PODCAST GPT4 udfordrer Google og mørklægger datagrundlaget

Ny version af Open AI’s sprogmodel skuffer. Til gengæld er dokumentationen en black box, som du kan høre i denne uges udgave af Transformator, hvor du også kan høre, hvordan antibiotika blev forurenet med resistente bakterier, og hvor meget TikTok ved om sine brugere.

17. mar 2023 2

Techtopia #274: Mediernes open source-værktøjskasse

Zetland har ved hjælp af open souce-teknologi fra OpenAI udviklet en robotsekretær, der kan udskrive lydfiler som tekst på over 60 forskellige sprog.

6. mar 2023

Techtopia #271: Er Googles dage som kongen af internetsøgning talte?

Med chatbotten ChatGPT integreret i søgemaskinen Bing er tiden måske snart ovre, hvor vi automatisk taler om at google, når vi søger på nettet.

13. feb 2023 2

PODCAST Kan vi stole på forudsigelser fra kunstig intelligens?

Hvad hjælper det, at kunstig intelligens ifølge flere undersøgelser kan forudsige borgerkrig med en nøjagtighed på 95 procent, hvis resultaterne ikke kan reproduceres? Ugens Transformator går bag om AI-hypen.

30. dec 2022 3

SYNSPUNKT Ny chatbot er et kæmpe fremskridt inden for sprogteknologi

22. dec 2022 14

Techtopia #265: Er ChatGPT bare din fulde onkel?

OpenAI’s imponerende chatbot fik på fem dage en million brugere. Den har svar parat på næsten alt – men ligesom hos din alvidende onkel er det nogle gange nødvendigt med et faktacheck.

19. dec 2022 18

PODCAST Sådan åbner man døren til tusindvis af boliger med et rejsekort

Selv helt nye boliger er udstyret med et forældet digitalt låsesystem. I ugens Transformator kan du høre, hvor let vi hackede os ind. Vi taler også om selvkørende biler, som i den grad hænger i bremsen.

9. dec 2022 9

PODCAST Så nemt er det at lave fake fotos med AI – men etiske dilemmaer hober sig op

Nu kan vi alle skabe billeder af alt blot ved at skrive, hvad vi vil se. En kunstig intelligens udviklet med lynets hast klarer resten. I ugens Transformator runder vi også de fjernstyrede sejlende droner, som angreb russiske flådefartøjer.

11. nov 2022

Livsvigtig innovation og AI-teknologi drukner i sundhedsvæsenets bureaukrati

Det kan frigøre specialister, hvis fx kunstig intelligens blev integreret på sygehusene, siger professor i datalogi.

21. okt 2022

DI's råd til virksomheder om kommende AI-regulering: 'Ikke for tidligt at se på teksten'

I 2024 skal en ny EU-forordning regulere brugen af AI, men allerede nu er det danskledede arbejde med standarder i fuld gang. For virksomhederne er det ikke for tidligt at gå i gang med forberedelserne, mener DI.

13. sep 2022 1