Sponseret indhold

Fagforeningslisten: Ønskes - Mere bæredygtighed

Malene Matthison-Hansen brænder for natur og miljø – og arbejder med det i Gladsaxe Kommune.

Af TECH RELATIONS for Fagforeningslisten

Hele mit liv har jeg elsket naturen. Jeg er er vokset op ved et stort skovområde, hvor min familie gik lange ture. Og da jeg blev lidt ældre og havde brug for at være væk hjemmefra, var jeg sammen med mine veninder ude i skoven. Altid ude i skoven.«

Sådan forklarer den 45-årige miljøingeniør Malene Matthison-Hansen sin livslange passion for naturen. Hun blev dog ikke miljøingeniør udelukkende på grund af miljøet.

»Det var fordi jeg ikke ville ende som lærer, ligesom min mor. Hele mit liv havde jeg fået at vide, at jeg ville ende som lærer,« siger hun.

Faktisk fravalgte hun i sin tid kemistudiet på et almindeligt universitet, da det gik op for hende, at det sikkert ville føre til et job som gymnasielærer.

»I stedet valgte jeg miljøstudiet på DTU, hvor der også var et studiemiljø og andre studerende, som passede bedre til mig,« siger hun og understreger, at miljøbevidstheden stadig ligger dybt i hende.

»Det kommer let til at lyde frelst, men vi har kun én natur og én jordklode, som vi skal passe på. Det driver mig stadig,« siger Malene Matthison-Hansen, der arbejder i Gladsaxe Kommune, hvor hun også bor med sin mand og tre børn.

Arbejde på tværs

Malene Matthison-Hansen er kandidat for Fagforeningslisten, som er for ingeniører, der er ansat i det offentlige eller private.

»Vi har behov for IDA som fagforening først og fremmest,« siger hun.

»IDA skal sikre stærke tillidsrepræsentanter ude på arbejdspladserne og fortsætte det store samarbejde på tværs med andre fagforeninger. Vi er mange, der arbejder sammen med andre faggrupper.«

Netop på miljøområdet er der mange opgaver, som ligger langt fra kernefagligheden, hun har med sig fra DTU.

»Jeg arbejder både med strategisk planlægning og har den direkte kontakt med borgere. Men jeg bruger meget af det, jeg lærte under min uddannelse: At sætte mig ind i store sagsområder og overskue dem, også deres tekniske aspekter.«

Naturen klarer hjernen

Malene Matthison-Hansen arbejder med Gladsaxe Kommunes affaldshåndtering. Her skal forberedes beslutningsgrundlag for politikerne og implementeres beslutninger, der kræver stor viden på feltet. Et aktuelt eksempel er indsamling af madaffald fra private husstande.

»Madaffaldet skal indgå i produktion af biogas, og biogassen skal lagres og udnyttes, så f.eks. skraldebilerne kan køre på det. Dermed skaber man et kredsløb, som giver mening,« siger Malene Matthison-Hansen.

Spørger man hende, hvad hun ville lave, hvis hun fik frit valg på arbejdsmarkedets hylder, ville hun stadig arbejde med miljø.

»Jeg er en af dem, der skal brænde for det, de laver. Det tror jeg, mange ingeniører skal.«

Også i fritiden fylder naturen en del.

»En tur i skoven har en helende effekt. På mine løbeture skal jeg helst ned og vende ved en lille mose i mit lokalområde. Det giver energi og klarer hjernen,« siger hun.