Sponseret indhold

Entreprenørprojekter suser udenom corona med online værktøj

Pandemier er ikke godt for anlægsarbejder. Men med et specielt stykke software fik schweiziske entreprenører Ribuna et corona-ramt projekt i mål. Ind kom den digitale platform Revu med masser af muligheder og løftede opgaven.

Af TECH RELATIONS for Bluebeam
Takket være digitale værktøjer kunne projektet på Oberried Station gennemføres. Illustration: Bluebeam

Det er ikke let at påtage sig et afgørende projekt midt i en pandemi, hvor spillereglerne er uforudsigelige og konstant ændres. Ribuna arbejder med jernbane, vejanlæg og fjernvarmeanlæg på stor skala i hjemlandet Schweiz. Og der landede et haste-projekt på skrivebordet. Corona betød dog, at næsten ingen medarbejdere kunne komme ind på kontoret eller ud på byggepladsen. Derfor tog ledelsen nye metoder i brug og kiggede mod digitale planlægningsværktøjer.

Digitale processer på byggepladsen

Siden virksomhedens start i 2019 har Ribuna AG håndteret anlægs- og infrastrukturprojekter med en effektivitet, der har skaffet dem en høj stjerne på det schweiziske marked. Corona har gjort livet surt for virksomheden, men løsningen lå online.

En stor del af virksomhedens succes bunder i effektiv kommunikation mellem alle parter fra første fil til sidste mursten i projekterne. Til at løse den opgave bruger Ribuna værktøjet Bluebeam Revu. Det giver teamet og deres eksterne partnere en effektiv platform at arbejde på.

Ribuna valgte Revu, da de lovede en hurtig, digital proces, med lav fejlmargen. Systemet gør det muligt at strukturere interaktion på alle stadier af projektet og samtidig spare tid og papir.

Hastesag under pandemien
En nyt projekt i Schweiz på på Oberried Station ved Brienz-søen skulle planlægges, og under corona var traditionelle møder og rutiner sat ud af spillet. En ny digital tilgang til opgaven var løsningen, og her kommer Revu ind. Digital håndtering af dokumenter og online samarbejde, gør det muligt at samarbejde på tværs af teams og pandemier.

Den nye virkelighed er skræddersyet til online værktøjer, der ikke kræver print af arbejdstegninger, overlevering af papir-materiale og analoge kommentarer og rettelser. Oberried Station-projektet fik luft under vingerne.

Live-rettelser i alle dokumenter samtidig

Altid opdaterede online planer og tegninger på projektet var nøglen til succes. Illustration: Bluebeam

Systemet Revu lader alle deltagere på et projekt arbejde på samme dokumenter samtidig. Det giver en forbindelse mellem deltagerne i et byggeprojekt, hvor rettelser og kommentarer straks er ude hos alle parter. Slut med at vente på reviderede tegninger og nul risiko for at sidde med en uddateret version.

Det er også muligt at oprette standardprocedurer til vigtige planlægningsgodkendelser direkte i klienten, som også er optimeret til specialplanlæggeres behov. Resultatet er et højt sikkerhedsniveau og gennemsigtighed for projektkoordinatoren og -teamet.

Decentral håndtering af projekter er nu central for Ribuna, og det bliver kun vigtigere i fremtiden, hvor projektdeltagere i højere grad arbejder hjemmefra. Revu sikrer, at alle projektdeltagere er involveret fra start til slut, garanterer pålidelig planlægning, minimerer tidsforbruget på projektet og optimerer resultaterne af planlægningen.

Vil du se, hvordan Bluebeam Revu kan transformere dine arbejdsgange? Lad os vise dig det.