Ny undervariant af Omikron spurter frem - volder SSI kvaler i laboratoriet

45 procent af smittetilfældene i Danmark er nu med undervarianten af Omikron, BA.2, hvis opførsel undrer forskerne. Bl.a. har den vist sig umådeligt svær at dyrke.

19. jan 2022 2

Nyt studie: Derfor kan forkølelse beskytte mod covid-19 - også Omikron

Krydsreagerende T-celler efter en forkølelse kan forhindre covid-19, og denne gang spiller spike-proteinet ikke hovedrollen.

17. jan 2022

Aftale på plads: Nu kan SSI få produceret pistol-vaccine mod covid

DNA-vaccinen fra SSI har fået en producent, og Anders Fomsgaard håber, at den kan fange Omikron-varianten. Opstrammede testregler kan dog spænde ben for hurtig udrulning.

1. dec 2021 2

Dansk virksomhed spytter genanvendelige mundbind ud på trykkerimaskiner

Grafen og sølvoxid er nogle af de stoffer, som skal sikre tættere mundbind til sundhedssektoren. De kan til og med smeltes og genanvendes.

6. jul 2021 1

Ekstra advarsel: Risiko for hjertebetændelse blandt unge efter vaccination

I kølvandet på flere hundrede indberettede tilfælde af hjerteinflammation hos primært yngre mænd har FDA valgt at tilføje risikoen på vaccinernes indlægsseddel.

25. jun 2021 1

Forskning: Ekstra god effekt hvis man blander covid-vacciner

Foreløbige data tyder på, at immunforsvaret ikke er dårligere stillet, fordi man har fået første stik fra AstraZeneca og andet stik fra Pfizer. Tværtimod.

11. jun 2021 2

Fonde hejser rødt flag ved vaccineteknologi

Adenovirusteknologien, som er under mistanke for at kunne forårsage sjældne blodpropper efter vaccination, har også fået forskningsfondenes opmærksomhed.

8. jun 2021

Tysk forskning lufter mulig forklaring på vaccineblodpropper

En præliminær artikel beskriver, hvordan fejl i proteinproduktionen efter vaccination med vektorvacciner muligvis kan give sjældne blodpropper. Dansk forsker finder resultaterne interessante.

3. jun 2021 3

Ny forskning: Corona-immunitet kan vare i årevis

De immune celler overlever i knoglemarven hos de personer, der har været smittet og er blevet vaccineret.

29. maj 2021 11

Spørg Fagfolket: Hvordan kan en kviktest vise falsk positiv, hvis der ikke er virus til stede?

En læser har stillet spørgsmålet: Hvordan kan en kviktest vise positiv, hvis man i virkeligheden er negativ? For skal der ikke virus til for at få udslag på testen? Det svarer professor fra KU på.

3. maj 2021