olie

Vicedirektør for Dansk Fjernvarme Kim Behnke tror ikke på et forslag om at lade fjernvarmeselskaberne gå i partnerskab med operatører for at hente geotermisk varme op af undergrunden. I stedet mener han, at industrien skal forske mere i at imødekomme de barrierer og usikkerheder, der er forbundet med geotermi.

29. jan 2017 36