Sponseret indhold

Fagforeningslisten: Tilbage til start

Karrieren var rødglødende, men så ramte finanskrisen. Det gav Anders Bjerg Frederiksen vigtige erfaringer.

Af TECH RELATIONS for Fagforeningslisten

Det var et kæmpe kick at lande det job i Skotland.« Sådan fortæller it-ingeniør Anders Bjerg Frederiksen om sit første job, han fik i 2008 som kulminationen på en række gode valg: Tre fede studieår i Edinburgh med en master til følge.

En beslutning om at blive og sætte alt ind på jobsøgning for at få det første års erfaring i Skotland. Men, som Anders Bjerg Frederiksen fortsætter:

»Ligeså stor nedtur var det, at jeg ikke engang fik lov at beholde det i et år.«

Hjem til landsbyen

Det var finanskrisen, som slog ned mellem Anders Bjerg Frederiksen og den gyldne karrieremotorvej, og hans skotske arbejdsplads massefyrede allerede i krisens første år. Heldigvis havde han sit medlemskab af a-kassen og havde styr på dokumentationen for sin ansættelse, så da han vendte slukøret hjem, ville penge være det mindste problem. Troede han.

»Systemet var ikke gearet til, at jeg havde lønsedler på engelsk, opgjort i pund. Så de ville ikke udbetale mig penge.«

Den 28 år gamle eventyrer måtte banke på hos sine forældre og flytte ind i sit barndomsværelse på den fædrene gård.

»Det var ligesom at gå flere skridt tilbage i sin udvikling. Jeg var glad for, at mine forældre ville hjælpe, men det var ikke så sjovt.«

Rystetur

Finanskrisen havde ikke ramt helt så hårdt i Danmark på det tidspunkt, så efter nogle måneder fik Anders Bjerg Frederiksen job i et lille hostingfirma, der dog kort efter blev overtaget af en anden virksomhed med en del uro til følge. Siden blev alle det oprindelige firmas medarbejdere opsagt, og Anders var ledig igen.

»Jeg havde friske CV’er og fyrede bare ansøgninger afsted igen, siger Anders Bjerg Frederiksen, der fra Skotland havde lært at gå hårdt til jobsøgningen: Ringe og følge op, spørge ind, hvis man ikke fik jobbet. Han var også ganske trænet i at gå til jobinterviews.

Men tiden var ikke med ham. Først endnu en krakket virksomhed senere fandt den let rystede it-ingeniør et job med en vis stabilitet: Hans nuværende stilling som netværkstekniker i Region Midtjylland.

»Jeg havde brug for den stabilitet, og jeg fandt ud af, at der følger et stort ansvar med at levere netværk til regionen og især vores sygehuse,« siger han.

»Når man hører, at en afdeling på Skejby Sygehus sender patienter hjem fra planlagte operationer, fordi et eller andet ikke virker, arbejder man lige en tand hårdere. Det er et arbejde, som virkelig giver mening.«

Guld eller goder

Som offentligt ansat er det ikke en guldkontrakt eller en glamourøs karrierestilling, Anders Bjerg Frederiksen jagter. Han sætter stor pris på arbejdslivskvaliteter som flexibilitet, stabilitet og ordentlig bemanding. Også derfor er han blevet tillidsmand og er aktiv i IDA lokalt, regionalt og nationalt.

»Jeg er meget interesseret i fagforeningsdelen og hvordan vi sikrer et IDA, som afspejler medlemmernes behov i fremtiden,« siger han.