Kom indenfor i dele-laboratoriet: Her låner man cellelinjer og udstyr af hinanden

Teknologisk udvikling og aktiv innovationsstøtte fra de store spillere har givet en opblomstring af iværksætteri i life science-branchen.

9. jan 2022

Iværksættere indtager biotekindustriens delelaboratorier

Innovationen i life science-industrien er flyttet uden for de store virksomheder, der i stigende grad aktivt støtter de små udviklere og giver dem starthjælp i inkubatorer.

9. jan 2022

Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinføling

I Aalborg arbejder civil­ingeniører på at ­udvikle en algoritme, der kan forud­sige lavt blod­sukker hos diabetikere. Og de vil ­kunne forklare, hvad ­advarslen bygger på.

4. jan 2022

Teknologihistorie: 60 år med mikropipetten

I 1961 kom den første mikro­pipette på ­markedet, og i dag er det svært at fore­stille sig et laborato­rium uden denne arbejdshest til væskehåndtering.

2. jan 2022

Fagligt talt: Nye regler risikerer at rykke udviklingen af medicinsk udstyr til USA

Den nye forordning om medicinsk udstyr (MDR) skal øge patientsikkerheden i Europa. Godkendelsesprocessen er imidlertid blevet så omstændelig, at ­innovationsmiljøer risikerer at flytte mod USA, mener brancheorganisation.

29. dec 2021

Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Semaglutid giver markant vægttab

Efter mange års forskning har Novo Nordisk dokumenteret en effektiv slankende effekt ved et nyt lægemiddel og fået det godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

23. dec 2021 1

EMA siger nej til FDA-godkendt Alzheimer-medicin fra Biogen

FDA godkendte tidligere på året et præparat, som skulle bremse Alzheimers Sygdom, men i EU har man ikke fundet produktet overbevisende nok.

17. dec 2021 1

Novo har en petabyte data liggende: Nu vækkes døde data til live

Infrastrukturen til intern indsamling og ­udveksling af data er bygget. Nu ­begynder det egentlige ­arbejde, siger chefen for Novo Nordisks data lake.

25. nov 2021

Svensk lungelæge: "Al hostemedicin i håndkøb er ren hokus-pokus"

Hostemedicin giver højst en placeboeffekt, uanset om man får den i håndkøb eller udskrevet ved lægen. Så hård lyder dommen fra svenske lungelæger.

15. nov 2021 9

Forskere har fundet gener der kan lede til overvægt

Forskere fra University of Virginia har fundet 14 gener, der kan føre til overvægt, samt tre, der kan forhindre det. Håbet er, at det er viden, der kan føre til bedre behandlinger.

5. okt 2021 5