Det er ikke aliens: Mystiske ringe om stjerner har nu fået en vidunderlig forklaring

Efter bizarre ringe blev fundet i stjernebilledet Svanen flød Twitter over med aliens-teorier. Men forklaringen er anderledes og helt vidunderlig.

13. okt 2022 8

Fra James Webb-teleskopet: Uforklarlige fænomener og atmosfære på exoplaneter

Mystiske ringe om en stjerne og usædvanligt store, fjerne galakser er blandt de opdagelser Webb-teleskopet gør i disse måneder.

6. sep 2022 3

Spørg Fagfolket: Vil fremtidige teleskoper kunne se infrastruktur på andre planeter?

En læser vil gerne vise, om der er nogen fysiske love, der forhindrer, at rumteleskoper engang i fremtiden ville kunne stille skarpt på infrastrukturen på en anden planet. Det svarer DTU Space på.

27. jul 2022 8

Se billedet: Meteorsten laver synlig bule i James Webb-teleskopet

For fire uger siden blev James Webb-teleskopet ramt af en større end ventet mikrometeoride, som straks satte teknikerne på arbejde med at justere de øvrige spejle.

19. jul 2022 2

Se billedet fra Webb-teleskop: Verdens skarpeste skud af stjerne 2000 lysår væk

Webb-teleskopet har nu justeret sine 18 guldbelagte spejle til at tage det hidtil mest højopløselige infrarøde billede i rummet. En kritisk milepæl er nået.

17. mar 2022 17

Efter års forsinkelse: Nu skal afløseren for Hubble-rumteleskopet omsider af sted

Budgetoverskridelser og lange forsinkelser er historien om udviklingen af James Webb Space Telescope. Nu ser astronomerne frem til at få en kikkert, der kan se tilbage til kun få hundrede millioner år efter big bang.

23. dec 2021 16

Rystede teknikere lige James Webb teleskopet i stykker?

Opsendelsen af James Webb teleskopet er udsat fire dage - indtil videre - da teknikere kom til at ryste teleskopet under klargøring. Nu vil Nasa sikre sig, at intet gik i stykker.

23. nov 2021 8

Billigere og med tiden bedre end Hubble: Teleskop skal sendes op med gigantisk ballon

SuperBIT-projektet vil til april sende et teleskop op over 99,5 procent af Jordens atmosfære med en gigantisk ballon på størrelse med et fodboldstadion.

26. jul 2021 8

Hubble-teleskopet er tilbage i drift: Defekt strømforsyning skabte kaos

Efter over en måned i sikkerhedstilstand og slukkede instrumenter får forskere verden over nu igen billeder fra rumteleskopet Hubble. En defekt strømforsyning fik teleskopets computere til at lukke ned. Senere i år skal Hubble-afløseren, James Webb-teleskopet, sendes i kredsløb.

21. jul 2021 2

Kina åbner for gigantisk radioteleskop

Det store kinesiske Fast-teleskop kan opfange selv ekstremt svage radiobølger fra rummet. Det skal hjælpe astronomer verden over med at forklare de mystiske fast radio bursts, finde nye exoplaneter og bidrage med ny viden om Mælkevejens dannelse.

3. okt 2019 30