Håb om 'Paris moment' for naturen: Men biodiversitetens reelle tilstand er ukendt

Biodiversitetsrådets forperson håber, at naturens COP15 kan ende med aftaler på både arealbeskyttelse, presfaktorer og velfungerende økosystemer.

7. dec 2022 3

Forsøg gik helt galt: Snedige husskader saboterede gps-trackere

En flok australske fløjtefugle fandt i løbet af 10 minutter ud af at fjerne de GPS-trackere, som forskere havde spændt på dem for at få mere viden om antipodernes svar på vores europæiske husskade. En særlig detalje er, at de hjalp hinanden.

23. feb 2022 9

Biodiversitet til debat: Skal vi sætte pris på den vilde natur?

Vi står midt i en biodiversitetskrise, hvor sjældne arter forsvinder. Forskerne er enige om, at det er menneskets skyld, men ofte uenige om betydningen for menneskers velfærd og økonomi – og hvordan vi kommer ud af krisen. To forskere svarer på nogle af de spørgsmål, som ofte polariserer debatten.

21. aug 2021 7

Biodiversitet trues af indførte dyr og planter

Et omfattende undersøgelse viser, at biodiversiteten mindskes, når vi bringer planter og dyr fra en verdensdel til en anden. Det gør økosystemerne mere sårbare.

18. sep 2020 1

Forskere har kortlagt 800.000 års biodiversitet i ultra-præcis model

Et hold forskere med dansk deltagelse har bygget en computermodel, som viser, hvordan biodiversiteten udvikler sig i forhold til klima og geografi. Næste skridt er en videreudvikling til at forudse, hvilke arter der uddør, når temperaturen stiger.

30. jul 2018 11

Vandrende pindes æg overlever turen gennem fuglens mave

Japanske forskere har måske løst et problem, som Darwin kæmpede med i forhold til arters spredning på Jorden.

1. jun 2018 3

Danske forskere skal jagte Loch Ness-uhyret – eller dét, der ligner …

I juni rejser to forskere fra Statens Naturhistoriske Museum til Skotland for at kortlægge Loch Ness-søens fiskearter.

25. maj 2018 2

Mennesket har forandret Jordens biomasse ud over alle grænser

Ikke alene er menneskers samlede masse næsten 10 gange større end massen af de vilde pattedyr – også for mange former for levende materiale har menneskers virkelyst haft vidtgående konsekvenser.

24. maj 2018 9

Forsker om EU-forbud mod ålefiskeri: Ålen har meget større problemer

Selv om EU foreslår et komplet forbud mod fiskeri af ål i Østersøen på et videnskabeligt grundlag, så rammer det helt skævt i forhold til bestandens reelle problem, mener åleforsker fra DTU.

5. sep 2017 18

Miljøskib hjemme igen efter 8.700 kilometers sejlads i Nordsøen

Det teknologispækkede skib Neptune fra miljøorganisationen Oceana har brugt maskiner, dykkere og en undersøisk robot til at undersøge livet i vandet og på havbunden i den nordlige del af Nordsøen, der bærer tydeligt præg af at være overfisket.

2. sep 2017