Italiensk opfinder: Nu er jeg klar til at levere varmeanlæg baseret på kold fusion

Er produkter baseret på low energy nuclear reactions svaret på verdens energiproblemer, eller er det fup? Vi blev ikke meget klogere efter en produktpræsentation, men Andrea Rossi erklærer sig klar til nu at sælge billig varme som en tjenesteydelse.

4. feb 2019 37

Efter nattens tordenbrag: Hvordan aflades den spredte ladning i en tordensky til et enkelt lyn?

Spørg Scientariet: En læser har undret sig over, hvad der forgår, når det lyner og tordner. Hvordan aflades den meget spredte ladning i en tordensky? Det svarer DTU Space på.

10. aug 2018 9

Forskere: Naturlig fordampning er en overset kilde til vedvarende energi

Når vinden ikke blæser, eller solen går bag en sky, kan man i stedet få energi fra fordampningen fra søer og reservoirer, påpeger forskningsgruppe fra et af USA's topuniversiteter.

29. sep 2017 10

Ny rapport: Investorer tør ikke sætte deres penge i energiteknologi

Danmarks otte styrkepositioner indenfor energiteknologi trues af mangel på privat kapital, der ikke orker at arbejde med lange og kapitaltunge udviklingsforløb - samtidig med at de offentlige forskningsinvesteringer falder.

30. jun 2017 22

Pind: Flere penge til energiforskning i 2018

På elsektorens brancheevent, Energiens Topmøde 2017, røbede forsknings- og undervisningsminister Søren Pind, at regeringen vil afsætte flere penge næste år til energiforskning og -udvikling. Beløbets størrelse forelå der dog intet om.

9. jun 2017 3

Farvel til en elsket statistiker: Her er hans bedste videoer

Med banebrydende grafer og kreative metoder inden for visualisering forvandlede svenske Hans Rosling tørre tal om alt fra elektricitet til befolkningsvækst og miljø til nogle af internettets mest populære videoer.

8. feb 2017 4