Skanska slår fast: Højhastighedsjernbane mellem Göteborg og Stockholm kan bygges på ni år

En højhastighedsforbindelse mellem Göteborg og Stockholm til godt 150 milliarder danske kroner kan blive en realitet på bare ni år, viser ny rapport fra Skanska Sverige.

19. feb 2021 17

Nykøbing får sin klapbro – men den skal være lukket 200 dage om året

Sund & Bælt og Banedanmark ville droppe den planlagte togklapbro over Guldborg Sund, men det er blevet afvist af forligskredsen bag aftalen om Femern-forbindelsen. Men den nye bro kommer til at være lukket fra 15. september til 1. april.

18. jun 2020 32

103 km lang finsk-estisk tunnel kan blive til virkelighed bag om ryggen på offentligt projekt

Finsk iværksætter henter 15 milliarder euro fra kinesiske investorer, og vil nu bygge tunnel på rekordtid. Samtidig planlægger myndighederne tilsvarende tunnel.

21. mar 2019 45

Spørg Fagfolket: Hvorfor har togsporene forskellige typer sveller?

En læser undrer sig over, at der nogle gange benyttes betonsveller og andre gange træsveller. Det svarer Banedanmark på.

23. sep 2018

Næste etape af Letbanen er udsat på ubestemt tid

Aarhus Letbane begynder først test på Odderbanen, når de har fået ibrugtagningstilladelse fra Trafikstyrelsen. Den havde de endnu ikke søgt ved starten af juleferien.

28. dec 2017 36

Her er hovedpunkterne i ny togaftale

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre annoncerede i dag, at de er blevet enige om at automatisere S-togene og udbyde hele driften af S-banen til private aktører. Derudover skal Kystbanen adskilles fra Øresundstrafikken. Den fulde aftaletekst er nu offentliggjort.

13. dec 2017 3

Ny Carlsberg-station kræver Egon Olsensk plan

Med spor i drift på den ene side og store byggerier i gang på den anden har Carlsberg Byens nye S-bane- station krævet ekstrem forberedelse.

19. jun 2016 7