Alle statsveje skal have LED-belysning: El-priserne gør udskiftningen til en god forretning

Vejdirektoratet siger, udskiftningen til mere klimavenlig belysning bliver tjent hjem hurtigere end forventet.

9. aug 2022 9

Stigende brændstofpriser sænker hastigheden på motorvejene

De høje priser på benzin og diesel ser ud til at få danskerne til at køre langsommere på motorvejen, viser tal fra Vejdirektoratet.

7. apr 2022 17

Spørg Fagfolket: Hvordan vurderer man sikkerheden når hastigheden på vejene øges?

En læser vil gerne vide, om højere hastigheder på motorvejene ikke blot skræmmer trafikanter over på andre og mere farlige veje. Det svarer Vejdirektoratet på.

13. mar 2022 4

Ny motorvej over Limfjorden udskudt: Miljøkonsekvenser ikke belyst godt nok

Den tredje Limfjordsforbindelse bliver nu udskudt til tidligst efteråret, da Vejdirektoratet har vurderet at miljøkonsekvenserne ved projektet skal undersøges yderligere.

3. mar 2022 11

Efter Ingeniørens afsløring: Benny Engelbrecht færdig som transportminister

Partierne Enhedslisten, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Frie Grønne og Alternativet har mistet tilliden til transportminister Benny Engelbrecht (S), efter han tilbageholdt tal om CO2-udledningen fra infrastrukturprojekter. Ministeren trækker sig nu fra sin post.

3. feb 2022 44

Regeringen sløjfede CO2-tiltag - og holdt det skjult for politikerne

Nyplantning af skov og en ugentlig hjemmearbejdsdag var blandt forslagene til at kompensere for CO2-udledningen ved regeringens store infrastrukturplan. Men ideerne blev fjernet af regeringen og skjult for ordførere.

27. jan 2022 7

Ny beregning: Tidobling af CO2-afgift rykker ikke ved økonomi i kæmpe vejprojekt

Klimabelastningen fra den kommende 3.Limfjordsforbindelse til over syv mia. kroner er så lav, at selv gevaldige CO2-afgifter ikke rykker på rentabiliteten, viser nye beregninger fra Vejdirektoratet. Men regnes anlægsfasen med er det en helt anden sag.

21. sep 2021 2

Kroner og øre på larmen: Så meget må vejstøj koste

For første gang har danskerne sat priser på, hvor meget de vil betale for at undgå gener fra en motorvej gennem et naturområde.

31. aug 2021 4

Folketinget afsætter milliarder til nye veje

Der er blevet plads til både en 3. Limfjordsforbindelse over øen Egholm, en Marselis-tunnel i Aarhus og dele af en Hærvejsmotorvej i aftalen om fremtidens infrastruktur, som præsenteres i dag.

28. jun 2021 69

Professor-kritik af Limfjordsforbindelse rokker ikke ved blå blok

Regeringens flertal bag den 3. limfjordsforbindelse ligger i blå blok, mens samtlige støttepartier nu arbejder imod Egholmlinjen.

31. maj 2021 3