PODCAST: Brint eller batteri i fremtidens lastbiler?

Ørsted og DSV satser på brint som energikilde til tunge lastbiler, men det er en blindgyde, mener eksperter. Er regeringen klar til millioner af sure bilejere, hvis Eldrup-rapporten føres ud i livet? De to mio. ton halm, der rådner op på markerne hvert år, kunne dække næsten halvdelen af brændstoffet til dansk luftfart.

11. sep 2020 1

Eksperter splittede om bioethanol: Blindgyde eller nødvendighed?

To førende danske eksperter diskuterer værdien af andengenerations bioethanol. Er det meningsfuldt, eller giver det bedre mening at investere i 'electro fuels'?

2. jan 2018 37

Trods faglig kritik: Folketinget ser ud til at favorisere anlæg til bioethanol

Det ligner en tidlig julegave fra regeringens erhvervspakke til bioraffinaderiet i Maabjerg. Men andengenerations bioethanol er en dårlig prioritering, mener ekspert fra Aalborg Universitet.

16. nov 2017 12

Københavns kanalrundfart skal sejle på miljøvenligt brændstof

Kanalrundfarten i København skal nu sejle på GTL-brændstof, der er et mere miljøvenligt alternativ til diesel. Brændstoffet kan hældes direkte på dieselmotorerne og vil betyde mindre udledning.

28. aug 2017 7

Stort bioraffinaderi i Maabjerg skrottet

Anlægget og teknikken er gennemtestet i fem år. Men en manglende lånegaranti koster nu 1.000 job i Holstebro.

6. okt 2016 15

Omvendt fotosyntese sætter fut i biomassen

En dansk opdagelse, der nedbryder biomasse ved hjælp af sollys, er døbt Thors hammer, fordi den virkelig sætter smæk på.

17. apr 2016

Gas- og ethanolfolk kæmper om halm som råvare

Efter at halm har spillet en birolle gennem de seneste ti år, ser det nu ud til at være en ressource, som både biogas- og bioethanolproducenter skal til at slås om.

10. apr 2016 7

Kronik: Bioethanol udnytter halmen alt for dårligt

2. feb 2016 8