Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Den niende planet er svær at finde – selv hvis den eksisterer

I to år har forskerne ledt efter en stor niende planet langt ude i solsystemet – hidtil uden held. Nu overvejer astronomerne alternative eftersøgningsteknikker.

17. jul 2018 11

Nyt grej på teleskoper skal veje fjerne planeter

Måling af bevægelser i skildpaddetempo billioner af kilometer væk. Det er vejen til at opdage og finde massen på jordlignende planeter.

3. mar 2018 8

Cassini måler til det sidste på sin dødsrute

Siden april har Cassini været inde i sin Grand Finale ved Saturn. 15. september lige over middag er det slut, når rumsonden styrter direkte ned i gasplaneten.

12. sep 2017 1

Plutos hjerte har fået sit navn

Den internationale astronomiske union har godkendt navne til 14 områder på dværgplaneten Pluto. Èt område er opkaldt efter Odins ottebenede hest, Sleipner.

8. sep 2017 1

Jupiters kraftige aurora skyldes en uventet mekanisme

Nasas Juno-mission har vist, at Jupiters meget kraftige aurora opstår på samme måde som den svage, diffuse aurora på Jorden.

7. sep 2017

Nye observationer sår tvivl om en niende planet i solsystemet

Fortalerne for en planet, der måske er 10 gange så stor som Jorden, langt ude i solsystemet på den anden siden af Neptuns bane mener dog stadig, at planeten eksisterer og kan findes inden for overskuelig tid.

26. jun 2017

Tegn på 200 kilometer høje søjler af vanddamp på Jupiter-måne

Nu har Hubble rumteleskopet igen opfanget data, som tyder på, at Europa lejlighedsvis udsender søjler af vanddamp, og som kan gøre det lettere at lede efter liv på jupitermånen.

27. sep 2016 3

Solsystemet rummer alle varianter af magnetfelter

Superpræcise målinger af dynamoen, der driver Jupiters magnetfelt, skal forklare planeternes meget forskellige magnetfelter.

28. aug 2016 2

Solsystemet rummer alle varianter af magnetfelter

Superpræcise målinger af dynamoen, der driver Jupiters magnetfelt, skal forklare planeternes meget forskellige magnetfelter.

28. aug 2016 2

Juno i kredsløb om Jupiter: Nu går jagten ind på ny viden om solsystemets dannelse

Forskerne forventer at blive meget klogere på hele solsystemet ved at studere Jupiter i detaljer. Det får de mulighed for nu, hvor satellitten Juno har indledt sit kredsløb om planeten. Mængden af vand i Jupiter er særligt interessant at kende.

5. jul 2016 4