Landbrugsforskere: CO2-afgifter vil kræve viden, vi slet ikke har i dag

En CO2-afgift på landbrugets udledninger kræver bedre viden og måling på bedriftsniveau, lyder det fra de forskere, der skal regne den ud.

9. apr 2021 16

SSI uenig med Fødevarestyrelsen: Covid-19 fra mink var luftbåren og smittede i hele stalden

I modsætning til SSI's vurdering stillede Fødevarestyrelsen kun krav om brug af værnemidler helt tæt på dyrene. Det kan have bidraget til samfundssmitten.

27. nov 2020 7

Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise

Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.

24. jul 2020 8

EU-lande forbyder sundhedsskadeligt insekticid

Trods modstand fra landbruget og producenten Bayer blev EU's medlemslande tirsdag enige om at forbyde brugen af insekticidet thiacloprid, fordi det kan være sundhedsskadeligt for mennesker.

23. okt 2019 5

Slæde til landmanden skal læse jorden og reducere kvælstof

Teknologi skal gøre det muligt for landmanden at gøde med meget stor præcision og spare både miljø og pengepung.

31. okt 2018 8

Danmark kræver svar på, om hø og halm kan bringe svinepest over grænsen

Dansk forslag får EU-Kommissionen til at foretage en risikovurdering af spredning af afrikansk svinepest gennem handel med foder og strøelse efter en tør sommer.

16. okt 2018 2

Svinepest: EU vil have styr på Europas vildsvin

Et nyt seksårigt projekt skal samle information og øge dialogen landende imellem om risikoen for afrikansk svinepest spreder sig gennem vildsvin.

13. jul 2018 14

Selvkørende kamerarobot skal sætte fart på planteudviklingen

Når planteavlere skal udvikle bedre planter, er der ingen vej uden om at måle, hvordan de opfører sig på marken. Forskerne bag en ny minirobot mener, de har fundet den smarte måde at gøre dét på.

11. jul 2018

Samlet opposition slæber tavs minister i samråd om forværret vandmiljø

Hele rød blok vil have svar på, hvad den nye miljøminister vil gøre for at leve op til de ambitioner om et rent vandmiljø, som er på vej til at smuldre.

1. jun 2018 36

Hvad hjælper forbud mod bi-dræbende pesticider, hvis landmændene alligevel får dispensation?

Sammen med 12 andre landet har Danmark tilladt landbruget at bringe de forhadte neonikotinoider ud på markerne, selv om samme landes miljøministre har forbudt dem – og EU's videnskabsfolk siger, at de er med til at slå bier ihjel.

23. apr 2018 19