Negativ CO2-udledning: Islandsk fabrik producerer spiselige alger på geotermi

Geotermisk energi, lyserøde LED-lamper og alger i flere etager skal udkonkurrere soja og gøre plantebaseret mad mere næringsrig.

21. jan 2023 1

Nyt røntgenapparat på KU Food undersøger plantebøffen under stegningen

At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.

25. jan 2022 3

Techtopia #207: Big data gør gartneri til bæredygtig fabrik

Fremtidens landbrug spirer frem hos Nordic Harvest i et lagerhal i København. Her står planterne på hylder i etager på op til ti meters højde.

27. sep 2021

Ændring af GMO-loven på vej: Planteforædling med Crispr står foran blåstempling

Analyse: EU-Kommissionen har lagt op til en lempelse af reglerne for brug af gensaksen Crispr, men grønne organisationer er stadig skeptiske.

6. sep 2021 15

Dansk gennembrud: Sådan kan planter tåle mere frost

Planter tåler bedre frost, hvis man formår at forcere bestemte protein-kollisioner, når plantens dna-strenge bliver aflæst. Det viser forskning fra Københavns Universitet.

2. nov 2018 5

Techtopia #44: Den gamle gartners robotarm

Podcast: Robotarme, big data, droner og LED-lamper hjælper gartnere med at lave perfekte økologiske og klimavenlige grøntsager.

19. mar 2018

Agurken, der er for god til at være sand

En norsk ingeniør forsøger at bevise, at han i et specialbygget drivhus kan dyrke konkurrencedygtige agurker i Jordans ørken. Efter et succesfuldt pilotprojekt i Qatar skal Sahara Forest Project nu for alvor stå sin prøve i et af verdens tørreste områder.

25. nov 2017 15