close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Energieffektivitet

Professor roser statens energibesparelser

Den overordnede tendens i statens energiforbrug ser lovende ud, mener forsker. Der har dog været et opsving i seneste periode.

9. okt 2017

Dagens gode nyhed: Verdens lande er blevet rigtig gode til at spare på energien

Mere effektive apparater og produkter har formindsket det globale energiforbrug med 12 pct. fra 2000 og til 2016, konkluderer ny IEA-rapport om netop energieffektivitet.

5. okt 2017 8

Byggematerialer belaster klimaet mere end opvarmning

Nye huse er nu så energi­effektive, at byggematerialerne påvirker energiforbrug og klima mere end driftsforbruget. Fremover skal materialerne regnes med, mener forskere og branchen.

30. sep 2017 15

Målinger som vinden blæser

Poul-Henning Kamp

Jeg interesserer mig både for metrologi og meteorologi og idag stødte de sammen. I BR15, §8.3 stk 10 finder man: "For ventilationsanlæg med konstant eller variabel luftydelse og varmegenvinding, ...

Tysklands nye regering skal slås om kul, klima og genmodificering

Fysikeren Angel Merkel tager endnu en tørn som Tysklands kansler. Men denne gang med partier, der er grunduenige om en række videnskabelige tvister.

27. sep 2017 7

Leder: Energispare-skandalen – ministrene stak endnu en gang fingrene i ørerne

15. sep 2017 3

Professor rejste land og rige rundt med bedre energispare-system: »Det var som at slå i en dyne«

DTU-professor har udviklet et system, der kan beregne faktiske energibesparelser. Det har han forsøgt at få myndighederne til at benytte ved energibesparelser og energimærkning – helt uden held.

14. sep 2017 8

Mangel på kontrol gør energispareordning til tag selv-bord

Lempelige regler og nul tilsyn tilskynder ikke energiselskaberne til at gøre energibesparelser billige, påpeger Rigsrevisionen. Ordningen er mere til for selskaberne end for forbrugerne, siger forsker.

12. sep 2017 5

I fem år råbte konsulenter op: Imens blev milliarder spildt på spareordning

I 2012 udkom en stærkt kritisk evaluering af energiselskabernes spareordning, som ord til andet minder om Rigsrevisionens krasse rapport fra sidste uge. Alligevel greb ingen ind for at stoppe tag selv-bordet, som kostede elkunderne 5,8 milliarder kroner.

12. sep 2017 3

Statsrevisor om energispare-beretning: Hver eneste side er rystende læsning

Statsrevisorernes formand er rystet over ministeriets manglende styr på tingene, som oprulles i den 62 sider lange rapport fra Rigsrevisionen om energiselskabernes energispareordning.

8. sep 2017 12