Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver hårdkogte æg blålige?

En læser vil gerne vide lidt mere om æggefarver, der skifter under kogningen. Det svarer Danske Æg på.

23. jun 2019 1

Spørg Fagfolket: Hvorfor er æggeskallen nogle gange svær at få af?

En læser undrer sig – og er måske lidt irriteret – over, at skallen på ægget nogle gange hænger ekstra godt fast. Brancheforeningen Danske Æg forklarer, hvad ægget har gang i.

12. jun 2019 15

FN-udstilling fokuserer på den teknologiske kamp mod sult

Udryddelsen af sult i 2030 kræver ikke bare mad – teknologiske svar på en lang række udfordringer er nødvendige, viser FN’s World Food Programme på udstilling, du kan se på Respond Festival 6.-8. juni.

1. jun 2019

Spørg Fagfolket: Tager tænderne skade af danskvand?

En læser undrer sig over, om man bare kan drikke løs af danskvand, eller om emaljen tager skade af kulsyren. Det svarer lektor fraTandlægeskolen på.

19. maj 2019 4

Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie

Teknologisk Institut har sammensat et skalérbart og fleksibelt anlæg, der kan hente ny værdi ud af rester fra fødevareproduktion.

8. maj 2019

Spørg Fagfolket: Hvad ligger der i begrebet 'naturligt laktosefri ost'?

En læser har set en del oste i Tyskland, som er markeret som 'laktosefri gennem naturlig modning'. Hvad betyder det? Det svarer Landbrug & Fødevarer på.

30. apr 2019 5

EU-Domstolen: EU's studier om glyphosat skal være offentligt tilgængelige

EU-Domstolen har i dag vurderet, at der skal være offentlig adgang til de data og studier, som EU’s fødevareagentur, Efsa, har benyttet sig af, når de har vurderet sundhedsrisikoen ved glyphosat, den aktive ingrediens i Roundup.

7. mar 2019 25

Spørg Fagfolket: Hvordan laver man alkoholfrit øl?

En læser vil gerne vide, hvordan man laver øl uden alkohol. Det svarer Carlsberg på.

6. mar 2019 15

Gran på menuen: Kræfthæmmende bakterier kan leve af nåletræer

Forskere ved DTU Bioengineering har været med til at sandsynliggøre, at præbiotika med fibre fra nåletræer kan beskytte mod inflammation og tyktarmskræft.

27. feb 2019 1

Ugens debat: Nytter det overhovedet noget at ændre kostvaner?

Et internationalt forsker­panel har foreslået en ‘global diæt’, som panelet mener vil redde millioner af mennesker og give Jorden langt bedre betingelser. Læserne på ing.dk var ikke helt så sikre på, at kostvanerne er problemet – eller at det løser noget at ændre dem.

26. jan 2019 26