Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsøg: Almindelig tale får spyt til at hænge i luften i op til 14 minutter

Et amerikansk forsøg viste, at de mange tusinder små dråber spyt, der flyver ud under samtale, kan bære virus i luften i flere minutter.

15. maj 2020 11

Coronasyge danskere skal isoleres på hoteller

Den danske strategi bevæger sig nu endnu længere i retning af omfattende test og opsporing af smittekæder. Fremover skal coronasyge danskere isoleres på feriecentre og hoteller og deres kontakter skal testes.

12. maj 2020

Virusforsker efter afslag på covid-19-grundforskning: »Det er vildt frustrerende«

Professor på Københavns Universitet vil gerne til bunds i biologien bag coronavirussen, men har svært ved at finde finansiel opbakning.

12. maj 2020 3

Immunolog: Derfor kan du teste positiv for covid-19 længe efter endt sygdomsforløb

Raskmeldte i Sydkorea og på Færøerne ser ud til at være blevet gensmittet med coronavirus efter endt sygdomsforløb. Det kan der være flere grunde til, vurderer virusforsker.

11. maj 2020

Gammeldags vaccine-teknik viser tegn på at beskytte aber mod Covid-19

Et kinesisk biotekselskab har øjensynligt haft succes med at beskytte seks aber. Fire aber i kontrolgruppe fik lungebetændelse.

24. apr 2020 21

Succeshistorier fra USA: Ebola-middel fik patienter hurtigt ud af respiratoren

Et amerikansk universitetshospital kan berette, at størstedelen af de kritisk syge patienter med Covid-19 hurtigere kom på benene efter at have fået præparatet Remdesivir.

17. apr 2020 57

Kontakttallet er afgørende i corona-beregningerne - hvor kommer data fra?

Det gælder om at holde smittetrykket nede for at bremse en epidemi. For at kunne estimere dette i forskellige genåbningsscenarier skal man som udgangspunkt vide, hvor mange tætte kontakter forskellige dele af befolkningen har med andre personer.

16. apr 2020 8

Hvad er langtidseffekterne af covid-19? Læger er i vildrede

Covid-19 ser ud til at skade mange forskellige organer i kroppen, viser de foreløbige erfaringer. Men dansk overlæge mener, vi stadig ved for lidt om langtidseffekterne.

16. apr 2020 6

Professor: Verdens lande vil sandsynligvis ende med inddæmningsstrategi

Gentagne nedlukninger af verdens mange samfund vil få store konsekvenser, og behandling af coronavirus er for dyrt for mange lande. Derfor vil de fleste regeringer ifølge en professor i folkesundhed indlede en strategi, der minder om den sydkoreanske.

14. apr 2020 17

Spørg Fagfolket: Hvorfor er der ikke flere smittede i Afrika?

En læser undrer sig over, at tallene for coronasmittede er så lave i Afrika. Det har professor fra KU et bud på.

13. apr 2020 18