Sponseret indhold

Familielisten: Hjemme bedst

Michael Herold er trådt i faderens sko som ingeniør, men ikke for at blive udstationeret. Han værner om familieværdier i IDA.

Af TECH RELATIONS for Familielisten

Han høstede de mest eksotiske frugter af en karriere som ingeniør, allerede da han var barn. Da den 51-årige bygningsingeniør Michael Herold voksede op, fulgte han og familien nemlig med faderen på udstationeringer rundt i verden.

De tilbragte to år i Nigeria, hvor der var så megen kriminalitet, at selv politibetjente deltog i plyndringer af de velhavendes huse. Derfor havde Michael Herolds familie bevæbnede vagter ved deres hus døgnet rundt – og måtte derudover bypasse sikringerne og sætte 220 volt til jerngitrene for vinduerne om natten.

Tre år gik i Christianshåb, Grønland, hvor faderen var kommuneingeniør med eget hundespand, og de tre børn tog med på slædetur i weekenderne. Endelig spenderede de to år i Saddam Husseins Irak først i 1980’erne, da der herskede ro og fred i Bagdad.

Faderen var tilsynsførende på opførelsen af en surrealistisk forlystelsespark, en slags Tivoli i arabisk extravaganza.

»Jeg lærte mest at være omstillingsparat, at vænne mig til nye mennesker og starte forfra hele tiden. Men det var ikke let,« siger Michael Herold, der selv blev ingeniør, men ikke for at rejse med sit fag.

»Jeg har virkelig rejst meget siden, men kun på ferie. Ikke for at bosætte mig i udlandet,« siger han.

Offentlig mening

Michael Herold indledte sin karriere med et par job i det private erhvervsliv, men fandt ud af, at han hellere ville arbejde i det offentlige.

»I det offentlige påvirker dit arbejde borgernes hverdag. Det synes jeg, er interessant,« siger han.

Michael Herold startede sin offentlige karriere som miljømedarbejder i Herning og fortsatte som affaldschef i Silkeborg.

»Alle producerer affald og kan forholde sig til det. Det er noget, der betyder noget for folk,« siger Michael Herold, der siden blev teknisk fagcenterchef i Sønderborg med ansvar for vej- og parkdrift, byggeri og anlæg samt det frivillige brandkorps.

Som leder betegner Michael Herold sig selv som »den involverende type«. Men kun til en vis grænse.

»Af og til savner man klar tale og klare beslutninger fra ledere i det offentlige. Jeg mener, man skal have en omfavnende, demokratisk proces, men at lederen også skal kunne udtrykke sig tydeligt og tage beslutninger,« siger han.

Den stil – og erfaringerne fra offentlige job – har han taget med sig over i sine senere ansættelser. I dag er han kundechef i Domea, der leverer drift og service til boligforeninger.

Ved siden af sine lederjob har Michael Herold længe været aktiv i IDA, primært for at skabe lokalt netværk og socialt sammenhold. Her startede han Familielisten, der som navnet antyder satser på sociale arrangementer.

»Vi er jo alle sammen travle mennesker. Når vi har fri, vil vi godt være sammen i IDA-sammenhæng, men vi vil også gerne have familien med,« siger han om listens program.