Sponseret indhold

Familielisten: Håndgribeligt arbejde

Mette Fisker blev fascineret af at bygge maskiner som ung ingeniør. Den tekniske snilde kommer hende til gode i privaten

Af TECH RELATIONS for Familielisten

Jeg laver alt selv. Der er faktisk ikke noget, jeg ikke giver mig i kast med.«

Sådan lyder det kontante svar fra 49-årige Mette Fisker, når man spørger, hvem der reparerer på hendes nye hus i Stilling ved Skanderborg. Uanset om det er vægge, der skal pudses op, køkken, gulv eller tagrender, der skal skiftes ud.

»Det kan godt være, at der er skal være en til at holde stigen,« siger hun med et grin. »Men helt ærligt: De fleste kan jo finde ud af det, hvis de har lidt vilje.«

Konkret arbejde

Mette Fisker kan i hvert fald selv, og den tekniske snilde har kendetegnet hende, siden hun fandt ud af, at hun ville være ingeniør.

»Da jeg gik i 10. klasse fik jeg sat ord på, at jeg havde teknisk snilde og var løsningsorienteret. Der var ikke andre uddannelser, der passede,« siger hun.

Mette Fisker gik teknikumingeniør-vejen. Selvom hun var eneste pige på værkstedsholdet, elskede hun uddannelsen, særligt det praktiske værkstedsarbejde: drejeværksted, filekursus, at opbygge eltavler, den slags. Også på Aarhus Teknikum fandt hun stor glæde i at konstruere, tegne og udvikle. Ergo blev hun maskiningeniør.

Byggede selv

Det konkrete værkstedsarbejde var også i centrum i Mette Fiskers første job, hvor hun lavede maskiner, eksempelvis et vaskeanlæg til at vaske brilleglas, inden de skal coates.

»Jeg fik lov at konstruere og tegne maskiner, men var også med til at bygge dem sammen med smedene og maskinarbejderne nede på værkstedet. Det var vildt fedt,« siger Mette Fisker, der siden gik ledervejen.

Hun blev produktionsteknisk leder og stod i flere virksomheder for vedligehold, investeringer og optimeringer af maskinparken.

Netværk er vigtigt

I dag har Mette Fiskers karriere taget en lidt anden drejning, da hun arbejder som miljøsagsbehandler i Skanderborg Kommune.

»Som ingeniør får man nogle kundskaber, som jeg har meget glæde af i mit job. Man lærer at sætte sig ind i nye emner,« siger hun og tilføjer:

»Som ingeniør lærer du at tænke smart, tænke forandring og innovation. Det kan man bruge alle steder.«

I IDA har hun gennem mange år arbejdet for netværk og sociale aktiviteter. En mærkesag er, at arrangementerne ikke kun skal være af faglig karakter.

»Familien skal kunne være med af og til. Det er vigtigt, at de får indblik i, hvad jeg laver og hvem jeg omgiver mig med,« siger hun.

Værksteds-start up

Skal hun en dag realisere en livsdrøm, starter hun sit eget op.

»Jeg har så mange ideer. En dag vil jeg gerne være den, der tager beslutningerne, ser resultatet og får belønningen,« siger hun.

Præcis hvilken virksomhed, hun i så fald vil starte, kan hun ikke sætte ord på. Men det bliver praktisk, håndgribeligt, gerne med et værksted.

»Ja, griner hun. –Det skal da lugte lidt af olie.«