Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

PODCAST: Sådan lukker vi landet op igen

Regeringen varsler en gradvis genåbning af Danmark efter påske, og i ugens Transformator taler vi med en epidemiekspert, en trafikforsker og en arbejdsmarkedsforsker om, hvordan det kan lade sig gøre.

3. apr 2020

CEPOS: Jes Søgaards kritik er fejlagtig – men jeg velkommer i dén grad debatten om corona-økonomi

CEPOS svarer igen på kritik fra Jes Søgaard, direktør for og professor ved CPop SDU.

2. apr 2020 25

Kåre Mølbak præciserer: Flokimmunitet er ikke en strategi – men den er uundgåelig

Den faglige direktør for Statens Serum Instituts infektionsberedskab mener ikke, at WHO’s og Tysklands nedkæmpelsesstrategi lader sig gøre i praksis. ‘Basal biologi’ umuliggør det.

1. apr 2020 130

Kun Norge har lavere smittespredning end Danmark blandt 11 europæiske lande

Imperial College estimerer, at reproduktionfaktoren i Europa under et er reduceret med 64 pct. pga nedlukninger. Den mindste smittespredning i de undersøgte lande findes i Norge og Danmark. Sverige har den største smittespredning.

31. mar 2020 1

Ekspert: Tyskernes strategi er svær – men Danmarks koster tusindvis af menneskeliv

Modelleringsekspert vil have debat om, hvorvidt vi som hidtil skal satse på flokimmunitet, eller i stedet gå WHO’s og tyskernes vej. Den er besværligere men medfører langt færre dødsfald.

31. mar 2020 47

Regioner er langt fra mål om 5.000 tests om dagen

Antallet af testede var omkring 1.000 om dagen i weekenden. Dem, der er relevante at teste, bliver testet, lyder det fra regionerne.

30. mar 2020

Dokument: Tyskland overvejer radikalt anderledes covid-19 strategi end Danmark

Mens Statens Serum Institut herhjemme taler om uundgåelig bred smitte, vil Tyskland aktivt nedkæmpe corona efter sydkoreansk forbillede.

30. mar 2020 23

Modelberegninger af epidemiens omfang er endnu meget usikre

Ny analyse viser, at smitteraten er faldet, men der er store usikkerheder forbundet med at beregne den kommende udvikling.

26. mar 2020 12

Techtopia #146: Covid-19 – Det første slag i den sidste krig

Med udgangspunkt i digital biologi forklarer amerikansk biotek-pionér coronavirus fra bunden. Hvor kom den fra, og hvordan kunne vi kortlægge dens arvemasse?

24. mar 2020

Ugens debat: Vil strategien virke?

Både befolkning og myndigheder venter med tilbageholdt åndedræt på udviklingen i Covid-19-­epidemien efter den seneste uges mange indgreb. En artikel om britiske forskeres overvejelser i den forbindelse blev ugens mest debatterede på ing.dk.

24. mar 2020 2